reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

No właśnie dziś się powtórzył. Wczoraj było czysto a dziś znów 🤷
Ale jedyne co siebie tłumacze to to że we wtorek miałam niemiłą sytuację w pracy we środę pojawiło się plamieniem, wczoraj czystko przed piętnastą znów niefajny incydent w pracy i dziś znów palnienie. Może to kwestia stresu? Nie wiem łapę się każdej możliwości żeby sobie to wytłumaczyć
może tak być skoro był stres to bardzo możliwe i jak mówisz że w obu przypadkach, to myślę że może tak byc...

reklama
Mam drugą betę
8 luty - 29,4
10 luty - 104,6
Przyrost dobry, ufff...
Myślicie, że 2 marca to dobry termin na pierwszą wizytę? Według cyklu to powinien być 7 tydzień ale z bety to nie wygląda. Ogólnie to w tematach ciąży jestem zielona 🤪

Mam drugą betę
8 luty - 29,4
10 luty - 104,6
Przyrost dobry, ufff...
Myślicie, że 2 marca to dobry termin na pierwszą wizytę? Według cyklu to powinien być 7 tydzień ale z bety to nie wygląda. Ogólnie to w tematach ciąży jestem zielona 🤪
Myślę, że dobry. Będzie widać zarodek, nie wiem czy serduszko ale napewno już coś będzie :)

Dziewczyny, mi właśnie przyszły wyniki mthfr które lekarz kazał zrobić w ciąży (myślał że już robiłam) i wyszło mthfr oraz pai w heterozygocie. Wyjaśnił wszystko co i jak że to nie musi nic znaczyć i rekomendacji nie ma (ja to wszystko już wiem tu z forum) ale powiedział że wypisze receptę na clexane, to żebym dziś przyszła (myślał że już go biorę, on strasznie roztrzepany xD) i powiedziałam że się stresuję brakiem objawów i czy aby wszystko ok, to powiedział że zajrzymy co tam. Niby wyniki to nie wyrok, ale boję się i mam nadzieję że nie będzie za późno na wdrożenie leków, może u mnie te mutacje nie musiały się uaktywnić i jest wszystko ok... Ale nie myślałam że wyjdą jakieś nieprawidłowości... Czyli wizyta szybciej o tydzień więc się cieszę, a i tak się stresuję czy aby nie za późno te leki...
Klucz to dobrze dobrane leki i ich zdanie. Będzie wszystko dobrze, trzymajcie się <3

tez mi wyszło mthfr. Bierzesz specjalny kwas foliowy ?
Nie, brałam zwykły bo dopiero dzisiaj mi przyszły wyniki... Zobaczymy na co mi zmieni. A T co bierzesz?
No właśnie dziś się powtórzył. Wczoraj było czysto a dziś znów 🤷
Ale jedyne co siebie tłumacze to to że we wtorek miałam niemiłą sytuację w pracy we środę pojawiło się plamieniem, wczoraj czystko przed piętnastą znów niefajny incydent w pracy i dziś znów palnienie. Może to kwestia stresu? Nie wiem łapę się każdej możliwości żeby sobie to wytłumaczyć
Może i stres, nic nie jest wykluczone. W poniedziałek masz pierwszą wizytę? Myślałaś o L4?

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy i kciuki, wieczorem wszystko się okaże :)

reklama
Nie, brałam zwykły bo dopiero dzisiaj mi przyszły wyniki... Zobaczymy na co mi zmieni. A T co bierzesz?

Może i stres, nic nie jest wykluczone. W poniedziałek masz pierwszą wizytę? Myślałaś o L4?

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy i kciuki, wieczorem wszystko się okaże :)
Jeśli ciąża będzie rokująca to idę na L4 jeśli będzie coś nie tak wracamy do pracy we wtorek.

Do góry