Fajne to łóżeczko dostawne. U mnie będą dwa dzieciaczki i myślę, że właśnie kupiłabym jedno łóżko dzieciece zwykle drewniane a drugie dostawne. Tylko te dostawne są sporo mniejsze niż zwykle łóżeczka, czyli domyślam się, że dziecko dość szybko z nich wyrasta.Teraz na zaczynam myśleć o wyprawce. czy któraś z was rozważała wózek Kinderkraft XMoove? Ma dobrą cenę i fajnie wygląda, przynajmniej na reklamach
A macie już upatrzone jakieś meble i akcesoria do pokoju dziecięcego ? Łóżeczko, komoda, przewijak, wanienka, itd.
Ja jak na razie chyba wstępnie wybralam dostawkę momi smart bed, ale jeszcze nie zamówiłam. Zależało mi na takim z kółkami.
reklama
kociamama.
Moderator
My juz kupilismy wozek junama diamond i kosz mojzesza z ahoj baby. Niedlugo jedziemy po fotelik, wstepnie mamy wybrany ale chcemy, zeby nam go przymierzyli i w razie czego dobrali inny odpowiedni. Na poczatek tez chcemy dostawke ale jeszcze nie wybralismy jaka, mamy dosc malo miejsca z boku lozka wiec mam nadzieje, ze w ogole jakas sie znajdzieTeraz na zaczynam myśleć o wyprawce. czy któraś z was rozważała wózek Kinderkraft XMoove? Ma dobrą cenę i fajnie wygląda, przynajmniej na reklamach
A macie już upatrzone jakieś meble i akcesoria do pokoju dziecięcego ? Łóżeczko, komoda, przewijak, wanienka, itd.
Ja jak na razie chyba wstępnie wybralam dostawkę momi smart bed, ale jeszcze nie zamówiłam. Zależało mi na takim z kółkami.
Anulka4247
Fanka BB :)
Ja myślę o dostawce tylko na pierwsze miesiące. Mam tak mała sypialnie, że chciałabym żeby dziecko spało później w swoim pokoiku. Dlatego szukam też większego drewnianego łóżeczka, takiego co posłuży dla 2- 3 latka również.Fajne to łóżeczko dostawne. U mnie będą dwa dzieciaczki i myślę, że właśnie kupiłabym jedno łóżko dzieciece zwykle drewniane a drugie dostawne. Tylko te dostawne są sporo mniejsze niż zwykle łóżeczka, czyli domyślam się, że dziecko dość szybko z nich wyrasta.
aspekt
wystarczy zwykle drewniane z tzw. opcja tapczanika, ewentualnie we własnym zakresie dać belkę usztywniająca zamiast czwartego boku. Do tego trochę zmysłu technicznego, żeby złapać z ramą łóżka. My chyba tym razem tak będziemy mieli, bo zostało mi jeszcze łóżeczko szczebelkowe 120x60. Chyba, że jak dostawimy do łóżka, to okaże się, że jest strasznie zagracone w pokoju - wtedy kupię mniejsza dostawką.Ja widzialam dostawne ogromne, chyba do 4 lat ale za 1700 zł.
Ja miałam dostawne 90x40 i używaliśmy długo, ale dzieci nie miały pomysłów, żeby skakać przez barierkę (nie musiały tego robic, bo bok w stronę naszego łóżka był zdjęty i po prostu przedzily na duże łóżko i stamtąd schodziły).
Anulka4247
W sumie jakie jest wykorzystanie tego kosza Mojżesza, zastanawiam się kiedy go sie używa? Dziecko raczej w nim nie śpi w nocy?My juz kupilismy wozek junama diamond i kosz mojzesza z ahoj baby. Niedlugo jedziemy po fotelik, wstepnie mamy wybrany ale chcemy, zeby nam go przymierzyli i w razie czego dobrali inny odpowiedni. Na poczatek tez chcemy dostawke ale jeszcze nie wybralismy jaka, mamy dosc malo miejsca z boku lozka wiec mam nadzieje, ze w ogole jakas sie znajdzie
aspekt
Miałam Klupś piccolo due, tam jest zdejmowany bok ale nie wyobrażam sobie z tym walczyć w nocy, używałam sporadycznie jak łóżeczko wyjeżdżało do innego pokoju z dzieckiem w środku. Są też takie z klasycznie opuszczanym bokiem i to zwykle 1 ręką da się podnieść i zablokować: https://allegro.pl/oferta/lozeczko-drewniane-dostawka-do-lozka-nowy-kolor-11896996138
Moi znajomi śpią na kanapie, więc żadnej dostawki nie mogliby do niej doczepić i korzystają z kosza Mojżesza do nocnych karmien a potem w ciągu dnia do trzymania w nim dziecka w pokoju w którym aktualnie przebywają. Ale jak bobas zaczyna się podciągać, to kosz już się nie nadaje
Moi znajomi śpią na kanapie, więc żadnej dostawki nie mogliby do niej doczepić i korzystają z kosza Mojżesza do nocnych karmien a potem w ciągu dnia do trzymania w nim dziecka w pokoju w którym aktualnie przebywają. Ale jak bobas zaczyna się podciągać, to kosz już się nie nadaje
crainte
Niedawno czytałam gdzieś w necie, że dziecko wypadło z kosza i skończyło z ciężkimi obrażeniami w szpitalu. Rodzice mieli żal, że nikt ich nie ostrzegł, że nie powinni kosza stawiać na stole i że jest dla dzieci, które się nie podnoszą... Ale to Stany...Miałam Klupś piccolo due, tam jest zdejmowany bok ale nie wyobrażam sobie z tym walczyć w nocy, używałam sporadycznie jak łóżeczko wyjeżdżało do innego pokoju z dzieckiem w środku. Są też takie z klasycznie opuszczanym bokiem i to zwykle 1 ręką da się podnieść i zablokować: https://allegro.pl/oferta/lozeczko-drewniane-dostawka-do-lozka-nowy-kolor-11896996138
Teraz kupuję ubranka i kocyki Kupiłam wózek cybex balios s lux 2w1, fotelik też mam. Mebelki typu łóżeczko, komoda, przewijak mam wybrane, ale jeszcze czekam aż pomaluję pokój dziecka. Myślę też nad dostawką a ta momi smart bed wygląda całkiem rozsądnie - muszę sobie o niej trochę poczytać Myślałam też o chicco baby hug 4w1, ale nie wiem czy to się sprawdzi a kosztuje sporo.Teraz na zaczynam myśleć o wyprawce. czy któraś z was rozważała wózek Kinderkraft XMoove? Ma dobrą cenę i fajnie wygląda, przynajmniej na reklamach
reklama
kociamama.
Moderator
My zamierzamy uzywac go w ciagu dnia w pokoju w ktorym aktualnie przebywany, cos ala kolyska czy przenosne lozeczko. Kupilismy takie na stelazu, na noc stawiamy na dostawkeW sumie jakie jest wykorzystanie tego kosza Mojżesza, zastanawiam się kiedy go sie używa? Dziecko raczej w nim nie śpi w nocy?