reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Jestem w 21 tygodniu. Od 18 czuję ruchy z różnym nasileniem. Czasami trzy razy dziennie po 3-4 lekkie stuknięcia, czasami kręci się i macha kończynami jak szalony przez cały dzień. Słodycze i leżenie bokiem nie pomaga. Pomaga mięcho i chwila skupienia (jak dużo robię, to nie zwracam uwagi aż tak). Przez pobyt w szpitalu mialam chyba 3 razy usg i widziałam, że choć ja akurat nie czuję nic, to mały szaleje. Wczoraj miałam połówkowe i spytałam dodatkowo, czy przejmować się, że cały dzień nic nie czuję i usłyszałam, że to normalne, bo maluch wielkoludem nie jest, a ja mam łożysko z przodu i conajmniej do 28 tyg mogą być takie przestoje🙂🙂
Ok, to mnie trochę uspokoiłaś, postaram się trochę wyluzować:D

reklama
U mnie właśnie te ruchy teraz są bardzo intensywne. Właśnie miałam pisać posta czy wy też tak macie... 🤔 Ja jak tylko siądę czy coś to zaraz czuje ruchy.
No mój też szaleje, jak chodzę to też daje czadu a będzie 23tyg. Nawet dziś na USG położna tetno badala i czekała aż na chwilę odpocznie bo uderzał jej w sprzet🙂

I właśnie mam pytanie do usg połówkowego, bo tak zagłębiłam się w te papiery co dostałam. I tam mam biometrie płodu.. Czy u was tak idealnie ona wyszła? U mnie główka mniejsza o tydzień była a brzuszek o 5 dni większy. Lekarz mówił że wszystko ok, ale czy takie różnice są okej na tym etapie? Waga o jeden dzień większą (wizytę miałam w 20+6, a bobas był tak jak by na 21+0). Napiszcie jak to u was wygląda. W środę idę do swojego ginekologa to na pewno zapytam o to.
Ja mam różnice między Hc a AC/Fl prawie 2tyg i też mówił że ok i że duże dziecko jak na ten wiek.

No mój też szaleje, jak chodzę to też daje czadu a będzie 23tyg. Nawet dziś na USG położna tetno badala i czekała aż na chwilę odpocznie bo uderzał jej w sprzet🙂
moja córeczka to samo 🙈🙈🙈 śmiesznie to wygląda bo wiadomo czujemy ze kopia ale jak to widać na usg jk aż nogi pod brzuch i z całej siły prostują to aż się śmiałam w głos 🙈🙈🙈
Ja mam różnice między Hc a AC/Fl prawie 2tyg i też mówił że ok i że duże dziecko jak na ten wiek.
moja córka tydzień starsza z usg 🙈🙈🙈

W poniedziałek idę prywatnie na 4D 😍😍😍 już nie mogę się doczekać

I uwaga uwaga nie mam cukrzycy ciążowej 😍😍😍😍😍 ale fakt ze w zeszłej ciąży ja tym etapie miałam 9kg na plus, teraz mam 4 🙈🙈🙈🙈

Dziewczęta! Jestem po wizycie i na karcie informacyjnej mam ocenę objętości plynu owodniowego: 2. Zastanawiam się czy to dobrze czy złe 🤷🏼‍♀️ AFI mam 8,8cm a MVP 3,5 cm. Lekarz nic złego nie powiedział, ale sama się zastanawiam czy to dobrze czy w normie czy jak. Jestem w 24tc. Jak wy macie?

reklama
Dziewczęta! Jestem po wizycie i na karcie informacyjnej mam ocenę objętości plynu owodniowego: 2. Zastanawiam się czy to dobrze czy złe 🤷🏼‍♀️ AFI mam 8,8cm a MVP 3,5 cm. Lekarz nic złego nie powiedział, ale sama się zastanawiam czy to dobrze czy w normie czy jak. Jestem w 24tc. Jak wy macie?
Jakie macie dokładne specjalistyczne opisy, ja mam tylko płyn owodniowy w normie napisane 🤔

Do góry