reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Suuuper, zazdroszcze Wam dziewczyny😃 moze za ten tydzien-dwa i u mnie wiekszy brzuchol wyskoczy.
A jak z cellulitem i rozstepami?
Ja przed planowaniem ciazy bralam tabletki anty i cellulit mialam calkiem spory, po odstawieniu ladnie zszedl, az zapomnialam ze moge miec takie ladne uda ale dlugo to nie trwalo bo zaraz przywitalam sie z fasolka i znowu cellulit wylazi. Z rozstepami to inna bajka bo dawna mam caly tylek i biodra w zeberke wiec tam to chyba juz nie ma miejsca na nowe😂 przynajmniej tak mi sie wydaje😂Mam nadzieje, ze uda mi sie zachowac piersi i brzuch w calosci😄

Brzuszek to może się pojawić z dnia na dzień 🙈🙈🙈 ja się kładłam bez a obudziłam już z brzusiem🙈

Mi w poprzedniej ciąży rozciągnęło się miejsce po kolczyku w pępku + już na porodówce zrobiły mi się lekkie na brzuchu No ale to trzeba się mocno przyjrzeć żeby to zobaczyć 🙈 teraz niestety pewnie sie pogłębia 🙈🙈🙈🙈

reklama
Suuuper, zazdroszcze Wam dziewczyny😃 moze za ten tydzien-dwa i u mnie wiekszy brzuchol wyskoczy.
A jak z cellulitem i rozstepami?
Ja przed planowaniem ciazy bralam tabletki anty i cellulit mialam calkiem spory, po odstawieniu ladnie zszedl, az zapomnialam ze moge miec takie ladne uda ale dlugo to nie trwalo bo zaraz przywitalam sie z fasolka i znowu cellulit wylazi. Z rozstepami to inna bajka bo dawna mam caly tylek i biodra w zeberke wiec tam to chyba juz nie ma miejsca na nowe😂 przynajmniej tak mi sie wydaje😂Mam nadzieje, ze uda mi sie zachowac piersi i brzuch w calosci😄
Kochana, dobrze pisze Koleżanka, że możesz się położyć i wstaniesz z brzucholkiem :D <3 a w którym jesteś tyg jeśli mogę spytać?:) u mnie z cellulitem nie ma problemu, zawsze gdzieś tam był i teraz też tam się gdzieś błąka:p rozstępów narazie brak, tylko te co były właśnie na tyłku i biodrach :D

Kochana, dobrze pisze Koleżanka, że możesz się położyć i wstaniesz z brzucholkiem :D <3 a w którym jesteś tyg jeśli mogę spytać?:) u mnie z cellulitem nie ma problemu, zawsze gdzieś tam był i teraz też tam się gdzieś błąka:p rozstępów narazie brak, tylko te co były właśnie na tyłku i biodrach :D
U mnie 16 tydzien. Wiem, ze jeszcze jest czas ma brzuszek ale fajnie by bylo go juz zobaczyc, cierpliwie czekam😁

U mnie 16+4 i ostatnio miałam takie bóle w kroku i pachwinach, że masakra... i w tym samym czasie wywaliło mi brzuchol 🙉 więc to chyba miało związek.
Ja tak strasznie czekam już na ruchy małej... Czujecie już cos? jeśli tak to na jakim etapie zaczęłyście??

U mnie 16+4 i ostatnio miałam takie bóle w kroku i pachwinach, że masakra... i w tym samym czasie wywaliło mi brzuchol 🙉 więc to chyba miało związek.
Ja tak strasznie czekam już na ruchy małej... Czujecie już cos? jeśli tak to na jakim etapie zaczęłyście??
Ja właśnie zaczynam tak mi się wydaje :) pierwsze smyranko poczulam tak jak Ty jesteś teraz, minął ponad tydzień i nabieram pewności że to on :D

ja mam dopiero 23czerwca te połówkowe z NFZ ale pewnie z tydzień/ dwa wcześniej pójdę prywatnie bo chce tez zdjęcia 3D ładne, a niby koło 22 tygodnia wychodzą najładniejsze 🙈

Co do imienia to trzy lata temu była mowa o Marcelince (jak byłam w ciąży z Aleksiem), teraz jednak chyba to imię mi się przejadło i pomysłów kompletnie brak 🤷‍♀️🙈

Wyszedł Wam już brzusio ??
U mnie zawsze 3d to tragedia, tym razem było tak samo (a chyba jeszcze gorzej niż ze starszymi). Ja prowadzę ciążę prywatnie, zaplaciiłam 380 zł już ze zniżka dla stałych pacjentów i znowu mam wrazenie, że USG było na pół gwizdka. Na szczęście (ekhym...) przewidziałam tę sytuacje i mam jeszcze termin w kompletnie innym miejscu.

U mnie oszacowalo 390g +-50g dziewczynki, idziemy bardzo dobrze z wymiarami.

U mnie odzież ciążowa to już od dawna na tapecie i brzuch już idzie przede mną, niezbyt da się ukryć nawet pod zwojami materialow, ale ja mam termin na 30.09/1.10 i jestem wielorodka.

reklama
Ja nie czuje, a moja gin pyta na każdej wizycie, czy już, aż jej zapytałam, czy muszę już czuć, bo mnie tymi pytaniami zestresowała🙂 Powiedziała, że spokojnie, że mogę poczuć dopiero koło 20 tygodnia. No to czekam. Czuję czasem delikatne puk, ale niby mam czekać na muskanie, a nie pukanie i niby jak poczuję, ro nie będę miała wątpliwości.
Jak syn wdał się w ojca, to zrobi po swojemu, czyli zupełnie inaczej, jak wszyscy 🙂🙂🙂😍

Do góry