reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

U mnie to będzie ciężki orzech do zgryzienia bo mi nie podobają się typy męża a jemu moje;) i dodatkowo na prenatalnych była dziewczynka a 3 tygodnie później chłopak więc czekamy na potwierdzenie do połówkowych i zaczniemy wybierać żeby dojść do porozumienia do października:D mi dla dziewczynki podoba się Melania a dla chłopca Szymon
U mnie będzie Szymon, już dawno imię z mężem wybraliśmy. Co do dziewczyny nie byłoby zgodności bo zupełnie inne nam się podobały.

reklama
Czy ktoś już jest po połówkowych? Czy mialyscie badane przepływy w łożysku i u dziecka? Głowę dam sobie uciąć, że w poprzednich ciążach mi badali na połówkowych.
ja mam dopiero 23czerwca te połówkowe z NFZ ale pewnie z tydzień/ dwa wcześniej pójdę prywatnie bo chce tez zdjęcia 3D ładne, a niby koło 22 tygodnia wychodzą najładniejsze 🙈

Co do imienia to trzy lata temu była mowa o Marcelince (jak byłam w ciąży z Aleksiem), teraz jednak chyba to imię mi się przejadło i pomysłów kompletnie brak 🤷‍♀️🙈

Wyszedł Wam już brzusio ??

ja mam dopiero 23czerwca te połówkowe z NFZ ale pewnie z tydzień/ dwa wcześniej pójdę prywatnie bo chce tez zdjęcia 3D ładne, a niby koło 22 tygodnia wychodzą najładniejsze 🙈

Co do imienia to trzy lata temu była mowa o Marcelince (jak byłam w ciąży z Aleksiem), teraz jednak chyba to imię mi się przejadło i pomysłów kompletnie brak 🤷‍♀️🙈

Wczoraj oficjalnie zamieniłam swoje zwykłe spodnie na ciążowe🙂

U mnie już widoczny, a dopiero 18 tydzień 🤰

W ktorym jestes tygodniu?
U mnie 16 tydzien i sama nie wiem.. niby cos tam juz widac ale czasem mam wrazenie, ze przed ciaza jak sie najadlam to wygladalam tak samo😂
17+4 i dodatkowe 2 kg do wagi startowej. W jeansy i dresy sprzed ciąży wejdę, ale zrobiło mi się strasznie niewygodnie. Generalnie jak chcę ukryć, to ukryję, jak chcę, żeby było widać to widać 🙂

Oj u mnie wyszedł <3 i to spory, jestem w 18tc i w zasadzie koło 13 tc już było widać:) a jakoś od tygodnia chyba czuje Julka, jeszcze nie wiem tego na 100% ale na to wygląda <3

reklama
Suuuper, zazdroszcze Wam dziewczyny😃 moze za ten tydzien-dwa i u mnie wiekszy brzuchol wyskoczy.
A jak z cellulitem i rozstepami?
Ja przed planowaniem ciazy bralam tabletki anty i cellulit mialam calkiem spory, po odstawieniu ladnie zszedl, az zapomnialam ze moge miec takie ladne uda ale dlugo to nie trwalo bo zaraz przywitalam sie z fasolka i znowu cellulit wylazi. Z rozstepami to inna bajka bo dawna mam caly tylek i biodra w zeberke wiec tam to chyba juz nie ma miejsca na nowe😂 przynajmniej tak mi sie wydaje😂Mam nadzieje, ze uda mi sie zachowac piersi i brzuch w calosci😄

Do góry