reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Suuuper, zazdroszcze Wam dziewczyny😃 moze za ten tydzien-dwa i u mnie wiekszy brzuchol wyskoczy.
A jak z cellulitem i rozstepami?
Ja przed planowaniem ciazy bralam tabletki anty i cellulit mialam calkiem spory, po odstawieniu ladnie zszedl, az zapomnialam ze moge miec takie ladne uda ale dlugo to nie trwalo bo zaraz przywitalam sie z fasolka i znowu cellulit wylazi. Z rozstepami to inna bajka bo dawna mam caly tylek i biodra w zeberke wiec tam to chyba juz nie ma miejsca na nowe😂 przynajmniej tak mi sie wydaje😂Mam nadzieje, ze uda mi sie zachowac piersi i brzuch w calosci😄
Kochana, dobrze pisze Koleżanka, że możesz się położyć i wstaniesz z brzucholkiem :D <3 a w którym jesteś tyg jeśli mogę spytać?:) u mnie z cellulitem nie ma problemu, zawsze gdzieś tam był i teraz też tam się gdzieś błąka:p rozstępów narazie brak, tylko te co były właśnie na tyłku i biodrach :D

reklama
Kochana, dobrze pisze Koleżanka, że możesz się położyć i wstaniesz z brzucholkiem :D <3 a w którym jesteś tyg jeśli mogę spytać?:) u mnie z cellulitem nie ma problemu, zawsze gdzieś tam był i teraz też tam się gdzieś błąka:p rozstępów narazie brak, tylko te co były właśnie na tyłku i biodrach :D
U mnie 16 tydzien. Wiem, ze jeszcze jest czas ma brzuszek ale fajnie by bylo go juz zobaczyc, cierpliwie czekam😁

U mnie 16+4 i ostatnio miałam takie bóle w kroku i pachwinach, że masakra... i w tym samym czasie wywaliło mi brzuchol 🙉 więc to chyba miało związek.
Ja tak strasznie czekam już na ruchy małej... Czujecie już cos? jeśli tak to na jakim etapie zaczęłyście??

U mnie 16+4 i ostatnio miałam takie bóle w kroku i pachwinach, że masakra... i w tym samym czasie wywaliło mi brzuchol 🙉 więc to chyba miało związek.
Ja tak strasznie czekam już na ruchy małej... Czujecie już cos? jeśli tak to na jakim etapie zaczęłyście??
Ja właśnie zaczynam tak mi się wydaje :) pierwsze smyranko poczulam tak jak Ty jesteś teraz, minął ponad tydzień i nabieram pewności że to on :D

ja mam dopiero 23czerwca te połówkowe z NFZ ale pewnie z tydzień/ dwa wcześniej pójdę prywatnie bo chce tez zdjęcia 3D ładne, a niby koło 22 tygodnia wychodzą najładniejsze 🙈

Co do imienia to trzy lata temu była mowa o Marcelince (jak byłam w ciąży z Aleksiem), teraz jednak chyba to imię mi się przejadło i pomysłów kompletnie brak 🤷‍♀️🙈

Wyszedł Wam już brzusio ??
U mnie zawsze 3d to tragedia, tym razem było tak samo (a chyba jeszcze gorzej niż ze starszymi). Ja prowadzę ciążę prywatnie, zaplaciiłam 380 zł już ze zniżka dla stałych pacjentów i znowu mam wrazenie, że USG było na pół gwizdka. Na szczęście (ekhym...) przewidziałam tę sytuacje i mam jeszcze termin w kompletnie innym miejscu.

U mnie oszacowalo 390g +-50g dziewczynki, idziemy bardzo dobrze z wymiarami.

U mnie odzież ciążowa to już od dawna na tapecie i brzuch już idzie przede mną, niezbyt da się ukryć nawet pod zwojami materialow, ale ja mam termin na 30.09/1.10 i jestem wielorodka.

Ja nie czuje, a moja gin pyta na każdej wizycie, czy już, aż jej zapytałam, czy muszę już czuć, bo mnie tymi pytaniami zestresowała🙂 Powiedziała, że spokojnie, że mogę poczuć dopiero koło 20 tygodnia. No to czekam. Czuję czasem delikatne puk, ale niby mam czekać na muskanie, a nie pukanie i niby jak poczuję, ro nie będę miała wątpliwości.
Jak syn wdał się w ojca, to zrobi po swojemu, czyli zupełnie inaczej, jak wszyscy 🙂🙂🙂😍

reklama
Suuuper, zazdroszcze Wam dziewczyny😃 moze za ten tydzien-dwa i u mnie wiekszy brzuchol wyskoczy.
A jak z cellulitem i rozstepami?
Ja przed planowaniem ciazy bralam tabletki anty i cellulit mialam calkiem spory, po odstawieniu ladnie zszedl, az zapomnialam ze moge miec takie ladne uda ale dlugo to nie trwalo bo zaraz przywitalam sie z fasolka i znowu cellulit wylazi. Z rozstepami to inna bajka bo dawna mam caly tylek i biodra w zeberke wiec tam to chyba juz nie ma miejsca na nowe😂 przynajmniej tak mi sie wydaje😂Mam nadzieje, ze uda mi sie zachowac piersi i brzuch w calosci😄
A to już mogą się pojawić?😳😳 Ja mam luuuuz, bo mam tyle rozstępów po okresie dojrzewania, że nowe na mnie wrażenia nie zrobią za bardzo. Wiadomo, smaruję codziennie, ale bez oczekiwania na cuda, że nie będzie🙂

Do góry