reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Hahahah u mnie siostra zaszczepiła taki strach przed tym, ona nawet nie je w gościach sałatki bo nie ufa, że ktoś umył warzywa tak dobrze jak ona by to zrobiła xD
Ja tak samo, w domu szoruje wszystko jak nienormalna a w gosciach sie boje bo wiem jak sama mylam warzywa przed ciaza 😆

reklama
Najgorsze to są te durne myśli i wszystkie czarne scenariusze…
No niestety.. ale kurczę faszerować się antybiotykami tez troszkę słabo 🙁 myśle, ze obserwuj po prostu czy nie robi się ten odczyn i nie stresuj się za mocno 😘

Tez się obawiam toksoplazmozy.. mięso sprawdzam w 5miejscach czy dopieczene, a deski i noże wyparzam wrzątkiem przed użyciem 😂😂😂
ważne żeby pilnować badań w terminie i nie przeoczyć bo o ile się dostanie ja i w porę dostanie antybiotyk to w porządku. Koleżanki siostrze zapomnieli zrobić badania na tokso tylko już nie pamietam czy w pierwszym trymestrze czy w drugim (ciąża prowadzona w Niemczech) to jak się zorientowali to niestety wody płodowe były już zakażone 😬

Dzień dobry,
Dziś w nocy dopadł mnie KATAR😭 pół nocy nie przespanej przez zatkany nos. Może macie dziewczyny jakieś sprawdzone sposoby na te dolegliwość w ciąży. Pozdrawiam 😉

Dzień dobry,
Dziś w nocy dopadł mnie KATAR😭 pół nocy nie przespanej przez zatkany nos. Może macie dziewczyny jakieś sprawdzone sposoby na te dolegliwość w ciąży. Pozdrawiam 😉
Ja od daaaawna zmagam sie z przewleklym zapaleniem zatok. Od poczatku ciazy katar dopadl mnie juz 2 razy i zawsze ratuje sie dekilatnymi inhalacjami, o ile katar nie jest bardzo gesty i nie ma ryzyka zatkania uszu mozna tez pomoc sobie irygacja sola fizjologiczna. Pije duzo cieplej herbaty z miodem i cytryna(wazne, zeby nie byla za goraca bo miod traci swoje wlasciwosci), jak juz jest bardzo zle to dodatkowo ratuje sie syropem z cebuli i oprocz tego stosuje krople pre…en na katar.
Ale teraz zaczal sie sezon alergiczny i pylki nie daja mi zyc a na to juz zadnej rady nie mam :(

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, która tutaj przyjmuje heparyne?? :) dziś zrobiłam zastrzyk (robię w uda) i za cholerke nie chce mi przestać krew lecieć, aż tak to chyba pierwszy raz (zastrzyk robiłam o 9 a leci dalej :/) i nie wiem czy pisać do swojego lekarza czy się jeszcze wstrzymać. Było tak u którejś ?:)

Dziewczyny, która tutaj przyjmuje heparyne?? :) dziś zrobiłam zastrzyk (robię w uda) i za cholerke nie chce mi przestać krew lecieć, aż tak to chyba pierwszy raz (zastrzyk robiłam o 9 a leci dalej :/) i nie wiem czy pisać do swojego lekarza czy się jeszcze wstrzymać. Było tak u którejś ?:)
Ja, też robię w udo od jakiegoś czasu. Mnie nie leciało nigdy dlugo, ale pamiętam, że dziewczyby ja forum pisały, że im się zdarzało nawet, że im ubranie pozalewalo krwią. Ja bym dzisiaj przeczkala, jutro się przyjrzała, żeby nie trafic w duże naczynie i dopiero jakby się powtarzało, to pytała lekarza o opinie. Ja mam na udach sporo naczyń i długo wybieram miejsce wkłucia.

Ja, też robię w udo od jakiegoś czasu. Mnie nie leciało nigdy dlugo, ale pamiętam, że dziewczyby ja forum pisały, że im się zdarzało nawet, że im ubranie pozalewalo krwią. Ja bym dzisiaj przeczkala, jutro się przyjrzała, żeby nie trafic w duże naczynie i dopiero jakby się powtarzało, to pytała lekarza o opinie. Ja mam na udach sporo naczyń i długo wybieram miejsce wkłucia.
A jak wybierasz to miejsce?? Jasniejsze/pod światło sprawdzasz?? Może tez musze więcej czasu na to poświęcić:) napisałam do mojego lekarza, kazał uciskac 5 min a jak nie pomoże to jechać na sor i zrobić badania krzepliwosci krwi. Tak też zrobiłam, czekam na wyniki badań:) ale przynajmniej miałam usg i widziałam się z Julkiem :p będzie mi łatwiej wytrwać do mojej wizyty 1 czerwca ;p

reklama
Do góry