reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
A jaka konkretnie zamowilas?
Bo sama stoje przed wyborem i tak zwlekam juz kolejny tydzien a brzuch goni🤣
Ja polecam tą jak coś, trochę droga na tle innych, ale uważam, że jest warta tej ceny. Myślę że po ciąży dalej będę na niej spala :p dużym plusem jest ściągana poszewka <3

Załączniki

• Screenshot_20220515-001450_Chrome.jpg
    Screenshot_20220515-001450_Chrome.jpg
    111,9 KB · Wyświetleń: 41
A jaka konkretnie zamowilas?
Bo sama stoje przed wyborem i tak zwlekam juz kolejny tydzien a brzuch goni🤣
SuperMami w kształcie U. Nienajtańsza🙂 W kształcie U jest mniejszy wybór, ale jestem już po praniu i po pierwszej nocy. Wycięcia idealnie dopasowane, wysokość pod głową idealna, ale podparcie pleców najlepsze🙂 Czytałam, że te tańsze potrafią szeleścić przy ruchu ze względu na wypełnienie. Tutaj super. Tylko uwaga, my mamy dosyć spore łóżko, więc ta spora poducha zajmuje dokładnie połowę. Gdybym miala mniejsze pewnie bym główkowała, czy nie zajmuje za dużo miejsca.

Ja polecam tą jak coś, trochę droga na tle innych, ale uważam, że jest warta tej ceny. Myślę że po ciąży dalej będę na niej spala :p dużym plusem jest ściągana poszewka <3
Też patrzyłam, ale właśnie tutaj na forum ktoś pisał, że jak jesteś z tych co muszą zmieniać często pozycję z boku na bok to łatwiej sie przełożyć w U. Jak jest u Ciebie?

Też patrzyłam, ale właśnie tutaj na forum ktoś pisał, że jak jesteś z tych co muszą zmieniać często pozycję z boku na bok to łatwiej sie przełożyć w U. Jak jest u Ciebie?
Ja bardzo często zmieniam pozycje raz na jeden bok raz na drugi, a i zdarza mi się na plecach. Nie ma problemu z obracaniem się, w każdej z tych pozycji jest mi bardzo wygodnie <3

A jak wybierasz to miejsce?? Jasniejsze/pod światło sprawdzasz?? Może tez musze więcej czasu na to poświęcić:) napisałam do mojego lekarza, kazał uciskac 5 min a jak nie pomoże to jechać na sor i zrobić badania krzepliwosci krwi. Tak też zrobiłam, czekam na wyniki badań:) ale przynajmniej miałam usg i widziałam się z Julkiem :p będzie mi łatwiej wytrwać do mojej wizyty 1 czerwca ;p
I jak wyniki? Coś poradzili? Szukam najpierw wzrokowo obszarów bez dużych naczyń i tam łapię, wkluwam się w bledsze miejsce

Dziewczyny, która tutaj przyjmuje heparyne?? :) dziś zrobiłam zastrzyk (robię w uda) i za cholerke nie chce mi przestać krew lecieć, aż tak to chyba pierwszy raz (zastrzyk robiłam o 9 a leci dalej :/) i nie wiem czy pisać do swojego lekarza czy się jeszcze wstrzymać. Było tak u którejś ?:)
Hej, ja biore 🙂 raz miałam taką sytuację, ale mocno ucisnelam przez kilka minut i minęło 🙉 za to mam problemy z dużymi sińcami po zastrzykach, czyli krew leci ale podskórnie...

I jak wyniki? Coś poradzili? Szukam najpierw wzrokowo obszarów bez dużych naczyń i tam łapię, wkluwam się w bledsze miejsce
Wyniki wyszły wszystkie dobrze, miejsce po pobraniu krwi w ogóle nie krwawiło więc to był dobry objaw, stwierdzili że musiałam wbić się w żyłę, zrobili bardzo mocny opatrunek i rano już nie leciała :) także dobrze się wszystko skończyło, a następnym razem poradzę sobie sama :D ok to postaram się to wdrożyć u siebie, dziękuję za radę:))

Hej, ja biore 🙂 raz miałam taką sytuację, ale mocno ucisnelam przez kilka minut i minęło 🙉 za to mam problemy z dużymi sińcami po zastrzykach, czyli krew leci ale podskórnie...
Tak, u mnie też te sińce są spore :/ ale nie zawsze, czasem mam taką serię wkłuć ze nie ma nawet śladu a czasem siniory na pół uda xD ale plus jest taki, że dużo szybciej się wchłaniają na udzie niż na brzuchu :)

reklama
Tak, u mnie też te sińce są spore :/ ale nie zawsze, czasem mam taką serię wkłuć ze nie ma nawet śladu a czasem siniory na pół uda xD ale plus jest taki, że dużo szybciej się wchłaniają na udzie niż na brzuchu :)
to chyba przerzucę się na udo 😊

Ostatnia edycja:
Do góry