reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Oh... kamień z serca, czyli nikt nie chce mi zaszkodzić, hehe :) oczywiście w żarcie. Bardzo się boję. Tak daleko jeszcze nie zaszłam i pierwszy raz było mi dane zobaczyć to na monitorze i nie chciałabym tego utracić. Dziękuję za odpowiedź ^^
ja też mam acard i luteinę i duphaston. :) ze względu na wcześniejszą sytuacje i krwiaka.

reklama
Nieśmiało i ostrożnie się z Wami witam 😊
OM 11 stycznia, cykle 27 dniowe. Dzisiaj rano dwa blade ale wyraźne testy o czułości 10 + beta 29,4. Według kalkulatora 4+0 i termin na 18 października.
W czwartek chce powtórzyć betę, mam nadzieję na tym skończyć i grzecznie czekać na termin u lekarza. Zastanawiam się na który tydzień... kusi 6+0 ale przy tak niskiej becie nie wiem czy nie bezpieczniej 7+0 - 1 marca - to jak czekanie w nieskończoność 😅

Dziewczyny mam dwa pytania:
1. Mdłości- mam już przez cały dzień, a rano i wieczorem jakbym była na łódce i żołądek miałby wyskoczyć ze mnie! Słyszałam o opasce SeaBand, zna ktoś ? Co innego byście poleciły albo słyszałyście, ze jest super?
2. Książka o ciąży, ale taka fajna urocza, niekoniecznie teoretyczna, która będzie miła w odbiorze, znacie? Słyszałam o takiej Mamy dla Mamy, ale słabo z dostępnością.

Dziewczyny a często w ciągu dnia czujecie jakieś ukłucia/ciągnięcia w pachwinach/jajnikach/podbrzuszu?
Oh ja bardzo często, a w czasie 4+ do 5 to był koszmar i aż bałam się ruszać momentami. Do dzisiaj kluje i rwie ale lekarz uspokoił ze to normalne i mam się tym nie przejmować, organizm się przygotowywuje :)

reklama
Do góry