reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Ja już po usg genetycznym i sprawdzonych wynikach pappa:) Wszystko jest prawidłowo i wreszcie mogę odetchnąć bo strasznie się stresowałam. Macie rację, że to było niesamowite przeżycie. Do mnie dalej nie dociera, że dziecko jest w moim brzuchu - na badaniach czułam się jakby mi ginekolog puszczał film z usg kogoś innego:D

reklama
Ja już po usg genetycznym i sprawdzonych wynikach pappa:) Wszystko jest prawidłowo i wreszcie mogę odetchnąć bo strasznie się stresowałam. Macie rację, że to było niesamowite przeżycie. Do mnie dalej nie dociera, że dziecko jest w moim brzuchu - na badaniach czułam się jakby mi ginekolog puszczał film z usg kogoś innego:D

Troche się na stresujemy ale za to później jest ogromne szczęście gdy wszystko okazuje się być w porządku 😊

We wtorek mam kolejne usg, już nie mogę się doczekać 😍

Hej. Trochę mnie nie było.... natłok pracy, obowiązków i uznałam, że telefon pora odłożyć na bok. U nas wszystko dobrze, miałam też badania prenatalne, mała nie chciała dać się zbadać mieliśmy 2 dni podejść jakoś sie udało ale wczoraj czułam się zmaltretowana 😅 godzinę czasu mój gin próbował... na wszystkie możliwe sposoby ;) dopiero po badaniach powiedziałam mu ze robilam nifty. Haha powiedział że nie potrzebnie on jest ogromnym specjalista w badaniach dzieci ;) ale ja miałam już dawno pewność i znałam płeć. Pola przez moje zgięcie macicy jest wbita gdzieś z tyłu i ni da się zrobić pięknego zdjęcia buzi.... ale machała i przebijała 5 wszystkim 🥰

Załączniki

• 311fc272-2f50-409d-9334-0b622252af1c.jpg
    311fc272-2f50-409d-9334-0b622252af1c.jpg
    58,5 KB · Wyświetleń: 89
Hej. Trochę mnie nie było.... natłok pracy, obowiązków i uznałam, że telefon pora odłożyć na bok. U nas wszystko dobrze, miałam też badania prenatalne, mała nie chciała dać się zbadać mieliśmy 2 dni podejść jakoś sie udało ale wczoraj czułam się zmaltretowana 😅 godzinę czasu mój gin próbował... na wszystkie możliwe sposoby ;) dopiero po badaniach powiedziałam mu ze robilam nifty. Haha powiedział że nie potrzebnie on jest ogromnym specjalista w badaniach dzieci ;) ale ja miałam już dawno pewność i znałam płeć. Pola przez moje zgięcie macicy jest wbita gdzieś z tyłu i ni da się zrobić pięknego zdjęcia buzi.... ale machała i przebijała 5 wszystkim 🥰

Cudowne wieści. Gratuluję dziewczynki 😍 Zdjęcie dłoni jest mega, przepiękne

reklama
Mam pytanie dotyczące wypłaty zasiłku macierzyńskiego z ZUS. Czy oprócz otrzymania L4 trzeba jeszcze coś robić w tej sprawie? Składać jakieś dokumenty do ZUS czy wystarczy że elektroniczne zwolnienie lekarskie zostało wysłane przez lekarza? I jak wygląda wypłata zasiłku? Co miesiąc tym samym dniu płacą?

Do góry