reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
nie idzie mi picie wody w ogóle,jakieś soki herbaty tak ..ale woda nie wchodzi 😪
To nie na raz...Ja małymi łykami i jednak ta butelka 2 i schodzi. Postawilam sobie na komodzie w holu i tak co przechodzę to łykam.
Na pewno na cukry lepiej,na ból głowy czy po jakimś wysiłku lepiej.
Tak na szklanki na raz też by było ciężko

A jak u Was wygląda sprawa picia wody? Czytam, że powinnam przyjąć około 2,3 litra dziennie... Dla mnie to konkretne wyzwanie 😁
Ja wypijam okolo 1,5l-2l dziennie. Ale raczej 1,5l dziennie czystej wody. Czasem mam gorsze dnie i wypijam za mało, ale i tak pije wiecej niz kiedykolwiek 😅 do wc wstaje w nocy bez względu czy wypije duzo czy mało

To nie na raz...Ja małymi łykami i jednak ta butelka 2 i schodzi. Postawilam sobie na komodzie w holu i tak co przechodzę to łykam.
Na pewno na cukry lepiej,na ból głowy czy po jakimś wysiłku lepiej.
Tak na szklanki na raz też by było ciężko
No tak, ja mam 1 butelkę 1,5l i chodze wszędzie z nią i tak co chwila lykam. Na szklanki bym sie pogubiła z moją aktualna pamięcią 😅 a tak to widzę ile ubylo z butelki i wiem gdzie jestem

Dziewczyny, a czy to prawda że od L4 100% nie są odciągane składki, tylko sam podatek? Bo jeśli tak to rozumiem że dostajemy więcej niż normalną wypłatę. Czy jednak skladki są odciągane, czyli dostajemy tyle co miesięczne wynagrodzenie?
u mnie za marzec wyszlo w związku z tym wiecej niz standardowo netto dostawałam. Sam podatek odciagniety, bez składek. Ale to już zasiłek chorobowy u mnie. Na l4 jestem od 25.01

Ja wypijam okolo 1,5l-2l dziennie. Ale raczej 1,5l dziennie czystej wody. Czasem mam gorsze dnie i wypijam za mało, ale i tak pije wiecej niz kiedykolwiek 😅 do wc wstaje w nocy bez względu czy wypije duzo czy mało
oo ja na siku leżąc w łóżku zanim zasnę 2x, w nocy 2x i z rana też...bez znaczenia ile wypije. Choć pije na noc pół kubka kakao.
Ale ciężko z piciem wody idzie... zmuszam się Ale różnie wychodzi.
Przy stymualcji kazał dr pić 3l dziennie na lepszą jakosc komórek i piłam. Tony plastikowych butelek wywalam... wyczytalam i dietetyk potwierdził ze nie powinnam pić z plastikowych butelek bo zawiera bifenol, co to szkodliwy jest dla dziecka i matki. Poradził zakupić butelkę z filtrem dafi/brita i powiem ze jest super! Woda z kranu jest zawsze. Nie trzeba pamiętać o kupowaniu zgrzewek wody i wywalac plastikow. Moja ma pojemność 0.6 więc 2-3 pelne dziennie można wypic

No tak, ja mam 1 butelkę 1,5l i chodze wszędzie z nią i tak co chwila lykam. Na szklanki bym sie pogubiła z moją aktualna pamięcią 😅 a tak to widzę ile ubylo z butelki i wiem
Ojjj taaaak... z pamięcią jest tak, że do wody kupiłam sobie bidon, a do tabletek kasetkę, bo inaczej zdarza mi się nie pamiętać czy brałam tabletki, czy tylko chciałam, czy wypiłam szklankę, czy pięć😁

Ojjj taaaak... z pamięcią jest tak, że do wody kupiłam sobie bidon, a do tabletek kasetkę, bo inaczej zdarza mi się nie pamiętać czy brałam tabletki, czy tylko chciałam, czy wypiłam szklankę, czy pięć😁
Oo kasetka dobry pomysł! Bo właśnie ja mam zaniki co do tabletek 😅 i wysilam sie przypominając sobie czy to co pamiętam, to ja dzisiaj wzielam tabletki czy to wczorajsze było 😅

Dziewczyny, powiedzcie mi prosze, czy uzywacie jakis kosmetykow pielegnacyjnych czy wiekszosc odstawilyscie?
Pod pepkiem rosna mi pojedyncze wloski i skubie je pesetka po czym za kazdym razem od wrastajacych wloskow robia mi sie czerwone slady. Przed ciaza wystarczylo posmarowac jakims tribioticiem czy inna mascia i zaraz znikalo a teraz praktycznie na wszystkim jest info, zeby nie stosowac w ciazy. Pomozcie blagam, naskubalam sobie i teraz mam brzydkie slady a za 3 dni ide na usg.. wstyd przed lekarzem😣

reklama
Dziewczyny, powiedzcie mi prosze, czy uzywacie jakis kosmetykow pielegnacyjnych czy wiekszosc odstawilyscie?
Pod pepkiem rosna mi pojedyncze wloski i skubie je pesetka po czym za kazdym razem od wrastajacych wloskow robia mi sie czerwone slady. Przed ciaza wystarczylo posmarowac jakims tribioticiem czy inna mascia i zaraz znikalo a teraz praktycznie na wszystkim jest info, zeby nie stosowac w ciazy. Pomozcie blagam, naskubalam sobie i teraz mam brzydkie slady a za 3 dni ide na usg.. wstyd przed lekarzem😣
Ja mam podrażnienia od luteiny dopochowej i mi lekarz przepisał krem pimafucort ( jest na receptę). kiedyś mój syn to też dostał jak ugryzł go komar na buzi i ciągle to drapał, pediatra mu to przepisał. Jest krem i maść, ja teraz dostałam krem.

Co do depilacji, to w poprzedniej ciąży poszłam pierwszy raz do jakiegoś salonu( wcześniej chodziłam do innego) pani była spanikowana, że jestem w ciąży, ale podjęła się zrobienia wosku. Matko miałam tyle siniaków, że szok. Tego samego dnia, albo na drugi byłam na sor bo mnie złapała kolka jelitową, matko jak to musiało wyglądać, kobieta w ciąży i tyle siniaków.

Nie wiem jak jest z tribiotykiem, myślę, że jak troszkę posmarujesz to nie zaszkodzi.
AAA wiem że można clotrimazolum krem on jest bez recepty.

Do góry