reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Hej :) mam do Was pytanie. Jakie jest Wasze/waszych lekarzy zdanie na temat testu Pappa? Ja byłam dziś na pierwszych prenatalnych i na usg wychodzi wszystko ok, ale lekarz powiedział że samo usg daje 70% wiarygodności, a razem z Pappa 90%. Tyle że z kolei o pappa czytałam że wychodzą złe choć nic się nie dzieje. Mam 28 lat więc w grupie ryzyka też nie jestem. Wiem że jeśli wyjdą źle to będę bardzo się stresować i zastanawiam się czy jest sens jeśli usg jest ok.
Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie? :)
Ja nie robiłam Pappy ale robiłam Nifty. Lekarzowi powiedziałam, że Pappy nie chce bo czekam na wyniki Nifty i nie chcę się stresować i powiedział, że spoko. Nie namawiał na Pappe.

reklama
Ja nie robiłam Pappy ale robiłam Nifty. Lekarzowi powiedziałam, że Pappy nie chce bo czekam na wyniki Nifty i nie chcę się stresować i powiedział, że spoko. Nie namawiał na Pappe.
Moja lekarka prowadząca też nie naciskała na prenatalne, powiedziała że jest taka możliwość.

Nie, nie. Usg wczoraj robilam prenatalne :) ale nie kazała, powiedziała że jest taka możliwość i oczywiście się zdecydowałam na usg, tylko z tym pappa się zastanawiam.
To 1 badanie to badanie genetyczne 12-13 tc I my je robimy że wskazań po 35 rż.... Jak miałam 31 lat to robilam prenatalne ( połówkowe) a po 30 tc to trzecie było dowolne i za to płaciłam 250 zł...
Tu nie mialam dowolnisci czy chce bo od razu gin mnie skierowała

Dziewczyny czy Wasi bliscy juz wiedzą o ciąży?? Czesc czytałam ze tak...a jest któraś co jeszcze trzyma w tajemnicy?? Bo u mnie tylko mama siostra i szefowa...reszta nic. Ale kurde tak jeszcze chciałabym przeciągnąć...ale znowu mega widać no ukryć ciężko...ehhhh

Dziewczyny czy Wasi bliscy juz wiedzą o ciąży?? Czesc czytałam ze tak...a jest któraś co jeszcze trzyma w tajemnicy?? Bo u mnie tylko mama siostra i szefowa...reszta nic. Ale kurde tak jeszcze chciałabym przeciągnąć...ale znowu mega widać no ukryć ciężko...ehhhh
U nas na razie tylko najblizsi (rodzice, rodzenstwo i najblizsi przyjaciele), reszcie chcemy powiedziec w Wielkanoc

Hej dziewczyny jestem właśnie w 11t 5d termin mam na 21 październik 🙂 to moja pierwsza ciąża🙂 mam pytanie czy macie ból głowy w ciąży? Ewentualnie jak sobie z tym radzicie? Mnie kurcze codziennie boli zwariować można..

reklama
U nas rodzina wie prowadzę własną działalność tak więc moje pracownice również wiedzą ponieważ muszę się oszczędzać 😉 ogólnie nie ukrywamy tego cieszymy się z ciąży czekaliśmy na ten moment 10 lat 🙂

Do góry