reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Zamówiłam sobie dzisiaj te opaski Sea-Band na mdłości, używała któraś z Was w poprzednich ciążach? I do tego jakieś herbatki z imbirem, bo poranki z pierwszych trymestrów wspominam tragicznie. Dzisiaj już od 3 w nocy było mi niedobrze. Piję też herbatę z pokrzywy raz dziennie póki mnie nie odrzuca, bo boje się anemii.

reklama
Miłego dnia dziewczyny!
U mnie panika nadal trwa, czego żadnej z Was nie życzę 🤞🏻
Na teście zrobionym dzisiaj rano kreska bladziutka jak ta z testu niedzielnego, piersi prawie przestały boleć, za to pojawił się delikatny ból podbrzusza i takie wrażenie ucisku, do tego w drodze do pracy było mi tak niedobrze, ze musiałam coś zjeść żeby w ogóle dotrzeć do pracy.
Jutro idę na betę, udało mi się wyprosić prace zdalną przez 1 dzień, a kiedy następne badanie to zobaczymy 😩
Chyba psychicznie nastawiam się na najgorsze, mąż cały czas mnie pociesza, ale ja jestem załamana 😭
A te kreski były ciemniejsze na testach które robiłaś wcześniej czy na wszystkich mają taki sam odcień?

Hej, miłego dnia :)
Ja mam wizytę w ten piatek. Według kalkulatora i OM byłby to początek 6 tygodnia ale nie wiem czy ja tego zle nie liczę, bo ja mam dluzsze cykle (ok 33 dni) a teraz to po testach owulacyjnych to w ogóle miałam owulacje po 20 dniu cyklu więc sama nie wiem o co chodzi i czy on cos tam w ogóle zobaczy 🤷‍♀️
Ja się czuje rewelcyjnie ale mam jakby mały refluks? Nie piłam dzisiaj kawy chociaż uwialbiam bo się bałam ze pogorszę a nie chciałam siedzieć na spotkaniu w pracy będąc w krainie mdłości :p macie jakieś sprawdzone sposoby na mdłości?
Dużo dziewczyn pisze ze marznie a ja właśnie na odwrót jest mi trochę za ciepło i denerwują mnie źródła ciepła jak kaloryfer albo gorący prysznic musiałam się kąpać w letniej wodzie bo mi niedobrze było xD
Temperatury w ogóle nie mierzylam, i chyba nie będę bo znowu wpadnę w panike

Cześć Dziewczyny!
Od wczoraj jest mi bardzo zimno, aż chwilami mam dreszcze. Ubrałam się ciepło a mimo to bym wolała zostać w domu pod kołderka albo chociaż kocykiem…
Czy któraś tak ma, czy raczej Wam gorąco? Ja jestem z tych, którym zawsze było ciepło.
Zmartwiłam się tym 😔
Cześć. Mnie zwykle jest strasznie gorąco natomiast nagłe zimno też się zdarza. Myślę, że to normalne a tym bardziej w taką pogodę. Mimo gorąca jak otworzę okno to po chwili je zamykam co wcześniej tak nie miałam. Nie martw się. Chyba też nie możemy mieć cały czas temperatury na jednym poziomie 😊

Na jednym była ciemniejsza na pewno, ale on był o czułości 10, a pozostałe 25.
Ale jednak na tych pozostałych (25) kreski są tak samo blade jak w sobotę
Ja w kwietniu miałam codziennie jaśniejsza kreskę na testach o czułości 25 to bylo bardzo widoczne, że te kreski jaśnieją i to była biochemiczna. W pierwszej ciąży z której mam synka przez 2 tygodnie kreska w ogóle nie ciemniala, była ledwo widoczna.
Najważniejsze, że u Ciebie kreska nie robi się jaśniejsza na kolejnych testach. Trzymam kciuki za będę ✊ wiem, że dobrze się mówi, ale sporobuj o tym nie myśleć, jakoś się zrelaksować 🙂

Ja w kwietniu miałam codziennie jaśniejsza kreskę na testach o czułości 25 to bylo bardzo widoczne, że te kreski jaśnieją i to była biochemiczna. W pierwszej ciąży z której mam synka przez 2 tygodnie kreska w ogóle nie ciemniala, była ledwo widoczna.
Najważniejsze, że u Ciebie kreska nie robi się jaśniejsza na kolejnych testach. Trzymam kciuki za będę ✊ wiem, że dobrze się mówi, ale sporobuj o tym nie myśleć, jakoś się zrelaksować 🙂
Teraz to już sama nie wiem czy nie robi się jaśniejsza, ona jest tak blada ze ciężko to stwierdzić, a do tego codziennie robię test z innej firmy więc tez ciężko to porównać 😩
Jutro z samego rana idę na betę i wtedy zobaczę czy wynik mieści się w normach

Teraz to już sama nie wiem czy nie robi się jaśniejsza, ona jest tak blada ze ciężko to stwierdzić, a do tego codziennie robię test z innej firmy więc tez ciężko to porównać 😩
Jutro z samego rana idę na betę i wtedy zobaczę czy wynik mieści się w normach
Musisz przestać robić testy, to tylko powoduje większy stres.

reklama
Do góry