reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

No boje się że będzie powyżej 100kg [emoji33][emoji33][emoji33] chodź mój mąż mówi że to co na zewnątrz i tak przemija ale człowiek już czuję się jak kluska... Mimo że aktualnie jem suchy chleb bo nie umiem z niczym zjeść jak myślę o serze, szynce, pasztecie, jajku to mnie mdli i jem tosty albo bułkę z masłem, miałam etap na owoce ale mi minęło, jem ale dużo mniej i w sumie flipsy. Od słodyczy dosłownie też mnie mdli mimo że calutkie życie uwielbialam chipsy słodkie żelki itp. a teraz nie ciągnie w ogóle i oby jak najdłużej waga aktualnie 85kg no ale mam nadzieję że się długo utrzyma.bo człowiek może depresji dostać, pamiętam po pierwszym porodzie jak było ważenie myślę ciekawe ile spadło 10-12kg? A tu tylko 3 [emoji1751] byłam załamana...
mi się po pierwszej ciąży tarczyca włączyła wiec tyle ile przytyłam tylw zostało [emoji25]
też się strasznie boje tej 100
czasami czuję się jakbym była w 6 mięsiącu już patrząc na mój brzuch
naszczęście zachcianek jeszcze brak na razie
ale mąż i tak to mi jakieś babeczki przywiezie to co innego a mnie od słodyczy nie odrzuca niestety [emoji24]
chodziłam do lekarza i jej mówie że schudnąć nie moge po ciąży że sport zdrowe jedzenie mało kalori nic nie pomaga że co schudne to zaraz dochodzi a ona do mnie że się unormuje ... no i po roku się unormowała tarczyca ale mówię do niej i co z tego jak po drugiej ciąży pewnie stówa będzie i niedajboże ta tarczyca wróci [emoji33]

reklama
A jak tak o spotkaniach rodzinnych gadamy to mam dylemat,bo w sobotę u nas spotkanie. Mam dylemat bo będzie wiadomo mój syn, który nie wie o rodzeństwie. Będą teściowie i moja mama i jak moja nie wygada to teściowa jak publiczkę poczuje to może błysnąć wiadomością.
Będzie jej siostra z mężem i już nastoletnimi 2 dziećmi. Siostra mojej teściowej 15 lat jest od niej młodsza,typ imprezowy i 10 zdań na minutę plus " a nie napijesz sie" itd...
I tak nie wiem czy im wcześniej dać znać i powiedzieć by się przed Szymkiem nie wygadali i mnie nie naciskali na jakieś tam kotlety czy drinka...
Co radzicie bo ona typ Anny Muchy z charakteru i jak zacznie drążyć to się nie odpędzisz

A jak tak o spotkaniach rodzinnych gadamy to mam dylemat,bo w sobotę u nas spotkanie. Mam dylemat bo będzie wiadomo mój syn, który nie wie o rodzeństwie. Będą teściowie i moja mama i jak moja nie wygada to teściowa jak publiczkę poczuje to może błysnąć wiadomością.
Będzie jej siostra z mężem i już nastoletnimi 2 dziećmi. Siostra mojej teściowej 15 lat jest od niej młodsza,typ imprezowy i 10 zdań na minutę plus " a nie napijesz sie" itd...
I tak nie wiem czy im wcześniej dać znać i powiedzieć by się przed Szymkiem nie wygadali i mnie nie naciskali na jakieś tam kotlety czy drinka...
Co radzicie bo ona typ Anny Muchy z charakteru i jak zacznie drążyć to się nie odpędzisz
Mój synu też nie wie i ten temat nie jest przy nim poruszany.

Ale np mąż odbierał gratulacje od ciotki (teściowa wagadała, a moim zdaniem nie powinna)

Powiedz z góry, że Szymek nie wie i że ma być cisza w tym temacie

Jestem po usg- wg usg 11t1d. Według doktora zdrowy bobas[emoji3059][emoji3059] serducho jak dzwon, przepływy ok, wody plodowe ok[emoji3059][emoji3059] pytał czy płeć chce znać. Mówię, że wiem chlopiec bo badalismy zarodki. " a jest Pani pewna? Bo poki co to dziewczynka ale zobaczymy pozniej" haha " zobaczymy kto lepszy genetyk" [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Teraz czekamy na prenatalne[emoji3059][emoji3059]
Śliczna dzidzia! Gratulacje!

Najważniejszy żę zdrowy!! [emoji3590] ja też chciałąbym córcie ale obawiam się że poczuję to samo jak usłyszę że syn - więc podchodzę kombinatorsko i nastawiam się na syna [emoji28] jak sie okaże żę córka to bede szczesliwa i miło zaskoczona. A jak syn to bede juz nastawiona :D Oczywiście najważniejsze zeby malenstwo było zdrowę, tez caly czas mysle o tym aby było zdrowiutkie i silne. Ale z tyłu głowy kibicuję by wyszła córcia [emoji3061][emoji3590]
Hahha! Piona! Mam dokładnie taki sam tok myślenia:p

reklama
Wow 4D niesamowite! ja sie umówiłam na 12tydz na prenatalne i pani na recepcji sie pytałam czy jest możliwość 3D a ona odpowiedziała ze na tym etapie to za wczesnie ale jesli lekarz tak zdecyduje to bedzie mozna. Myslicie ze 3D w 12tyg to za wczesnie? [emoji848]
Ja mam zdjęcia z prenatalnych 3d, ale mało na nich widac. Zdecydowanie lepsze widoki są koło 30 t.

Do góry