reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ojej biedna 😔 tulę mocno! I jak sie czujesz, lepiej na diecie? Organizm czujesz ze lepiej funkcjonuje czy tylko różnice widac w pomiarach? Trzymam mocno kciuki za Ciebie! Dziękuję za info, wstrzymam sie z kupnem glukometru. Nie wiedzialam ze mozna za darmo dostać. Dziękuję!

Ja dostałam w aptece, diabetolog doradziła, że do zakupu pasków można często dostać.
A potem moja mama z powodów zdrowotnych miała zalecenie pomiaru, ja miałam paski po ciąży, ale nie chciałam jej oddawać glukometru bo dalej miałam kontrolować po porodzie. Więc zadzwoniłam czy tam napisałam maila do firmy od mojego glukometru i przysłali mamie glukometr bez problemu - Contour plus one

reklama
Ja sama sobie kupiłam bo we wcześniejszych ciążach było kiepsko z poziomem cukru.
Mam accu-check mobile i jestem całkiem zadowolona 👍

Hej Kobiety :) wczoraj nie miałam czasu zaglądać, bo był taki super dzień! Tzn nie żeby coś się działo, ale mogłam jeść. Uwierzyć nie mogłam, jadłam z uśmiechem na twarzy, wszystko na co miałam ochotę. Normalnie nic mnie tak ostatnio nie ucieszyło. A dzisiaj od rana juz wymioty. Ale to nic jeden dzień trochę mi wszystko rekompensuje ;)
Zaczęłam Was trochę czytać, u mnie zawsze jeden obiad, mój 2latek jak chce to je, jak nie to zje później cos innego. Nie chce go przyzwyczajać, że może sobie wybierać obiad, a mama będzie gotować 3 żeby każdego zadowolić, bo po prostu nie znoszę gotować ;) na śniadanie i kolajce ma zawsze wybór.
Gratuluje wszystkich wizyt ❤️
I miłej niedzieli życzę, abym Wam jedzonko dobrze wchodziło, nie ma większej radości!

Ojej biedna 😔 tulę mocno! I jak sie czujesz, lepiej na diecie? Organizm czujesz ze lepiej funkcjonuje czy tylko różnice widac w pomiarach? Trzymam mocno kciuki za Ciebie! Dziękuję za info, wstrzymam sie z kupnem glukometru. Nie wiedzialam ze mozna za darmo dostać. Dziękuję!
fizycznie nie czuję różnicy, poza tym ze schudłam (przed ciąża ...ważyłam 56kg) a czekam jak głupia kiedy przytyje🤦‍♀️ i z tej ilości blonnika mam poranne biegunki... a od ilości jedzenia czasem zaparcia... 🤣 psychicznie sie gorzej czuje bo po takim czasie niewiele mi smakuje... a co chciałoby sie zjeść to nie można. Plusem są tylko i aż dobre pomiary, a to wiem że nie zaszkodzi Synkowi ❤ jak dostaniesz od diabetologa glukometr to tez dostaniesz receptę na paski.
A różnica w cenie jest... jak przed cukrzyca kupowałam to za 100szt ok 73 zl. Teraz na recepte 200szt za 44zl. Mam accu chek instant. Dr powiedziała ze jest dobry i nie dawala swojego.

Witam
Nie wiem co to czy rosół na gazie,czy grzane domowe kiełbaski czy echa porannej kawy Ema ale wstałam i tak mnie na kuchni wyszarpało że po omacku tylko porwałam tabletki i bieg do łazienki. Teraz siedzę, chleb z masłem wmuszam i myślę czy te tabletki ze mną zostaną....

reklama
Witam
Nie wiem co to czy rosół na gazie,czy grzane domowe kiełbaski czy echa porannej kawy Ema ale wstałam i tak mnie na kuchni wyszarpało że po omacku tylko porwałam tabletki i bieg do łazienki. Teraz siedzę, chleb z masłem wmuszam i myślę czy te tabletki ze mną zostaną....
oooo witaj w klubie, mnie pogoniły wczoraj rano zapachy po malzowej gotowanej kiełbasie.

Dzisiaj z rana z kolei po wczorajszym obiedzie 😂

Także żłopie powoli sok pomarańczowy i zbieram się w sobie, żeby zjeść coś na śniadanie. Cokolwiek…..

Do góry