reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Pappa to badanie z krwi w dniu w którym masz usg prenatalne i w tym samym dniu musisz mieć pobraną krew na to badanie.

A jest gdzieś w internetach napisane, że w tym samym dniu? Ja już nie pamiętam kiedy robiłam w poprzedniej ciąży, ale wątpię, abym miała krew pobierana w tym samym dniu co USG. Trochę paranoja, ale może ja się nie znam ;)
Ja mam papę 6 dni przed usg, by na usg mieć już komplet zrobiony.

Nie myślę 😅 pewnie skoczylo ale jadąc juz 2 miesiące na kremach warzywnych i rzeczach na parze bylo to silniejsze ode mnie 😅 więcej nie będę tak szaleć bo nie chce ryzykować
ojj kochana ja przed punkcją byłam 4mc na diecie... myslalam ze to za mna. A tu jeszcze gorzej bo cukrzyca ciążowa.. od 2 tyg znow na diecie....
Glukometr dostaniesz za Free od diabetologa wiec spokojnie, nie kupuj. Ja kupilam w tamtym roku jeszcze bo na czczo mi wysoka glukoza wyszla i bałam sie ze transfer sie nie uda przez cukry... i badalam juz wtedy ale bez diety🤦‍♀️

Dzień dobry[emoji57]

Czy wczesne wstawanie tez jest objawem ciążowym???[emoji23][emoji23][emoji23]- wcześniej żadna siła by mnie w sobotę o 7 z łóżka nie wygnała…

Ja dostałam skierowanie na Pappa test z racji wieku i robię zaraz po powrocie z Grecji- tj 11.04 mam termin.

Wszystkim mającym maluchy w domu - życzę siły… pamietam jak w drugiej ciąży podałam wczesnym popołudniem a mój , wtedy 2-latek, bawił się na kocyku jak ja drzemałam… a teraz jak widzą ze mi się chce spać to mnie sami wysyłają na drzemkę ale „do łóżka a nie na kanapę”[emoji23]
Czyli właśnie jestem na tym etapie co Ty z dwulatkiem... masakra

Czyli właśnie jestem na tym etapie co Ty z dwulatkiem... masakra
Tylko on układał klocki tak długo jak spałam i się z kocyka nie ruszał…

Eeej to nie tak strasznie daleko, może uda się kiedyś na kawkę umówić [emoji3]
Napewno, to tylko godzinka jazdy z jedna strone

Kurde, czuje się jakbym conajmniej sama to drzewo zcinala i pakowała kawałkami na przyczepę…

ojj kochana ja przed punkcją byłam 4mc na diecie... myslalam ze to za mna. A tu jeszcze gorzej bo cukrzyca ciążowa.. od 2 tyg znow na diecie....
Glukometr dostaniesz za Free od diabetologa wiec spokojnie, nie kupuj. Ja kupilam w tamtym roku jeszcze bo na czczo mi wysoka glukoza wyszla i bałam sie ze transfer sie nie uda przez cukry... i badalam juz wtedy ale bez diety🤦‍♀️
Ojej biedna 😔 tulę mocno! I jak sie czujesz, lepiej na diecie? Organizm czujesz ze lepiej funkcjonuje czy tylko różnice widac w pomiarach? Trzymam mocno kciuki za Ciebie! Dziękuję za info, wstrzymam sie z kupnem glukometru. Nie wiedzialam ze mozna za darmo dostać. Dziękuję!

reklama
Do góry