reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

A polecacie iść chociaż na jedną betę? Bo nie jestem pewna czy uda mi się iść 2 razy, więc przyrostu i tak nie będę w stanie ocenić 🤔

No i też pytanie do dziewczyn, które są w pierwszej ciąży - na kiedy planujecie wizytę i kiedy powiecie/powiedziałyście rodzinom?

reklama
A polecacie iść chociaż na jedną betę? Bo nie jestem pewna czy uda mi się iść 2 razy, więc przyrostu i tak nie będę w stanie ocenić 🤔

No i też pytanie do dziewczyn, które są w pierwszej ciąży - na kiedy planujecie wizytę i kiedy powiecie/powiedziałyście rodzinom?
Moim zdaniem 1 beta jest bez najmniejszego sensu, ponieważ o niczym nam więcej nie mówi jak o tym, że jesteśmy w ciąży, a ta wiedzę też już mamy po wykonaniu testu :)

Ja tez staram sie wyluzować. Tak na prawde na nic nie mamy wpływu. Musimy o siebie dbać i czekać na rozwój wydarzeń chyba. Ale poczytałam trochę Waszych wpisów i w środę zrobię jedna betę, a kolejna w piątek i zobaczymy ☺️ Potem pomyśle o wizycie u lekarza

Ja tez staram sie wyluzować. Tak na prawde na nic nie mamy wpływu. Musimy o siebie dbać i czekać na rozwój wydarzeń chyba. Ale poczytałam trochę Waszych wpisów i w środę zrobię jedna betę, a kolejna w piątek i zobaczymy ☺️ Potem pomyśle o wizycie u lekarza
Ja robiłam 2 testy i 2 bety w odstępie 48h. Tak naprawdę poszłam na badania bo jestem po stymulacjj cyklu lamette + ovitrelle i testy mogły wychodzić fałszywie dodatnie a dodatkowo musiałam wiedzieć czy brać dalej duphaston.
Racja, musimy o siebie dbać, po prostu 😊 sama mam ok 2 tygodnie do wizyty, czekam niecierpliwie.

O becie już pisałam, 2x w odstępie 48h. Dało mi to poczucie ulgi, ale dalej nie sprawdzam bo tak jak dziewczyny piszą, nie warto sobie dokładać niepotrzebnego stresu.
Jest to moja 1 wyczekana ciąża. Wizyta za ok 2 tyg. 6 tyg. wg OM. Rodzicom jeszcze nie mówimy, ale moja mama ma urodziny 20lutego gdzie będzie kilkanaście osób, na pewno ktoś się domyśli bo ja nie umiem udawać 😅

Ja robiłam 2 testy i 2 bety w odstępie 48h. Tak naprawdę poszłam na badania bo jestem po stymulacjj cyklu lamette + ovitrelle i testy mogły wychodzić fałszywie dodatnie a dodatkowo musiałam wiedzieć czy brać dalej duphaston.
Racja, musimy o siebie dbać, po prostu 😊 sama mam ok 2 tygodnie do wizyty, czekam niecierpliwie.
Rozumiem. No ja tak jak wspomniałam zrobię w tym tygodniu betę, a o lekarzu myślałam np 18.02, ale boje się, ze to będzie za wcześnie, tez zobaczę jaki wyjdzie wynik z krwi, tak jak wspomniałyście, żeby jak już pójść to coś zobaczyć

Rozumiem. No ja tak jak wspomniałam zrobię w tym tygodniu betę, a o lekarzu myślałam np 18.02, ale boje się, ze to będzie za wcześnie, tez zobaczę jaki wyjdzie wynik z krwi, tak jak wspomniałyście, żeby jak już pójść to coś zobaczyć
Mam dokładnie to samo, chciałabym iść do lekarza żeby coś już zobaczyć, więc chyba pójdę na tą betę 2 razy, żeby mieć trochę spokojniejsza głowę jeśli chodzi o przyrost i jakieś orientacyjne pojęcie kiedy lekarz będzie w stanie coś zobaczyć 😀
Planowałam na 6+0 wg terminu OM, ale wiem, ze owulacje miałam 17-18 dc, więc nie wiem czy to nie będzie za wcześnie 🤔

Cześć dziewczyny. Robiłam betę 05.02 i wyszła 13366, następnie 07.02 prawie 21000- przyrost 56.3%. Wg moich wyliczeń dzisiaj rozpoczyna się 7 tydzień, ostatnia miesiączka 24.12. Do lekarza wybieram się 19 lutego. Czy uważacie, że powinnam się martwić tym przyrostem?

reklama
Do góry