reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Co porabiacie? Jak dzień mija...?
Ja z Sz w książkach bo pani dała czadu choć to 1 klasa, a i kalendarium na 2 tyg mamy bogate w sprawdziany itp...Obym była na tyle by mu pomóc..
Kawa nie,lody mega
Babki w 9tc,jak tam wasze biusta? Spokojniej ? Sorki ale dopytuję raz za czas

reklama
ja w każdej ciąży miałam mdlosci, ale tez w obu ciążach miałam spory apetyt, teraz natomiast apetytu brak a mdlosci są dość okrutne.
Od kawy mnie odrzuca, „aromat” smażonego mięsa to zło, ogólnie ciężkostrawne i intensywne w smaku i zapachu potrawy na ta chwile mnie odrzucają.
Lubię się względnie z chałka z dżemem, makaronem z solą, jabłkami, czasem kanapka z sucha krakowska i majonezem.
Generalnie żyje na herbacie i herbatnikach… u mnie dzisiaj 7+2/7+4, wciąż ledwo początek przygody…

A Jak wasze samopoczucie ?
Jakieś plany na niedziele ?
Pomysły na obiad?
Spadek samopoczucia, a na pokładzie mąż na kacu czyli wszystko na mojej głowie:D
Dziewczyny, mam pytanie do Was wszystkich. Macie czasem takie pokluwania w szyjce, jakby w pochwie? Nie sa silne ale tak od wczoraj mnie pokluwa co jakis czas... I moze mi sie wydaje, ale jak stoje to wtedy bardziej pokluwa..jak usiądę jest okej. Ktos tak ma? Zanim zaczne czytać google o skracajacej sie szyjce wole spytac sie u źródła - czyli Was. To moja pierwsza ciąża więc przyznaje sie do braku doświadczenia a do wizyty mam jeszcze 2 dni 😅
Mam takie ale w sumie nie wiem z czego. Nie dotyczą raczej skracania szyjki bo mam je długo a szyjka stała w miejscu. Przypuszczam że przez hormony albo ukrwienie.
woda mocno na nie. Byl czas kiedy jak marzenie wchodzil sok bananowy z tymbarka, ale od kilku dni to rowniez nie przejdzie przez gardlo. Wiec pije herbaty. 4-5 dziennie do 300 ml kazda, i jakos to jest. Czuje po moich ustach i skorze na twarzy, ze nie jestem nawodniona wystarczajaca, ale z drugiej strony do ubikacji latam na siku, a przy odwodnieniu nie ma az takiego biegania. Takze sadze ze pod tym zgledem jakos sobie radze.
Ja wczoraj na urodzinach szwagra czułam się dobrze więc nadrabiałam i wypiłam kilka szklanek soku ;) do tego objadłam się pod korek. Dzisiaj już się czuje normalnie czyli nadal mdli...
Dziewczyny co polecacie na problemy z wypróżnianiem;( od zawsze mam problemy … staram się jeść według schematu żywieniowego więcej ale mniejszych porcjach niestety problem mój tak narasta że paść można ;( może macie jakieś skuteczne sposoby ?
Na czczo zjeść kiwi, śliwki namoczone dzień wcześniej, wypić tą wodę ze śliwek albo wodę z cytryna. Aktualnie na mnie nic nie działa ale zjadam regularnie wszystko wyżej wymienione i czekam aż ruszy.
Dziewczyny, a jak to jest i czy któraś z Was miała lekkie plemienia po badaniu?
ostatnio mi się nawinął taki temat i chciałam podpytac jak to u Was było.
Lekkie może być. Ale jak się długo utrzymuje to zgłoś.
Ja się się nie dopinam brzuch jak 5mc
Ale to już 3 ciąża więc pewnie dlatego
U mnie też ale ze względu na wzdęcia i zaparcia. Do tego boli mnie brzuch :(

Ja z Sz w książkach bo pani dała czadu choć to 1 klasa, a i kalendarium na 2 tyg mamy bogate w sprawdziany itp...Obym była na tyle by mu pomóc..
Kawa nie,lody mega
my właśnie wróciliśmy ze spaceru i pije teraz ciepłą herbatke
koniec 8 tygodnia i biust dalej bolesny ale już widocznie większy, musze go trochę ukrywać bo zaraz ludzie po nim się zaczną orientować że coś jest na rzeczy [emoji1787]

Kawa nie,lody mega
ja mam szczęście, u mojego starszaka w szkole zadania domowe są tylko w piątek dawane, i to takie banały ze szok 😂

Moje cycki z dnia na dzień bolą coraz bardziej.
Spuchły i są ciężkie.
Spadek samopoczucia, a na pokładzie mąż na kacu czyli wszystko na mojej głowie:D

Mam takie ale w sumie nie wiem z czego. Nie dotyczą raczej skracania szyjki bo mam je długo a szyjka stała w miejscu. Przypuszczam że przez hormony albo ukrwienie.

Ja wczoraj na urodzinach szwagra czułam się dobrze więc nadrabiałam i wypiłam kilka szklanek soku ;) do tego objadłam się pod korek. Dzisiaj już się czuje normalnie czyli nadal mdli...

Na czczo zjeść kiwi, śliwki namoczone dzień wcześniej, wypić tą wodę ze śliwek albo wodę z cytryna. Aktualnie na mnie nic nie działa ale zjadam regularnie wszystko wyżej wymienione i czekam aż ruszy.

Lekkie może być. Ale jak się długo utrzymuje to zgłoś.

U mnie też ale ze względu na wzdęcia i zaparcia. Do tego boli mnie brzuch :(

Nie dałabym rady na żadna imprezę iść 😅 ledwo wytrzymuje jakoś domowy 😂

Kawa nie,lody mega
Mój na w miarę luzy w szkole. Mało mu zadają, a na sprawdziany uczą się w szkole. Dziś mi coś kaszle i nie wiem czy jutro pójdzie [emoji24]

reklama
Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale czuję taki spokój przed jutrzejszą wizyta 🤔
Idę sprawdzić czy ciąża jeszcze żywa. Dziwny ten spokoj...

Do góry