reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Miłen niedzieli dziewczyny,
jak tam samopoczucie wszystkich?
mnie to dziś coś głowa boli i humorki się włączyły [emoji25
Ja się wyspalam, jak zawsze w niedziele, wiec uwielbiam te leniwe poranki i stan nicnierobienia, na szczęście nie jest mi niedobrze, bo wczoraj to czułam żołądek cały dzień. Już przyzwyczajam się do chronicznego „niedobrze mi” :)))

Cześć dziewczyny!
Bardzo, bardzo nieśmiało się z Wami witam.
Wczoraj (30 dc) nie wytrzymałam i zrobiłam test (czułość 25) z drugiego moczu i wyszedł cień cienia. Poleciałam do rossa po facelle i na paskowym wyszła mi całkiem widoczna kreska.
Dzisiaj powtórzyłam na strumieniowym facelle i kreska, mimo ze bledsze tez jest 🙈
Na betę znajdę najprawdopodobniej czas dopiero w czwartek a chyba do tego czasu oszaleje z niepewności, czy wszystko jest ok 😩
U mnie termin z pierwszych obliczeń wychodzi na 16 października 🤞🏻
To moja pierwsza ciąża wiec jestem totalnie zagubiona, a wiem, że wśród Was pewnie znajdę osoby które wspomogą radą 😊

Dlatego pierwsze moje pytanie brzmi, kiedy planowałyście/ planujecie pierwsza wizytę u lekarza? 🤔

@Kaasiek_96 ja w pierwszej ciąży byłam na wizycie około 8 tygodnia, w dwóch kolejnych około 6 bo wtedy zaczynało się coś dziać, rozpoczynały mi się plamienia. Teraźniejszość mam wizytę jak będę miała 8+4.
Czasem lepiej poczekać z wizytą żeby było już coś dobrze .widać, ale wiadomo czasem nie można się doczekać 😉

@Kaasiek_96 ja w pierwszej ciąży byłam na wizycie około 8 tygodnia, w dwóch kolejnych około 6 bo wtedy zaczynało się coś dziać, rozpoczynały mi się plamienia. Teraźniejszość mam wizytę jak będę miała 8+4.
Czasem lepiej poczekać z wizytą żeby było już coś dobrze .widać, ale wiadomo czasem nie można się doczekać 😉
No wlanie cierpliwość nie jest moją mocną stroną 🙈 Planowałam się umówić dokładnie na 8+0, ale raczej nie dam rady. Mąż jak usłyszał, że dopiero za miesiąc (aktualnie 4+2 wg daty OM) będzie miał „namacalne” potwierdzenie to stwierdził ze oszalałam i mam iść na pierwszy wolny termin 😂
W czwartek pójdę na betę, jeśli wynik mnie zadowoli (😂) to mam nadzieje ze wytrzymam chociaż do 6+0 i zwiększę swoje szanse na usłyszenie serduszka 😍

Cześć dziewczyny!
Bardzo, bardzo nieśmiało się z Wami witam.
Wczoraj (30 dc) nie wytrzymałam i zrobiłam test (czułość 25) z drugiego moczu i wyszedł cień cienia. Poleciałam do rossa po facelle i na paskowym wyszła mi całkiem widoczna kreska.
Dzisiaj powtórzyłam na strumieniowym facelle i kreska, mimo ze bledsze tez jest 🙈
Na betę znajdę najprawdopodobniej czas dopiero w czwartek a chyba do tego czasu oszaleje z niepewności, czy wszystko jest ok 😩
U mnie termin z pierwszych obliczeń wychodzi na 16 października 🤞🏻
To moja pierwsza ciąża wiec jestem totalnie zagubiona, a wiem, że wśród Was pewnie znajdę osoby które wspomogą radą 😊

Dlatego pierwsze moje pytanie brzmi, kiedy planowałyście/ planujecie pierwsza wizytę u lekarza? 🤔
Hej, jak beta przekroczy 1000 to dopiero cokolwiek widać na usg, przy Ok 100000 jest szansa na bijące serduszko. Wiec warto badać bete, wizyta 6-8 tydzień najlepiej, ja idę w 6, bo już nie mogę się doczekać , a bete mam już wysoką.

Hej, jak beta przekroczy 1000 to dopiero cokolwiek widać na usg, przy Ok 100000 jest szansa na bijące serduszko. Wiec warto badać bete, wizyta 6-8 tydzień najlepiej, ja idę w 6, bo już nie mogę się doczekać , a bete mam już wysoką.
Przy 10 000, chyba za dużo zer mi się wcisnęło :)

@Tojestemja ja w poprzedniej ciąży byłam co prawda gościem na weselu mojej najmłodszej siostry, ale bylam w 8 miesiącu ciąży, całe wesele przetańczyłam i bawiłam się wyśmienicie. Rodzina się śmiała ze mnie ze urodzę na parkiecie, ale ja się czułam super i jedyne co to maz mi kazał buty zmienić 😅żebym na obcasach się nie zabiła już później 🤣 także mi się wydaje, że jeśli wszystko będzie z ciąża ok to tak jak dziewczyny piszą, drugi trymestr to najlepszy czas ciąży więc nie widzę przeciwwskazań ☺️

Generalnie dziewczyny to warto zbadać sobie właśnie bete, a nie liczyć tygodnie, bo one nie dają gwarancji widoczności na usg. Jedna ma owulacje w pierwszej połowie cyklu, a druga po dwóch tygodniach, dlatego to 6-8 tygodni może być to samo widać u dwóch różnych osób:)

reklama
Do góry