reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Miłen niedzieli dziewczyny,
jak tam samopoczucie wszystkich?
mnie to dziś coś głowa boli i humorki się włączyły [emoji25
Ja się wyspalam, jak zawsze w niedziele, wiec uwielbiam te leniwe poranki i stan nicnierobienia, na szczęście nie jest mi niedobrze, bo wczoraj to czułam żołądek cały dzień. Już przyzwyczajam się do chronicznego „niedobrze mi” :)))

Cześć dziewczyny!
Bardzo, bardzo nieśmiało się z Wami witam.
Wczoraj (30 dc) nie wytrzymałam i zrobiłam test (czułość 25) z drugiego moczu i wyszedł cień cienia. Poleciałam do rossa po facelle i na paskowym wyszła mi całkiem widoczna kreska.
Dzisiaj powtórzyłam na strumieniowym facelle i kreska, mimo ze bledsze tez jest 🙈
Na betę znajdę najprawdopodobniej czas dopiero w czwartek a chyba do tego czasu oszaleje z niepewności, czy wszystko jest ok 😩
U mnie termin z pierwszych obliczeń wychodzi na 16 października 🤞🏻
To moja pierwsza ciąża wiec jestem totalnie zagubiona, a wiem, że wśród Was pewnie znajdę osoby które wspomogą radą 😊

Dlatego pierwsze moje pytanie brzmi, kiedy planowałyście/ planujecie pierwsza wizytę u lekarza? 🤔

@Kaasiek_96 ja w pierwszej ciąży byłam na wizycie około 8 tygodnia, w dwóch kolejnych około 6 bo wtedy zaczynało się coś dziać, rozpoczynały mi się plamienia. Teraźniejszość mam wizytę jak będę miała 8+4.
Czasem lepiej poczekać z wizytą żeby było już coś dobrze .widać, ale wiadomo czasem nie można się doczekać 😉

@Kaasiek_96 ja w pierwszej ciąży byłam na wizycie około 8 tygodnia, w dwóch kolejnych około 6 bo wtedy zaczynało się coś dziać, rozpoczynały mi się plamienia. Teraźniejszość mam wizytę jak będę miała 8+4.
Czasem lepiej poczekać z wizytą żeby było już coś dobrze .widać, ale wiadomo czasem nie można się doczekać 😉
No wlanie cierpliwość nie jest moją mocną stroną 🙈 Planowałam się umówić dokładnie na 8+0, ale raczej nie dam rady. Mąż jak usłyszał, że dopiero za miesiąc (aktualnie 4+2 wg daty OM) będzie miał „namacalne” potwierdzenie to stwierdził ze oszalałam i mam iść na pierwszy wolny termin 😂
W czwartek pójdę na betę, jeśli wynik mnie zadowoli (😂) to mam nadzieje ze wytrzymam chociaż do 6+0 i zwiększę swoje szanse na usłyszenie serduszka 😍

Cześć dziewczyny!
Bardzo, bardzo nieśmiało się z Wami witam.
Wczoraj (30 dc) nie wytrzymałam i zrobiłam test (czułość 25) z drugiego moczu i wyszedł cień cienia. Poleciałam do rossa po facelle i na paskowym wyszła mi całkiem widoczna kreska.
Dzisiaj powtórzyłam na strumieniowym facelle i kreska, mimo ze bledsze tez jest 🙈
Na betę znajdę najprawdopodobniej czas dopiero w czwartek a chyba do tego czasu oszaleje z niepewności, czy wszystko jest ok 😩
U mnie termin z pierwszych obliczeń wychodzi na 16 października 🤞🏻
To moja pierwsza ciąża wiec jestem totalnie zagubiona, a wiem, że wśród Was pewnie znajdę osoby które wspomogą radą 😊

Dlatego pierwsze moje pytanie brzmi, kiedy planowałyście/ planujecie pierwsza wizytę u lekarza? 🤔
Hej, jak beta przekroczy 1000 to dopiero cokolwiek widać na usg, przy Ok 100000 jest szansa na bijące serduszko. Wiec warto badać bete, wizyta 6-8 tydzień najlepiej, ja idę w 6, bo już nie mogę się doczekać , a bete mam już wysoką.

Hej, jak beta przekroczy 1000 to dopiero cokolwiek widać na usg, przy Ok 100000 jest szansa na bijące serduszko. Wiec warto badać bete, wizyta 6-8 tydzień najlepiej, ja idę w 6, bo już nie mogę się doczekać , a bete mam już wysoką.
Przy 10 000, chyba za dużo zer mi się wcisnęło :)

@Tojestemja ja w poprzedniej ciąży byłam co prawda gościem na weselu mojej najmłodszej siostry, ale bylam w 8 miesiącu ciąży, całe wesele przetańczyłam i bawiłam się wyśmienicie. Rodzina się śmiała ze mnie ze urodzę na parkiecie, ale ja się czułam super i jedyne co to maz mi kazał buty zmienić 😅żebym na obcasach się nie zabiła już później 🤣 także mi się wydaje, że jeśli wszystko będzie z ciąża ok to tak jak dziewczyny piszą, drugi trymestr to najlepszy czas ciąży więc nie widzę przeciwwskazań ☺️

Generalnie dziewczyny to warto zbadać sobie właśnie bete, a nie liczyć tygodnie, bo one nie dają gwarancji widoczności na usg. Jedna ma owulacje w pierwszej połowie cyklu, a druga po dwóch tygodniach, dlatego to 6-8 tygodni może być to samo widać u dwóch różnych osób:)

reklama
Do góry