reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Mnie też
W ogóle tak na teraz jak mam ten 9tc to biust pełniejszy ale nie boli,za to mam uczucie że ciągle chce się mi siku,podbrzusze takie pełniejsze i po wc i ogólnie takie odczucie rozpierania...Śpię lepiej,jem więcej rzeczy ale szybko się najem i trawie długo.. Dziś tesciowa duszonki..Weszły ale przecierpię,już to czuję.
I tak to apropo mnie
nastawienie mniej stresowe- plusik taki

reklama
Co do porodu normalnego po cc to jeszcze nie słyszałam żeby się komuś udało ja miałam 3 cc

To chyba mało słyszałaś ;)
@Oliwia088 polecam grupę na fb - NATURALNIE PO CESARCE Grupa Wsparcia, założoną przez położną Magdalenę Hul, która napisała też o tym książkę dla wydawnictwa Natuli (oczywiście mój udany vbac też jest opisany na grupie) Link do: NATURALNIE PO CESARCE

Dla mnie 6+4, zawsze się mówi o skończonych tygodniach

Amnipunkcja jest badaniem inwazyjnym dlatego zaczyna się od testu papa bo jest nie inwazyjny. Jak papa jest źle to robi się badania bardziej inwazyjne albo Nifty które też są nie inwazyjne ale stosunkowo drogie. Nie zgodzę się z dziewczynami że to tylko dodatkowy stres bo takie badanie faktycznie realnie coś nam mówi i jest uzupełnieniem pierwszego badania prenatalnego. Każdy oczywiście robi jak uważa. Szczerze to jestem w szoku bo ja nawet nie pytałam o to mojego lekarza a wystawił mi skierowanie bez żadnej dyskusji. Myślałam że tak jest wszędzie :D
Ale to chyba jest bez skierownia badanie przecież, idziesz płacisz i masz 🤔 ja w ogóle nie brałam tego badania pod uwagę ja dopiero od Was tutaj się dowiedziałam o tym i temu pytałam lekarza. Mój lekarz powiedział tez ze jak przyjeżdżają panie z Warszawy to wszystko robią nifty a z mojego miasta rzadko kto robi i mowil ze właśnie pewnie ze względu na tą ilość kasy :)

Jeju ja dziś jaka taka zmęczona, byliśmy ba spacerze długim, potem w galerii, na zakupach i wróciłam taka zmęczona i brzuch taki dziwny, jak w ostatnich miesiącach ciąży po większym wysiłku, tak dziwnie aj. Także leżę już do góry brzuchem i odpoczywam, ale myślę że u mnie to może po osłabieniu po chorobie, bo na ociężałość ciążowa za wcześnie heheh

Ja dzisiaj mam okropne mdłości, także odczuwam że jestem w ciąży 🤣
Nic nie mogę jeść, dzisiaj 9+4 i dół brzucha zaczyna się zaokrąglać 🙈

reklama
Hej Dziewczyny, przeczytałam cały wątek od początku, trochę mi to zajęło😆. To moja pierwsza ciąża, dalej w to nie wierzę, mimo że już widziałam bijące serduszko. Nawet bałam się zainstalować aplikację ciążową, żeby później nie musieć jej usuwać... Teraz czekam na kolejną wizytę, 16.03. TP na 9.10
Miłego wieczoru Wam życzę :)

Do góry