reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
z pasztetem słyszałam ze nie za bardzo można, już sama nie wiem co możemy jesc a co nie
Szwagier przywiózł tyle dobrego wędzonego a tez słyszałam ze nie mogę :(
ja jadłam w ciąży wszystko z umiarem, oprócz surowych ryb, których i tak nigdy nie jadam. Wędzone na gorąco jak najbardziej można także sushi można Np z kawałkami w tempurze. Sery pleśniowe te ze sklepu również można, byle były z mleka pasteryzowanego, a 90% w sklepach typu brie są. Przypraw również w ilościach kilogramowych nie jadamy przecież, wiec rzekome zakazany przyprawy jak się doda szczyptę to wg mnie nic się nie stanie.

Też tak słyszałam ale mam koleżanki które robiły w 10 tyg i było wystarczająco materiału. W razie czego powtarzają badanie za darmo więc zaryzykuję. Chcę po prostu wiedzieć jak najwcześniej.
ja robiłam w 13 tc nifty i było wystarczają materiału, ale nie aż tyle, myśle,ze za mała ilość materiału w 10 tc może dodatkowo stresować.

Dziewczyny, od jakis produktow jakie kiedys lubilyscie teraz na maxa was odrzucilo?
Ja uwielbiam jajka z majonezem, ogolnie majonez a wczoraj kupilam sobie kanapke z jajkiem i majonezem, ktora tak niesamowicie zalatywala jakas chemia, normalnie jak plyn do dezynfekcji, ze mialam odruchy wymiotne i musialam ja wyrzucic bo myslalam, ze moze dezynfekowali blat przed jej zrobieniem i przeszla tym plynem. Dzis rano z super apetytem zrobilam sobie jajka z majonezem, biore widelec do buzi a tam w gebie plyn do dezynfekcji🤢😂 ja tu cala zielona a stary wcina ze smakiem. Masakra, nie spodziewalam sie, ze kobieta w ciazy moze czuc az takie zapachy ktorych nikt inny nie czuje😂
U mnie majonez w pierwszej kolejności odpadł ....

U mnie spore mdłości i straszne osłabienie. Ciagle mi słabo, dzisiaj popołudniu spałam 3h w końcu i czuje poprawę :) ale moja córka ciagle wstaje przed 6,wiec ciężko się wyspać kiedy tego najbardziej teraz potrzebuje. Wiem,ze drugi trymestr będzie dużo lepszy, wiec jeszcze 3 tygodnie i dam radę :)

reklama
Do góry