reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
z pasztetem słyszałam ze nie za bardzo można, już sama nie wiem co możemy jesc a co nie
Szwagier przywiózł tyle dobrego wędzonego a tez słyszałam ze nie mogę :(
ja jadłam w ciąży wszystko z umiarem, oprócz surowych ryb, których i tak nigdy nie jadam. Wędzone na gorąco jak najbardziej można także sushi można Np z kawałkami w tempurze. Sery pleśniowe te ze sklepu również można, byle były z mleka pasteryzowanego, a 90% w sklepach typu brie są. Przypraw również w ilościach kilogramowych nie jadamy przecież, wiec rzekome zakazany przyprawy jak się doda szczyptę to wg mnie nic się nie stanie.

Też tak słyszałam ale mam koleżanki które robiły w 10 tyg i było wystarczająco materiału. W razie czego powtarzają badanie za darmo więc zaryzykuję. Chcę po prostu wiedzieć jak najwcześniej.
ja robiłam w 13 tc nifty i było wystarczają materiału, ale nie aż tyle, myśle,ze za mała ilość materiału w 10 tc może dodatkowo stresować.

Dziewczyny, od jakis produktow jakie kiedys lubilyscie teraz na maxa was odrzucilo?
Ja uwielbiam jajka z majonezem, ogolnie majonez a wczoraj kupilam sobie kanapke z jajkiem i majonezem, ktora tak niesamowicie zalatywala jakas chemia, normalnie jak plyn do dezynfekcji, ze mialam odruchy wymiotne i musialam ja wyrzucic bo myslalam, ze moze dezynfekowali blat przed jej zrobieniem i przeszla tym plynem. Dzis rano z super apetytem zrobilam sobie jajka z majonezem, biore widelec do buzi a tam w gebie plyn do dezynfekcji🤢😂 ja tu cala zielona a stary wcina ze smakiem. Masakra, nie spodziewalam sie, ze kobieta w ciazy moze czuc az takie zapachy ktorych nikt inny nie czuje😂
U mnie majonez w pierwszej kolejności odpadł ....

U mnie spore mdłości i straszne osłabienie. Ciagle mi słabo, dzisiaj popołudniu spałam 3h w końcu i czuje poprawę :) ale moja córka ciagle wstaje przed 6,wiec ciężko się wyspać kiedy tego najbardziej teraz potrzebuje. Wiem,ze drugi trymestr będzie dużo lepszy, wiec jeszcze 3 tygodnie i dam radę :)

reklama
Do góry