reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
podwyższona glukoza na czczo i ketony mówią o podejrzeniu cukrzycy ciążowej. Moze powtórz badanie moczu?
Wiesz, powtórzę na bank. Ale ketony podejrzewam to z głodówki... wziełam do siebie zeby nie jesc przed badaniem, więc badanie o 8 rano było a ja ostatni posiłek jadłam po 17... szłam spać ze ssaniem w żołądku ale trzymalam sie o wodzie zeby sprawdzić to "na czczo" bez podjadania :D Ale poprawie badanie z pewnoscią.

ps. ponoć przy cukrzycy ciążowej pojawia sie glukoza w moczu. Jest jakis ratunek skoro "jeszcze" nie mam tej glukozy w moczu? :D

Wiesz, powtórzę na bank. Ale ketony podejrzewam to z głodówki... wziełam do siebie zeby nie jesc przed badaniem, więc badanie o 8 rano było a ja ostatni posiłek jadłam po 17... szłam spać ze ssaniem w żołądku ale trzymalam sie o wodzie zeby sprawdzić to "na czczo" bez podjadania :D Ale poprawie badanie z pewnoscią.

ps. ponoć przy cukrzycy ciążowej pojawia sie glukoza w moczu. Jest jakis ratunek skoro "jeszcze" nie mam tej glukozy w moczu? :D
racja. Ketony moga tez pokazywac, ze głodówka byla za dluga.
Podobno glukoza w moczu to juz w ogóle kosmos, podobno pojawia sie w moczu przy bardzo wysokich wartościach w krwi. Wiec jak nie masz w moczu to znaczy, że nawet jak jest cukrzyca to nie dramatyczna. Ale nie ma co gdybac, bo może jest wszystko ok. Powtórz badania i nie stresuj sie🥰🥰

reklama
Do góry