reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja w ciąży z córką biegałam przed pracą do labo. Jednego razu byłam bardzo wczesnej bo chciałam być pierwsza i icyzwcose nie było nikogo a jak było blisko otwarcia to mi się takie dziadek koło 60 wpycha i mówi że stał rano.
Wkurzyły mnie bo się rzucał jak cholera. A ja oaza spokoju wyjmuje kartę ciąży i legitymację krwiodawcy i mówię że może się wypchać bo mi przysługuje pierwszeństwo i to z dwóch powodów. Pieklił się że hej, ale miał pecha bo tego dnia krew pobierała moją sąsiadka to jeszcze go zjeba** że się wpycha. To było pierwszy raz gdy mamy nerwy puściły. Bo on na emeryturze a ja musiałem na 7:30 zdarzyć do pracy.

reklama
U nas krew pobiera lekarz w czasie wizyty - na szczescie

A 90% aktywnością poza domem- apteka, zakupy itp robię zaraz po pracy- jeszcze w służbowym ubranku czerwonego krzyża - i mnie z założenia puszczają w kolejkach…

Dziewczyny jak z odsłanianie w ciąży- mam na myśli inne techniki niż golenie- wosk albo masa cukrowa? Są jakieś przeciwwskazania?
Ktoś coś wie?

Ja ostatnio kupowałam online badania i się na konkretną godzinę wybierało :) wolę jeździć do dużego labu, bo tam zawsze sprawnie idzie ile by osób nie było, a w tych małych punktach to czasem baardzo powoli. W poprzedniej ciąży jak byłam to były początki covida i dla kobiet w ciąży niby był specjalnie 1 punkt w mieście taki wybrany, pamiętam jak tam stałam ponad godzinę na dworze, temperatura koło 0, masakra. Potem już do normalnych punktów jeździłam. To był marzec 2020, wtedy nawet do ginekologa strach było pójść i część gabinetów pozamykana była

ja robię badania w medicover to tam jest osobna kolejka dla kobiet w ciąży u położnej, nie ta ogólna, ze względu ma covid w dodatku umawiana na godzinę, wiec wywołują i tak po umówionej godzinie.
Nie widziałam twojej wiadomości i napisałam to samo [emoji23] ale tak, za to lubię Medicover, chociaż dodzwonić się do nich czasem nie da.

Kochana i jak u Ciebie teraz? Bo u mnie dziś wyniki wyszly takie same jak u Ciebie, 96 z krwii 🥺
U mmie ostatecznie wyniki poszły całkowicie w druga stronę , tzn po godzinie i po dwóch godzinach mam bardzo niski poziom glukozy, prawie wpadam w hipoglikemie … według diabetologa nie ma się czym martwić , podobno młode chude tak maja . Ale na pewno wybiorę się do dietetyka bo dla mnie to nie jest normalne. Glukoza na czczo jak na razie jest ok, ale mocno ograniczyłam węglowodany proste wiec pewnie to tez ma duży wpływ na to .
Trzymam kciuki żeby u Ciebie było wszystko ok :)

reklama
U nas krew pobiera lekarz w czasie wizyty - na szczescie

A 90% aktywnością poza domem- apteka, zakupy itp robię zaraz po pracy- jeszcze w służbowym ubranku czerwonego krzyża - i mnie z założenia puszczają w kolejkach…

Dziewczyny jak z odsłanianie w ciąży- mam na myśli inne techniki niż golenie- wosk albo masa cukrowa? Są jakieś przeciwwskazania?
Ktoś coś wie?
Jeśli chodzi o wosk czy masę cukrową to, z tego co wiem, nie ma żadnych przeciwwskazań.
Ja z kolei kupiłam depilator IPL i na drugi dzień dowiedziałam się, że jestem w ciąży i go nie użyłam. Nie znalazłam jednoznacznych odpowiedzi w internecie czy można.

Do góry