reklama
Betty2
Fanka BB :)
Aha czyli tylko wizyta da odpowiedź czy jest ok bo progesteronu z leków mi nie określi i jie powie ze jest wystarczająco...Dziewczyny, a propos progesteronu to dwie kwestie:
1. duphaston to dydrogesteron - działa ja progesteron, ale nie wpływa na wynik progesteronu przy oznaczeniach
2. istnieje na naszym rynku (chociaż jest hiper mało popularny) progesteron dopochwowy w żelu - świetnie się wchłania, nie ma żadnych upławów, nic nie cieknie, komfort użytkowania naprawdę super (ja go dostałam po inseminacji w Danii - tam jest super popularny i naprawdę polecam). Minus malutki taki, że zawsze trzeba zamawiać do apteki, bo nigdzie nie mają od ręki (ale w hurtowni jest i ściągają bez problemu), a drugi duży - cena.
Jak nazywa się ten progesteron?Dziewczyny, a propos progesteronu to dwie kwestie:
1. duphaston to dydrogesteron - działa ja progesteron, ale nie wpływa na wynik progesteronu przy oznaczeniach
2. istnieje na naszym rynku (chociaż jest hiper mało popularny) progesteron dopochwowy w żelu - świetnie się wchłania, nie ma żadnych upławów, nic nie cieknie, komfort użytkowania naprawdę super (ja go dostałam po inseminacji w Danii - tam jest super popularny i naprawdę polecam). Minus malutki taki, że zawsze trzeba zamawiać do apteki, bo nigdzie nie mają od ręki (ale w hurtowni jest i ściągają bez problemu), a drugi duży - cena.
Sajfik
Dziękuję za wsparcie!! Potrzebowalam tego dzisWydaje mi się że spoko wyniki. Nawet niewiele poza normami. Glukoza jak się mieści to nie trzeba się niepokoić.
Znajoma mi wytłumaczyła ze za późno wogole robilam badanie, bo kolo 11:00 a glukoza rośnie w ciagu dnia mimo ze jest sie na czczo plus... Troszke podjadlam na noc kromek i popcornu. Nie wiem czy to ma duży wpływ. Pisalo 8h przed badaniem nie jesc i nie jadlam... Ale 10 godzin przed juz tak
Pani z kliniki poradzila żebym jutro powtorzyla morfologoe ale z rana
Dziękuję! Bede powtarzać bo pokręciłam całkiem i nie bylam rano na morfologii i lekarz mowil ze to moglo podwyższyć mi glukoze... Wiec jutro drugi strzalglukoza na czczo u kobiet w ciazy max 91. 92 to juz jest za duzo niestety.
Norma do 99 jest dla ogółu populacji ale nie w ciąży.
Pdw, mpv lekko ponizej normy, nie brałabym do głowy. A p-lcr... nie wypowiem sie bo nie wiem.
Magdalenams
Ja zawsze z rana robię. Z reguły 9 to maxDziękuję za wsparcie!! Potrzebowalam tego dzis
Znajoma mi wytłumaczyła ze za późno wogole robilam badanie, bo kolo 11:00 a glukoza rośnie w ciagu dnia mimo ze jest sie na czczo plus... Troszke podjadlam na noc kromek i popcornu. Nie wiem czy to ma duży wpływ. Pisalo 8h przed badaniem nie jesc i nie jadlam... Ale 10 godzin przed juz tak
Pani z kliniki poradzila żebym jutro powtorzyla morfologoe ale z rana
Dziękuję! Bede powtarzać bo pokręciłam całkiem i nie bylam rano na morfologii i lekarz mowil ze to moglo podwyższyć mi glukoze... Wiec jutro drugi strzal
Sajfik
Dziękuję za wsparcie naprawdę mnie uspokoiłaś@Sajfik morfologia w ciąży często odbiega od norm laboratoryjnych, więc morfologię w ciąży zawsze musimy analizować lekarz.
Glukoza na czczo w ciąży powinna być max 92. Ale nie denerwuj się, wszystko musi przeanalizować lekarza.
Sajfik
Dlatego jutro ide z rana. Pomijam ze w kolejce stalam prawie godzinę trzymaj proszę kciuki zeby jutro ciut lepsze byly wynikiJa zawsze z rana robię. Z reguły 9 to max
miętowa25
kobiet w ciazy nie obowiązuje kolejka do laboratoriumDlatego jutro ide z rana. Pomijam ze w kolejce stalam prawie godzinę trzymaj proszę kciuki zeby jutro ciut lepsze byly wyniki
Mi gin Luteine kazał aplikować doodbytniczo, właśnie żeby nie powodować infekcji. Mało przyjemne w aplikacji, ale co w ciąży jest przyjemneJa tez miałam wrażenie infekcji. Przyjmuje luteinę od piątku i w poniedziałek miałam uczucie swędzenia i dziwna wydzielinę, gęsta, jakby z grudkami. Gin kazał kupić clotrimazol i w razie potrzeby użyć, ale powiedział, ze to może być po Luteinie. I faktycznie już się uspokoiło. Teraz jest okej
reklama
Sajfik
Mogłam naprawdę bez kolejki? Ja myslalam ze tylko te w zaawansowanej ciąży mogąkobiet w ciazy nie obowiązuje kolejka do laboratorium