reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny, a propos progesteronu to dwie kwestie:
1. duphaston to dydrogesteron - działa ja progesteron, ale nie wpływa na wynik progesteronu przy oznaczeniach
2. istnieje na naszym rynku (chociaż jest hiper mało popularny) progesteron dopochwowy w żelu - świetnie się wchłania, nie ma żadnych upławów, nic nie cieknie, komfort użytkowania naprawdę super (ja go dostałam po inseminacji w Danii - tam jest super popularny i naprawdę polecam). Minus malutki taki, że zawsze trzeba zamawiać do apteki, bo nigdzie nie mają od ręki (ale w hurtowni jest i ściągają bez problemu), a drugi duży - cena.
Aha czyli tylko wizyta da odpowiedź czy jest ok bo progesteronu z leków mi nie określi i jie powie ze jest wystarczająco...

Dziewczyny, a propos progesteronu to dwie kwestie:
1. duphaston to dydrogesteron - działa ja progesteron, ale nie wpływa na wynik progesteronu przy oznaczeniach
2. istnieje na naszym rynku (chociaż jest hiper mało popularny) progesteron dopochwowy w żelu - świetnie się wchłania, nie ma żadnych upławów, nic nie cieknie, komfort użytkowania naprawdę super (ja go dostałam po inseminacji w Danii - tam jest super popularny i naprawdę polecam). Minus malutki taki, że zawsze trzeba zamawiać do apteki, bo nigdzie nie mają od ręki (ale w hurtowni jest i ściągają bez problemu), a drugi duży - cena.
Jak nazywa się ten progesteron?

Wydaje mi się że spoko wyniki. Nawet niewiele poza normami. Glukoza jak się mieści to nie trzeba się niepokoić.
Dziękuję za wsparcie!! Potrzebowalam tego dzis 😥

Znajoma mi wytłumaczyła ze za późno wogole robilam badanie, bo kolo 11:00 a glukoza rośnie w ciagu dnia mimo ze jest sie na czczo🤷‍♀️ plus... Troszke podjadlam na noc kromek i popcornu. Nie wiem czy to ma duży wpływ. Pisalo 8h przed badaniem nie jesc i nie jadlam... Ale 10 godzin przed juz tak😅

Pani z kliniki poradzila żebym jutro powtorzyla morfologoe ale z rana
glukoza na czczo u kobiet w ciazy max 91. 92 to juz jest za duzo niestety.
Norma do 99 jest dla ogółu populacji ale nie w ciąży.
Pdw, mpv lekko ponizej normy, nie brałabym do głowy. A p-lcr... nie wypowiem sie bo nie wiem.
Dziękuję! 💪 Bede powtarzać bo pokręciłam całkiem i nie bylam rano na morfologii i lekarz mowil ze to moglo podwyższyć mi glukoze... Wiec jutro drugi strzal🤷‍♀️

Dziękuję za wsparcie!! Potrzebowalam tego dzis 😥

Znajoma mi wytłumaczyła ze za późno wogole robilam badanie, bo kolo 11:00 a glukoza rośnie w ciagu dnia mimo ze jest sie na czczo🤷‍♀️ plus... Troszke podjadlam na noc kromek i popcornu. Nie wiem czy to ma duży wpływ. Pisalo 8h przed badaniem nie jesc i nie jadlam... Ale 10 godzin przed juz tak😅

Pani z kliniki poradzila żebym jutro powtorzyla morfologoe ale z rana

Dziękuję! 💪 Bede powtarzać bo pokręciłam całkiem i nie bylam rano na morfologii i lekarz mowil ze to moglo podwyższyć mi glukoze... Wiec jutro drugi strzal🤷‍♀️
Ja zawsze z rana robię. Z reguły 9 to max ;)

Ja tez miałam wrażenie infekcji. Przyjmuje luteinę od piątku i w poniedziałek miałam uczucie swędzenia i dziwna wydzielinę, gęsta, jakby z grudkami. Gin kazał kupić clotrimazol i w razie potrzeby użyć, ale powiedział, ze to może być po Luteinie. I faktycznie już się uspokoiło. Teraz jest okej
Mi gin Luteine kazał aplikować doodbytniczo, właśnie żeby nie powodować infekcji. Mało przyjemne w aplikacji, ale co w ciąży jest przyjemne

reklama
Do góry