reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Cześć dziewczyny! To i ja się odezwę i przedstawię. Jestem Kasia mam już 2jke pędraków (9 córka i 5syn). To moja 3ciąza jakże niespodziewana, byłam pewna że jesteśmy w komplecie a tu psikus. Nie odzywałam się do tej pory bo musiałam ułożyć sobie plany życiowe od nowa ;) po pierwsze prawie umarłam że stresu, bo mam już 34lata i ogarnęła mnie panika ale taka, że nie mogłam się ruszyć z miejsca, brakowało mi powietrza i świat się zatrzymywał. Jestem już po pierwszej wizycie i wychodzi 8 tydzień, widziałam serduszko i powoli oswajam się z myślą, że jednak może będzie dobrze :) wyobraźcie sobie, że przeczytałam wszystkie strony forum...byłam zdesperowana . Także witam Was wszystkie ciepło i serdecznie !

Cześć dziewczyny! To i ja się odezwę i przedstawię. Jestem Kasia mam już 2jke pędraków (9 córka i 5syn). To moja 3ciąza jakże niespodziewana, byłam pewna że jesteśmy w komplecie a tu psikus. Nie odzywałam się do tej pory bo musiałam ułożyć sobie plany życiowe od nowa ;) po pierwsze prawie umarłam że stresu, bo mam już 34lata i ogarnęła mnie panika ale taka, że nie mogłam się ruszyć z miejsca, brakowało mi powietrza i świat się zatrzymywał. Jestem już po pierwszej wizycie i wychodzi 8 tydzień, widziałam serduszko i powoli oswajam się z myślą, że jednak może będzie dobrze :) wyobraźcie sobie, że przeczytałam wszystkie strony forum...byłam zdesperowana . Także witam Was wszystkie ciepło i serdecznie !
Witaj kochana ☺ będzie dobrze☺ teraz masz ciężko ale za chwilkę ta niepewność minie☺ super że już widziałaś piękne serduszko, nic tylko się cieszyć🥰😍

Dziewczyny, wizytę mam dopiero we wtorek i wtedy sie skonsultuje ale mam wyniki badań krwii... I chcialabym sie Was doradzić do tego czasu ( i uspokoic).. Robilam badania na czczo, ale nie rano - koło 10:40 nie wiem czy to też nie zaburza wyników..

Glukoza mi wyszła 96,00. Max jest 99.00. Czy to dobry wynik wg Was czy za wysoka glukoza?

W Morfologii PDW, MPV, P-LCR wyszly poniżej normy. Miałyście cos podobnego? To to moze znaczyći dlaczego sa poniżej normy? 😥 Dodaje screen. Reszta morfologii w normie, mam średnią.

TSH 1,24 więc w normie.
Przeciwciała na Toxoplazme mam wysokie więc chyba ok?
Przeciwciała w kl. IgG: 19,40 IU/ml
Przeciwciała w kl. IgM: 0,150 S/CO
Zobacz załącznik 1375364
Wydaje mi się że spoko wyniki. Nawet niewiele poza normami. Glukoza jak się mieści to nie trzeba się niepokoić.

Dziewczyny odebrałam wyniki bety i progesteronu z wczoraj:
1932 beta
68,230 progesteron
Jak sądzicie dobry wynik ? Biorę duphaspan i zastanawiam się czy odstawić 😁 jutro mam lekarza ale może też macie wiedzę na ten temat 🙂
Jeśli już suplementujesz to nie powinnaś przerywać do końca pierwszego trymestru. Nagły spadek (nawet jeśli wartość po odstawieniu jest prawidłowa) zwiększa ryzyko poronienia.

Dziewczyny, wizytę mam dopiero we wtorek i wtedy sie skonsultuje ale mam wyniki badań krwii... I chcialabym sie Was doradzić do tego czasu ( i uspokoic).. Robilam badania na czczo, ale nie rano - koło 10:40 nie wiem czy to też nie zaburza wyników..

Glukoza mi wyszła 96,00. Max jest 99.00. Czy to dobry wynik wg Was czy za wysoka glukoza?

W Morfologii PDW, MPV, P-LCR wyszly poniżej normy. Miałyście cos podobnego? To to moze znaczyći dlaczego sa poniżej normy? 😥 Dodaje screen. Reszta morfologii w normie, mam średnią.

TSH 1,24 więc w normie.
Przeciwciała na Toxoplazme mam wysokie więc chyba ok?
Przeciwciała w kl. IgG: 19,40 IU/ml
Przeciwciała w kl. IgM: 0,150 S/CO
Zobacz załącznik 1375364
glukoza na czczo u kobiet w ciazy max 91. 92 to juz jest za duzo niestety.
Norma do 99 jest dla ogółu populacji ale nie w ciąży.
Pdw, mpv lekko ponizej normy, nie brałabym do głowy. A p-lcr... nie wypowiem sie bo nie wiem.

reklama
Dziewczyny, a propos progesteronu to dwie kwestie:
1. duphaston to dydrogesteron - działa ja progesteron, ale nie wpływa na wynik progesteronu przy oznaczeniach
2. istnieje na naszym rynku (chociaż jest hiper mało popularny) progesteron dopochwowy w żelu - świetnie się wchłania, nie ma żadnych upławów, nic nie cieknie, komfort użytkowania naprawdę super (ja go dostałam po inseminacji w Danii - tam jest super popularny i naprawdę polecam). Minus malutki taki, że zawsze trzeba zamawiać do apteki, bo nigdzie nie mają od ręki (ale w hurtowni jest i ściągają bez problemu), a drugi duży - cena.

Do góry