Cieszę się, że dołączyłam do grupy bo pierwsze moje pytanie i już uspokoiłyście moje sumienie ja próbowałam chyba wszystkiego na mdłości... Największym moim błędem było wypicie szklanki ciepłej wody z wymieszaną łyżeczką sody przeczytałam, że niektórym pomaga... U mnie był totalnie odwrotny efekt.
reklama
Animowana
Fanka BB :)
w jakim wieku masz dzieci? Mój syn 4 lata a córa rok i 4 miesiące. U mnie reszta ciąży to spoko, ale ten pierwszy trymestr to za każdym razem jak kac morderca. Tyle tylko, że takie kiepskie objawy zaczynają się koło 6 tygodnia a po 12 zaczynają powoli ustępować, więc to tylko 1,5 miesiąca, ale jak się to przeżywa, to wydaje się wiecznością.
Córka 3 lata i syn 14 miesięcy
Animowana
Cieszę się, że dołączyłam do grupy bo pierwsze moje pytanie i już uspokoiłyście moje sumienie ja próbowałam chyba wszystkiego na mdłości... Największym moim błędem było wypicie szklanki ciepłej wody z wymieszaną łyżeczką sody przeczytałam, że niektórym pomaga... U mnie był totalnie odwrotny efekt.
U mnie cola to było jedyne co mi pomagało w dwóch ciążach nie w jakiś ogromnych ilosciach, puszka stała otwarta w lodówce i piłam łyka co jakiś czas
Marta2432
Ja piję puszkę dziennie.Hej dziewczyny dziś postanowiłam się przywitać. Mam 31 lat i to moja druga ciąża, pierwszą straciłam w sierpniu 2021 w 6 tygodniu. Obecnie jestem w 8 tyg +0. Objawy ciąży mam już bardzo uciążliwe, bolą mnie piersi mam mdlosci, zgagę i nieustępliwe wymioty. Obecnie jestem na urlopie bo nie nadaje się by wychodzić z domu. Niestety w sytuacji już krytycznej zaczelam ratować się colą, ale nie przyjmowałam żadnego jedzenia i picia. Czy któraś z was stosowała też cole przy wymiotach? Mnie to uratowało przed wizytą w szpitalu, ale ciągle mam wyrzuty sumienia, czy nie szkodzę maleństwu.
Mój pies je tylko gotowane mięso, to jest chyba jedyny zapach, który zawsze powoduje u mnie mdłości, nie tylko podczas ciąży, nienawidzę rosołu, mięsa gotowanego na samą myśl mi niedobrze, a zapach wyczuje na odległość i tak naprawdę tylko ta cola mnie teraz ratuje, czytałam kiedyś na " ciąża pytania i odpowiedzi" że bardo dużo dziewczyn ją w ciąży piło i jest wszystko w porządku.
Dziecko pobiera tylko najlepsze składniki odżywcze
Lisa&Zuzia
Zaciekawiona BB
O matko który to tydzień wow
miętowa25
robiłaś krzywą?Po dzisiejszej wizycie ...jest zaridek jest serce jest też ciągle krwiak
Kkntrila cukrów 4x dziennie dieta i za 2 tyg wizytą
Już mnie wizja cukrzycy podłamała
oluska88
Brzuch zleciał szybko i to mnie cieszyło ale niestety z piersi też niewiele co zostało
Ale wiecie co, najbardziej budujące jest jak mój mąż kiedyś mu powiedział jak stałam w łazience przed lustrem i oglądałam rozstępy, że jestem że mnie dumny i że rozstępy to dowód jaka jestem cudowna i że to symbol naszej miłości, i każdy z nich dodaje mi urody. Normalnej ryczałam wtedy jak bóbr.
Ale cudowny, dojrzały i kochajacy mąż, lepiej tego ująć nie mógł
Betty2
Mnie też....Boshe jak ja Ci zazdroszczę nastawienia daj mi odrobinę tego optymizmu...mnie byle g...załamuje
Chciałam te pierogi-źle
Tak mnie po nich dziwnie muliło,aż zimno było i spina taka że vzuje jakby mnie miał bark czy kręgosłup boleć. Rozgrzałam ręce w umywalce bo jak zombie.
Zadania syn masa...zaś stres i spina...
Zęby chciałam umyć- ziołowa pasta też fatalnie...
Czuje jakby nagle coś mnie miało napaść
Wiadomości omijam,mysl kiedy wizyta mnie osłabia....Co za dzień, a tak fajnie się zaczął i do południa było ok
reklama
AniaMamax3❤❤❤
Jeszcze nierobiłaś krzywą?
Mam teraz robić pomiary i dieta przez 2 tyg
Może mi mdłości osłabną do tego czasu