reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

hej słońce, oj masakra dzisiaj, przysięgam ze tak złe nie było chyba ani razu od poczatku ciąży….
NIC nie mogę zjeść. Do picia tylko woda. W głowie się kręci. Teściowie udają ze ich nie ma, a za 30 minut wychodzę w ulewie po starszaka do szkoły ciągnąc ze sobą trzylatka ….

Dzwonili z przychodni- pierwsza wizyta u położnej 23.03….
Szok.
Omg to jak tu sobie pomóc...Kurcze
Może ten korzeń imbiru jednak do herbatki... W ogóle to wody pij...choc mnie po jej dziś targało.
Na obiad mandarynka i tyle narazie aaa a plany szumne były

reklama
Omg to jak tu sobie pomóc...Kurcze
Może ten korzeń imbiru jednak do herbatki... W ogóle to wody pij...choc mnie po jej dziś targało.
Na obiad mandarynka i tyle narazie aaa a plany szumne były
oooo u mnie tez, pranie zrobić, podłogi umyć, poodkurzać, obiad ogarnąć, tak tak, miałam w zamiarze dla odmiany być na full powerze 😂 a wyszło jak wyszło .
Dałam radę dosłownie zrobić …. Nic.

Meldujemy się z większą fasolką i bijącym serduszkiem, wszystko ok 🥰

Załączniki

• 15ebab23-1563-4e91-93a5-5f5ad6f2e2b8.jpg
    15ebab23-1563-4e91-93a5-5f5ad6f2e2b8.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 53
Ja się śmieję, że moją drogą do odchudzania są ciąże 😂 bo na początku mnie mdli i przez to mniej jem, a poźniej nawet jakbym chciała, to zgagi, bobas gniotący wnętrzności itp utrudniają jedzenie większych ilości 😅
Ja się całe życie odchudzałam. Jak zaszłam w ciąże, zaczęłam normalnie jeść plus drobne zachcianki i w efekcie kilogramy przybywały. Miałam epizody z mdłościami to wtedy im mocniej byłam głodna, tym silniejsze mdłości miałam. Po przytyciu w ciąży rozhulało się PCOS, niedoczynność, IO i tak zostałam z tymi nadprogramowym kilogramami. Ale teraz bardzo się pilnuje. Dla dzidziusia i dla siebie 🙂

Widocznie dobrze znoszę ciąże 🤔 W pierwszej epizody z mdłościami i zgagi miałam ale ogólnie całkiem znośnie się czułam. Jedyne co mi doskwierało pod sam koniec to cieśnia nadgarstków i rwa kulszowa 🥴

Dziewczyny tak mi dzis szło fajnie.. Napiłam sie niepotrzebnie pol szklanki soki pomarańczowego i niedobrze mi 🤢🤢🤢 nie mogę sb miejsca znaleźć. Chyba tylko woda u mnie dozwolona 🤢

Ale cos z ciśnieniem chyba jest, bo pisałyście ze Wam słabo, mnie tez dzis kilkukrotnie sie w glowie zakręciło jak wstałam 🥴

Hej dziewczyny 🙂 dziś postanowiłam się przywitać. Mam 31 lat i to moja druga ciąża, pierwszą straciłam w sierpniu 2021 w 6 tygodniu. Obecnie jestem w 8 tyg +0. Objawy ciąży mam już bardzo uciążliwe, bolą mnie piersi mam mdlosci, zgagę i nieustępliwe wymioty. Obecnie jestem na urlopie bo nie nadaje się by wychodzić z domu. Niestety w sytuacji już krytycznej zaczelam ratować się colą, ale nie przyjmowałam żadnego jedzenia i picia. Czy któraś z was stosowała też cole przy wymiotach? Mnie to uratowało przed wizytą w szpitalu, ale ciągle mam wyrzuty sumienia, czy nie szkodzę maleństwu.

reklama
Hej dziewczyny 🙂 dziś postanowiłam się przywitać. Mam 31 lat i to moja druga ciąża, pierwszą straciłam w sierpniu 2021 w 6 tygodniu. Obecnie jestem w 8 tyg +0. Objawy ciąży mam już bardzo uciążliwe, bolą mnie piersi mam mdlosci, zgagę i nieustępliwe wymioty. Obecnie jestem na urlopie bo nie nadaje się by wychodzić z domu. Niestety w sytuacji już krytycznej zaczelam ratować się colą, ale nie przyjmowałam żadnego jedzenia i picia. Czy któraś z was stosowała też cole przy wymiotach? Mnie to uratowało przed wizytą w szpitalu, ale ciągle mam wyrzuty sumienia, czy nie szkodzę maleństwu.
Nie zaszkodzisz. Dużo dziewczyn ratuje się Colą i choć nie jest to najzdrowsza opcja to zawsze lepiej to niż zupełnie nic. Poza tym wymioty raczej nie potrwają wiecznie, a jako chwilowy ratunek Cola nie jest taka zła.

Do góry