reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Hej dziewczyny termin 31.10.22 To początek nadzieji … za sobą mam sporo obciążony wywiad ;( ale Warto wspomnieć o 2 dzieci 5/13lat i teraz obecnie nie planowane … Mam endometriozę … w bliźnie po 3 cc dostałam leki na podtrzymanie ciąży i trzeba czekać na pojawienie się zarodka eh… chyba wiecie jak wpływa na was czas … Witam się z wami skromnie ;) Jest tutaj ktoś z woj. Zach.Pomorskiego np. Szczecin i okolice?
Witaj, powodzenia i dużo spokoju. Jestem z Pojezierza Drawskiego 😉

To ja może na pocieszenie dla tych przy kości powiem, że ciąża niekoniecznie musi oznaczać plus 30 kg 😂 ja w pierwszej +3, a w drugiej 0 kg na plusie, wychodząc ze szpitala ważyłam 8 kg mniej niż przed drugą ciążą 😅
W pierwszej ciąży startowałam z normalnej wagi i przytyłam ok 30 kg. Potem stosowałam różne diety, schudłam ale skończyło się to efektem jojo co finalnie spowodowało, że teraz ważę o 3 kg więcej niż w dniu porodu. Muszę się bardzo pilnować. Póki co waga stoi. Ale dałaś mi ogromną nadzieję, bo jednak nie zależy mi na balaście pod postacią dodatkowych kg a i dla dzidziusia nie jest to zdrowe.
Jutro idę do poradni diabetologicznej. Jestem ciekawa tej wizyty.

Jak tam się czujecie mamusie? Ja obecnie koniec 8 tygodnia. A czuje się oprócz spania dobrze 😂w sumie to nawet nie czuje ze w ciąży jestem
Ja jestem dopiero 6+5 ale jak narazie bez większych zmian. Minimalne zmiany. Jem mniej, szybko mnie zatyka i po zjedzeniu slodyczy lub tłustego czuje jakbym miała w żołądku kamienie i mi sie odbija jak zgaga. Także widze ze inaczej trawi mi sie😅 i wracam do lekkostrawnej diety. Miewam więcej napadów na drzemki i szybciej czuje zmęczenie ❤️

A ja jak na rasowego mola książkowego przystało leżę pod kocykiem, z książką w ręku. Obiecałam sobie przeczytać cała sage Wiedźmina, i tak oto pierwszy tom już za mną. Za chwilę biorę się za koleiny 😉

Wczoraj po wizycie byłam na zakupach. Wiosna się zbliża a córka nie miała ani kurtki ani butów, więc zrobiłam rajd po sklepach w poszukiwaniu wymarzonej fioletowej kurtki. I powiem że się udało. Mamy fioletowa kurteczkę, do tego dwie pary butów, legginsy i bluzeczkę z kotkami.
Przy okazji kupiłam mężowi dwie koszulki i czapkę z daszkiem i spodnie. Wydałam wczoraj kupę kasy, a sobie jak zwykle nic nie kupiłam🤦
Ale te zakupy tak mnie zmęczyły że dziś odpoczywam ile wlezie 😉
O ale fajnie 😅 fanka wiedzmina

reklama
Dzisiaj wyjatkowo jestem zmeczona, czy Wy tez to czujecie? Moze jakis spadek cisnienia dzis jest😅 ciagle czuje ze zasne na stojąco i musze robić przerwy w pracy i odchodzić od komputera... 😴😴😴

Do góry