reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Mam to samo, że wiem kiedy była owulacja bo akurat byłam tego dnia u ginekologa. Też właśnie liczę od owulacji, bo jak robiłam betę to wyszedł tydzień 4 a wg okresu 3.
To na pewno owulacja będzie najbardziej wiarygodnym terminem i tak powinien lekarz liczyć 😉

reklama
Dla chłopca już mamy wybrane, dla dziewczynki wybrane mam ja :) ale z całą resztą to nie mamy nic 😂 po pierwszej wizycie to jakoś rozpisze bo jeszcze to czarna magia dla nas

Dziewczyny pijecie kawę i mocną herbatę w ciąży? 🙂
Herbatę pije i to raczej mocniejszą niż słabszą, na kawę ostatnio nie miałam ochoty. Właśnie zastanawiałam się nad miętą i zielona herbatą bo bardzo lubię. Muszę poczytać bo już nie pamiętam co wolno a czego nie.
Jedyne nad czym ostatnio rozmyślałam to nad sushi bo uwielbiam 😔

Herbatę pije i to raczej mocniejszą niż słabszą, na kawę ostatnio nie miałam ochoty. Właśnie zastanawiałam się nad miętą i zielona herbatą bo bardzo lubię. Muszę poczytać bo już nie pamiętam co wolno a czego nie.
Sushi nieee :( ja uwielbiam tatar u też nie można 😪
Ja mam tyle spokoju, że kawy nie lubię, a herbatę pije :)

Mięta jest ok a zielona herbata też tylko np raz dziennie tak wyczytałam 😉
Ja osobiście z sushi bym się wstrzymała bo to jednak surowa ryba, ale czytałam na FB, że dziewczyny jedza 🤔
Ja dziś sobie zrobiłam leciutką latte. Pije 2 razy w tyg. Herbatę to : melisa i mięta. Zastanawiam się czy można pokrzywe ?
Mi tak ciężko się obejść bez dwóch late 🙈
Dzisiaj wylałam bo miałam mdłości poraz pierwszy, na temat pokrzywy nie mam pojęcia 🤔

Dziewczyny pijecie kawę i mocną herbatę w ciąży? 🙂
Tak, pije 2-3 kawy z ekspresu, takie niezbyt mocne z mlekiem roślinnym. Uwielbiam kawę o poranku :) czytałam, ze to jest jak najbardziej w normie, tylko trzeba pamiętać, ze herbata wtedy już to tak jakby kolejna porcja, wiec ja wieczorem pije już miętę.

Dziewczyny a ja mam pytanie jak dokładnie obliczyć tydzień? Bo ja zawsze okres miałam regularnie i wypadał w sobotę, a z racji że w grudniu brałam luteinę zatrzymał mi się i przesunął. Okres powinnam mieć 25.12 a miałam 29.12 a owulacje miałam 9.12 czyli dwa tygodnie od 25.12. Liczyć względem owulacji czy dnia okresu mimo że się przesunął?
Ja liczę od ostatniej miesiączki, mimo ze trochę mi się przesunęła, bo w 2 mies wcześniej miałam biochemiczną, wychodzi mi 8.10, a z owulacji 04.10. Wydaje mi się, ze będę mieć CC, wiec obstawiam sobie w głowie przełom wrzesień/październik :)

Ja liczę od ostatniej miesiączki, mimo ze trochę mi się przesunęła, bo w 2 mies wcześniej miałam biochemiczną, wychodzi mi 8.10, a z owulacji 04.10. Wydaje mi się, ze będę mieć CC, wiec obstawiam sobie w głowie przełom wrzesień/październik :)
Przy biochemiczne szybko dostałaś miesiączki?? Pamiętasz w którym dniu cyklu?

reklama
Do góry