reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Dziewczyny a ja mam pytanie jak dokładnie obliczyć tydzień? Bo ja zawsze okres miałam regularnie i wypadał w sobotę, a z racji że w grudniu brałam luteinę zatrzymał mi się i przesunął. Okres powinnam mieć 25.12 a miałam 29.12 a owulacje miałam 9.12 czyli dwa tygodnie od 25.12. Liczyć względem owulacji czy dnia okresu mimo że się przesunął?
Ja też mam ten sam problem bo normalnie miałam cykle 29-30 dni, a teraz wyjątkowo bardzo krótki cykl i owu 12dc. Jedna apka mi pokazuje 4+2, a druga 3+6 :/

reklama
To ja z kolei owulacje miałam dopiero 30dc więc już wgl nie wiem jak to liczyć. Zazwyczaj cykle 33 dniowe ale ostatnie miesiące miałam rozjechane. Ja liczę od dnia owu plus dwa tygodnie :D plus jest taki że dokładnie wiem kiedy była owulacja

My też już mamy wybrane imiona, córcia nawet założyła profil na Netflix 2 lata temu. Mam schowane zabawki, ciuszki, mieszkanie kupiliśmy z pokojem przeznaczonym dla maluszka. Klucze odbieramy w sierpniu. Był plan, żeby pokój pomalować na biało ale jak się wszystko ułoży to będziemy zmieniać ten plan 🤗
Dzisiaj wizyta u ginekologa. Mam nadzieję, że będzie dobrze.

A my z imionami mamy problem i wiem, że czasu jest jeszcze dużo ale wiadomo, powoli zaczynamy o tym myśleć. O ile dla dziewczynki mamy 2-3 imiona, które nam się podobają to dla chlopca nic nam się nie podoba :/

Ginekolog będzie liczył tydzień ciąży względem ostatniej miesiączki oraz z pierwszego usg prenatalnego, tak u mnie było w pierwszej ciąży, pomimo iż cykle nieregularne i tak wpisałam w aplikacji pierwszy dzień ostatniej miesiączki 😉

A my z imionami mamy problem i wiem, że czasu jest jeszcze dużo ale wiadomo, powoli zaczynamy o tym myśleć. O ile dla dziewczynki mamy 2-3 imiona, które nam się podobają to dla chlopca nic nam się nie podoba :/
Ja mam odwrotnie . Dla chłopca mi się podoba, a dla dziewczynki nie :/

reklama
To ja z kolei owulacje miałam dopiero 30dc więc już wgl nie wiem jak to liczyć. Zazwyczaj cykle 33 dniowe ale ostatnie miesiące miałam rozjechane. Ja liczę od dnia owu plus dwa tygodnie :D plus jest taki że dokładnie wiem kiedy była owulacja
Mam to samo, że wiem kiedy była owulacja bo akurat byłam tego dnia u ginekologa. Też właśnie liczę od owulacji, bo jak robiłam betę to wyszedł tydzień 4 a wg okresu 3.

Do góry