reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Ja też się cieszę że największy brzuszek wypadnie w lato, mam pełno letnich luźnych sukienek zresztą od zeszłego lata zrzuciłam ponad 20 kg więc sukienki nam w dużym rozmiarze także nawet nie będę musiał za bardzo szafy wymieniać w tym roku 🙂 z poprzedniej ciąży zostały mi nowe legginsy ciążowe, nie zdążyłam ich założyć więc dokupię jeszcze jedne i powinno wystarczyć.

Ogólnej to en to więc ciąży będzie mniej wydatków. Wózek mamy, łóżeczko też, kołyskę, laktator, masę zabawek niemowlęcych i jeśli trafi do druga dziewczyna nie będę musiała kupować ubranek. Na strychu całe worki 😉

Chociaż ja czuję że jednak będzie chłopak, ale mój mąż kłóci się że będzie Dorotka. Twierdzi że to on robił i właśnie robił Dorotkę więc mam mu planów nie zmieniać 😂
Hahahhahaha dobre :D
Ja to tym razem dokupię leżaczek baby bjorn, miałam wcześniej od szwagierki potem ja przekazałam dla drugiej szwagierki więc nie będę juz zabierać a ten babybjorn strasznie mi się podoba :D haha reszta tak jak mówisz jest :) choć ja mam tonę ubranek faktycznie ale myślę że jeśli o to chodzi to mimo wszystko popłynę i będę kupować nowe które będą mi się bardziej podobać haha bo ja to taka nienormalna jeśli chodzi o dziecięce ubranka :D

Mój przy drugim porodzie stał za drzwiami bo szybko poszło i żadne żadne nas nie chciało żeby był. Ale świadomość że jest blisko pomaga. A mój szwagier dostał telefon od mojej siostry że coś się dzieje I jedzie na cesarkę, płakała, a on w domu.... nie wiedział co się dzieje dopóki sie nie odezwała. :(
Straszne to :(

Ja swoje ciążowe spodnie oddałam siostrze i przyjaciółce. Ale obie wiedza że planuję więcej dzieci także już mówiły że pooddaja :) tylko to 4 pary na już większy brzuch.
Ale w dzinsach też chodzę z odpiętym guzikiem :D

Ja też się cieszę że największy brzuszek wypadnie w lato, mam pełno letnich luźnych sukienek zresztą od zeszłego lata zrzuciłam ponad 20 kg więc sukienki nam w dużym rozmiarze także nawet nie będę musiał za bardzo szafy wymieniać w tym roku 🙂 z poprzedniej ciąży zostały mi nowe legginsy ciążowe, nie zdążyłam ich założyć więc dokupię jeszcze jedne i powinno wystarczyć.

Ogólnej to en to więc ciąży będzie mniej wydatków. Wózek mamy, łóżeczko też, kołyskę, laktator, masę zabawek niemowlęcych i jeśli trafi do druga dziewczyna nie będę musiała kupować ubranek. Na strychu całe worki 😉

Chociaż ja czuję że jednak będzie chłopak, ale mój mąż kłóci się że będzie Dorotka. Twierdzi że to on robił i właśnie robił Dorotkę więc mam mu planów nie zmieniać 😂
U nas jak będzie chłopiec to też wszystko gotowe, dlatego z jeden strony chciałabym córeczkę, żeby móc od czasu do czasu kupić jakąś sukieneczkę czy lalkę 🤣
Mój mąż jeszcze przed pierwszą ciąża mówil, że on syna robi i będzie syn, jak lekarz w 12tc powiedział, że płeć żeńska to on, że na pewno nie bo doskonale wie co robił 🙈 no i w 20 tc okazało sie, że to jednak syn 🤣🤣

Ha, marzy mu się córeczka tatusia ;)
Mnie wszystko jedno ale tak pod kontem dzieci fajnie jak by był drugi synek bo zdecydowanie częściej dwaj bracia czy dwie siostry mają większy kontakt w nastoletności, dorosłości.

Ja w sumie muszę ogarnąć fotelik i gondolę bo mieliśmy od kogoś ale się już nie nadaje.

No ja zawsze mam przeczucie na synka,nawet imię mam
Z tymi damskimi zawsze zero wyboru i jakoś mi nie po drodze...moze sie zdziwimy 😅
A moje przeczucia się nie sprawdzają i były ostatnio na odwrót, ale ja zawsze jestem pewna tego co czuję nie dam się przekonać a potem szok bo lekarz mówi że będzie inaczej niż sadizalm 🤦

Jeju na prawdę straszne musiało to być rodzić w maseczce. To że mąż nie może być, jeju to wszystko jest porąbane :( co za czasy :( w dodatku z tą Rosja nie wiadomo co będzie, strach myśleć eh :/
To się zmienia, jak byłam w kwietniu na IP( WAWA Żelazna) to normalnie wchodzili,tylko najpierw sama przyszła mama ( wypełniali papierki) a jak szli na salę to zabierali tatę

reklama
Ha, marzy mu się córeczka tatusia ;)
Mnie wszystko jedno ale tak pod kontem dzieci fajnie jak by był drugi synek bo zdecydowanie częściej dwaj bracia czy dwie siostry mają większy kontakt w nastoletności, dorosłości.

Ja w sumie muszę ogarnąć fotelik i gondolę bo mieliśmy od kogoś ale się już nie nadaje.
Ja właśnie wolałbym córkę że względów ekonomicznych😉

Do góry