reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Też marznę dziewczyny. Bluza i koc to teraz podstawa, gdzie wcześniej pierwsza skręcałam kaloryfer i otwierałam okna. Do pracy chodzę w grubych swetrach 🤦‍♀️
U mnie inne objawy ustąpiły. Od czasu do czasu lekki ból w podbrzuszu i chyba bardzo niepewnie dają o sobie znać mdłości bo czasami jest mi niedobrze i ogoleni źle się czuje. Od czasu do czasu drzemałam po pracy ale z uwagi na zajęcia dodatkowe córy nie był to częsty proceder a dzisiaj padłam i spałam 2 h i wstałam gorzej się czując niż przed drzemką.
Oj jak bym chciała już iść na l4 dla tego wysypianie się… 🙏🏼😴
Tymczasem spokojnej nocy dla Was!

Hej dziewczyny! 😊
Przyznam szczerze że podczytywałam Was troszeczkę ale nie chciałam za szybko się witać bo występowały plamienia 😒
Dziś na wizycie, wszystko w porządku więc stwierdziłam że się ujawnie 😁
To moja druga ciąża.
Mam synka, który ma 6 miesięcy 😁
Termin ustali mi lekarz na następnej wizycie jak będzie już serduszko bo z USG - karmie piersią cały czas i to nie tak prosto z terminem z OM 😁
Marzyliśmy z mężem o dzieciach rok po roku więc mam nadzieje ze w październiku to się spełni.
Proszę o dopisanie do prywatnej grupy 😁

Ogromne gratulacje 🥰 między moimi dziewczynami jest rok i 3 m. Wychowanie dwójki, jedno przy drugim jest czymś fantastycznym. Uważam że to najlepsze co mogłam im dać... siebie 🥰

Pisałyście o zachciankach.... ja od piątku w górach wpierdzielam ziemniaki pod każdą postacią... placki ziemniaczane... zapiekanki... a dziś w hotelu mieliśmy kolacje regionalna i były kluchy ziemniaczane.... oszalalam na punkcie takiego jedzenia... mój Mateusz pierś grillowana na obiadek a ja obiad jak najbardziej "chłopski " placki, golonka, flaki :D a na śniadaniach zaczęłam jeść kanapki... w ogóle nie jadam pieczywa a teraz się trzęsę za tym 😅 dobrze, że jutro kończymy ferie w górach bo zaraz ciąża spożywcza będzie. 🙈 muszę się jakoś trzymać bo w sobotę mamy wesele I jestem świadkiem... już przed wyjazdem wymieniłam suknię na bardziej rozciągliwa:D

A ja byłam dziś bliska pierwszego odlotu w tej ciąży. Mdli mnie trochę ale myśle, ze tak nie za mocno, nie wymiotuję. czasem muszę odpocząć. Ale najgorsze jest stanie + gorąco.
Dziś byłam w biedronce, wzięłam wózek by nie dźwigać. W sklepie syn mi do niego wlazł i usną. Przy kasie była tylko jedna osoba przed wiec stanęłam bo już trochę słabo było i nie miałam sił na samoobsługowa. No ale Pani musiała odejść i pojsc pomagać w tych samoobsługowych. A ja czuję, ze zaraz dosłownie gwiazdki zobaczę. zaczelam szukac jakiegoś napoju przy kasach ale nic a mi dziecko w wózku śpi, nie mam jak się wycofać. Wiec spytałam czy w pobliżu coś jest, jakiś pan poleciał mi po wodę, pani szybko skasowała. Napiłam się tej ”wody” a się okazało ze to jakaś smakowa z aromatem truskawki i kręciek trochę przeszedł ale pierwszy raz myślałam ze nie wytrzymam i będzie paw. Coś obrzydliwego ta smakową woda, zwłaszcza ze mnie odrzuca od słodkiego.

Na zewnątrz i bez maseczki jak ręka odją
Całkowicie Cie rozumiem...maseczki i ciąża to jest cos okropnego. Pierwsza ciążę właśnie tez cały czas w maseczce miałam, obciążenie glukozą w maseczce prawie zemdlałam a co najgorsze sam porod tez w maseczce...

reklama
28 października, ja właśnie chciałam tak za półtorej, dwa tygodnie. Poprzednią ciążę straciłam, teraz chcę szybko zobaczyć czy wszystko ok, bo jakoś nie czuję się wyluzowana 😬 podziwiam dziewczyny, które idą pierwszy raz np w 8tc, ja najchętniej już bym chciała sprawdzić czy wszystko ok, jestem bardzo niecierpliwa 😬
Ja miałam plan żeby iść w 8+4 ale plamienia pogoniły mnoeni byłam 6+4 wg. OM, z USG wtedy wyszło 7+0.
Oj tak 🤗 Dziękuje! ❤
Jestem prawie na bierząco z badaniami, porodem etc. więc może troszkę uda mi sie Was wesprzeć 🤗
Moja pierwsza ciąża była bezobjawowa. Gdyby nie rosnący brzuch to nie pamiętałabym że jestem w ciąży 😅
Druga też sie na taką zapowiada bo nie mam żadnych objawów 😊
Ja z córką też gdybym nie brzuch to bym nie wiedziałam że jestem w ciąży 😉 co więcej mój brzusio pojawił się dopiero około 28 TC. W pracy dogryzali mi że mam chyba ciążę urojoną,ale po pewnym weekendzie wróciłam do pracy i wyglądałam jakbym połknęła arbuza 🤦
Mój budzi się na siku i potem zabiera mnie do siebie. Tylko ma łóżeczko 140 więc na materacu rozkładanym śpię do rana. Do nas się nie mieści do łóżka. Aaa i jeszcze nad ranem zrazi z łóżeczka naten materac do mnie ;)
Jak planujecie łóżeczko 140x70 co się zmienia w tapczanik to nie polecam właśnie dlatego, że ciężko mamie w nim spać... zwłaszcza jak ma 175 jak ja ;)
My od razu kupiliśmy córce duże łóżko 120x200 i to był strzał w 10! Gabrsia do tej pory usypia przy opowiadaniu bajek lub czytaniu więc i ja nieraz przysnęłam i rano zawszę jestem wyspana.
Dziewczyny czy już planujecie zmianę spodnie na wygodniejsze? Bo ja właśnie tak. W poprzednich ciążach też mnie szybko spodnie uwierały ;) teraz się przerzuciłam na leginsy ale potrzebuję luzu :D
Ja też już wskoczyłam w legginsy, mimi że waga stoisko w miejscu to dżinsy mi już nie pasują.
Czy wy też zauważyłyście że w kolejnych ciążach brzuszek pojawia się szybciej? Jak stanę przed lustrem to lekko się zaokrąglił tak minimalnej że inni niewiedza, ale ja z mężem owszem.

Do góry