Koniczyna82
Fanka BB :)
To ty pisałaś, że wydaje ci się, że niski masz progesteron? A mierzyłaś? W GB chyba można sobie badania z krwi zrobić co chcesz (bo np w Norwegii bywa kłopot i dziewczyny nawet po in vitro nie mogą glupiej bety sprawdzić) W pl progesteron to grosze i warto zrobić by wiedziec na czym stoisz. Ja sobie zrobiłam od razu jak wyszły mi dwie kreski i potem troszkę dołożyłam z domowej apteczki progesteron bo miałam zapasy po in vitro. A po paru dniach znowu by sprawdzic jak mi ta dawka wpłynęła, rano, przed aplikacją pierwszej dawki.uuuuu, No i pięknie, widzisz, nie było się czym stresować
A ja miałam w piątek wysłane tabletki dopochwowe z Luteina do mnie…. Ale ze względu na wichurę zgaduje ze się dostawy opóźnia i tak jak dzisiaj miałam dostać najpóźniej to ich dalej nie ma…. A dzisiaj już nie delikatne jasnobrązowe plamienie tylko ciemnobrązowe miałam…. Ech.
Może to nic.
Może wszystko jest Ok.
Ale ta ciąża taka wczesna,
A ten kraj taki zacofany w temacie podtrzymywania wczesnej ciąży …..
tylko trzeba pamiętać, ze duphaston ma inny skład i nie wychodzi w krwi wcale w standardowym badaniu progesteronu. I co najważniejsze - jak jakiś prg zaczynasz brac nie wolno zmniejszyc dawki do 8tc choćby nie wiem co. Po 8 tygodniu schodzi się z niego jeśli wszystko ok stopniowo (zaczyna się prg produkować w łożysku a nie tylko z c. żółtego)
ja mam sporo kolezanek, które rodziły dzieci plamiących i krwawiące non stop na początku. A to jakieś krwiaki a to jedna żylaki w drogach rodnych.
Trzymaj sie