Też będę miała wizytę na 6+4 i te same nadziejeJa będę miała 6+4 więc mam nadzieję że już usłyszę serduszko.
reklama
Marta2432
Fanka BB :)
Na wystawienie L4 rzeczywcie nie miał podstaw, ale zaświadczenie o ciąży mógł wystawić, zrób 2x betę i idź do innego lekarza beta będzie potwierdzeniem ciąży i wtedy powinnaś dostać chociaż to zaświadczenie dla pracodawcyJeszcze dodam ze powiedzial mi , ze na podstawie pozytywnego testu nie może mi wystawić l4.
Sanza
Zaciekawiona BB
Szybko poszlam, ze względu na pracę. Myslalam ze chciaz wystawi mi zaświadczenie abym w nocy nie pracowała, nie mówiąc o nadgodzinach. No cóż, bede musiała uważać na siebie w pracy. Panikuje bo to pierwsza ciąża i nie chce aby było coś nie tak.No, ale to niestety prawda. Test robiłaś 2 dni temu więc szybko do lekarza poszłaś. 2-3 tygodnie po terminie @ powinnaś mieć usg więc skierowanie dał na dobry czas. Ale jeśli chcesz dostać jak najszybciej l4 to albo lekarz rodzinny albo za tydzień, półtora tygodnia spróbowałabym umówić się do prywatnego ginekologa (moja kolezanka w 5 tygodniu dostala juz l4 ciazowe).
Ja też się zgłaszam, bardzo mi z Wami fajnietak tak, ja tez zgłaszam się do prywatnej grupy
miętowa25
a gdzie przyjmuje?Tak, na NFZ
Marta2432
Może powiedz pracodawcy po prostu, że jesteś w ciąży i on ma obowiązek dostosować stanowisko pracy do Twojego stanu, ja tak zrobiłam w pierwszej ciąży zaraz na początkuSzybko poszlam, ze względu na pracę. Myslalam ze chciaz wystawi mi zaświadczenie abym w nocy nie pracowała, nie mówiąc o nadgodzinach. No cóż, bede musiała uważać na siebie w pracy. Panikuje bo to pierwsza ciąża i nie chce aby było coś nie tak.
Ja też poproszę o dopisanie, czuję się raźniej w Waszym towarzystwieOkej na tą chwilę mamy tak:
@Miiodzio
@Balbinka00
@Betty2
@Sanza
@Iwkar
@Limonkaaa88
@Ja90
@Minayo
@Sajfik
@Magdalenams
@mrsmiki_94 - moderator
@obnoxious789
@Edyta835
@Tinulka
@Koniczyna82
@Kruszek91 - moderator
angeliskax
Moderator
Ja rozumiem, ale sam fakt ze nie ma serca ani zarodka na usg pewnie też nie widzialby wiec nie ma "podstaw" do wystawienia ani l4 ani do wydania zaswiadczenie. A zaswiadczenie dla pracodawcy "podejrzenie ciazy" tez nijak się mają. Sama mam ciężką pracę i starałam się na początku uważać na siebie i dotrwałam do dnia dzisiejszego, dopiero teraz niedawno wzięłam l4. a jestem w 24 tygodniu ciąży. Tyle ze ja miałam dobrych współpracowników. Więc jeśli masz stabilną sytuację w pracy: masz umowę na czas określony która jest np. na rok albo nieokreślona to bym porozmawiała szczerze z pracodawcąSzybko poszlam, ze względu na pracę. Myslalam ze chciaz wystawi mi zaświadczenie abym w nocy nie pracowała, nie mówiąc o nadgodzinach. No cóż, bede musiała uważać na siebie w pracy. Panikuje bo to pierwsza ciąża i nie chce aby było coś nie tak.
Mnie dopadły zawroty głowy. Muszę szybko się czegoś łapać, bo mroczki przed oczami W pierwszej ciąży raz zemdlałam i mam pamiątkę na brodzie w postaci 6 szwów...Tez sie tak szybko męczycie? Niby nic fizycznego nie robię, bo mam prace biurową i pracuje przy kompie ale po kilku godzinach czuje jakby mi sił brakowało by ruszyć ręka i myślę tylko o drzemce takim tempem to ja bede wieczność kończyć projekty
reklama
Mąż jeździ do kliniki Arciszewskich, na Zamenhofa. Nie wiem czy przyjmuje gdzieś jeszcze.a gdzie przyjmuje?