reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Lekarz mi powiedział że jest zbyt wcześniej abym poszla na l4. Nawet nie dał mi zaświadczenia o tym abym nie pracowała w nocy. Chyba trafiłam na słabego lekarza bo akurat tego dnia co chcialam się umówić na wizytę to był tylko on. Zaczynam się stresować bo dopiero mam skierowanie na usg w okolicach 12.03.
To normalne że lekarz nie dał L4, ciąża nie jest podstawą do wystawienia L4 tak naprawdę i to na tak wczesnym etapie. Lekarz nie miał podstawy by wystawić zwolnienie. Jeżeli masz ciężka pracę to porozmawiaj z pracodawcą który ma obowiązek dostosować tryb pracy do twojej sytuacji. Możesz jeszcze próbować z L4 od lekarza rodzinnego.

reklama
A co to wogóle tu sie wyprawia 😛😛 jakieś prywatne grupy sie tworzą a człowiek nic o tym nie wie, no no, koleżanki ja tu pracuje i chałupe ogarniam z dzieciakami.
Tylko jeżeli o tą "prywatkę" chodzi to prosze niech wszyscy mają szanse dołączyć, a nie że jakieś kryteria bo ja już kiedyś byłam na grupie że a to trzeba mieć 50 postów a jak dwa dni człowiek nie napisał to "żegnamy", nawet była taka jedna co to sprawdzała kto kiedy się logował i co przeglądał a potem wyzywanie od "cichych podglądaczy".
Weźmy pod uwagę, że to jeszcze wczesne ciąże, w każdej chwili ktoś się może jeszcze pojawić jak i ktoś może odejść. Ktoś może podczytuje ale jeszcze nie ma odwagi dołączyć bo póki co ciąże opiera się na pozytywnym teście ciążowym, czeka na pierwsze usg i serduszko.

A co to wogóle tu sie wyprawia 😛😛 jakieś prywatne grupy sie tworzą a człowiek nic o tym nie wie, no no, koleżanki ja tu pracuje i chałupe ogarniam z dzieciakami.
Tylko jeżeli o tą "prywatkę" chodzi to prosze niech wszyscy mają szanse dołączyć, a nie że jakieś kryteria bo ja już kiedyś byłam na grupie że a to trzeba mieć 50 postów a jak dwa dni człowiek nie napisał to "żegnamy", nawet była taka jedna co to sprawdzała kto kiedy się logował i co przeglądał a potem wyzywanie od "cichych podglądaczy".
Weźmy pod uwagę, że to jeszcze wczesne ciąże, w każdej chwili ktoś się może jeszcze pojawić jak i ktoś może odejść. Ktoś może podczytuje ale jeszcze nie ma odwagi dołączyć bo póki co ciąże opiera się na pozytywnym teście ciążowym, czeka na pierwsze usg i serduszko.
Nie no myślę że tu takich jaj nie będzie 😊

ale oczywiście mnie też dopisz 😁😁

i co to jeszcze miałam napisać... a tak wam pozazdrościłam tych pierwszych emocjonujących wizyt, że sama się umówiłam prywatnie na ten czwartek do polskiego ginekologa, ponad 200 £ taka "impreza" ale raz sie żyje, to bedzie 7+2 u mnie wiec moje "być albo nie być" bo wszystko będzie już jasne 🙂

reklama
Do góry