reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Lekarz mi powiedział że jest zbyt wcześniej abym poszla na l4. Nawet nie dał mi zaświadczenia o tym abym nie pracowała w nocy. Chyba trafiłam na słabego lekarza bo akurat tego dnia co chcialam się umówić na wizytę to był tylko on. Zaczynam się stresować bo dopiero mam skierowanie na usg w okolicach 12.03.
To normalne że lekarz nie dał L4, ciąża nie jest podstawą do wystawienia L4 tak naprawdę i to na tak wczesnym etapie. Lekarz nie miał podstawy by wystawić zwolnienie. Jeżeli masz ciężka pracę to porozmawiaj z pracodawcą który ma obowiązek dostosować tryb pracy do twojej sytuacji. Możesz jeszcze próbować z L4 od lekarza rodzinnego.

reklama
A co to wogóle tu sie wyprawia 😛😛 jakieś prywatne grupy sie tworzą a człowiek nic o tym nie wie, no no, koleżanki ja tu pracuje i chałupe ogarniam z dzieciakami.
Tylko jeżeli o tą "prywatkę" chodzi to prosze niech wszyscy mają szanse dołączyć, a nie że jakieś kryteria bo ja już kiedyś byłam na grupie że a to trzeba mieć 50 postów a jak dwa dni człowiek nie napisał to "żegnamy", nawet była taka jedna co to sprawdzała kto kiedy się logował i co przeglądał a potem wyzywanie od "cichych podglądaczy".
Weźmy pod uwagę, że to jeszcze wczesne ciąże, w każdej chwili ktoś się może jeszcze pojawić jak i ktoś może odejść. Ktoś może podczytuje ale jeszcze nie ma odwagi dołączyć bo póki co ciąże opiera się na pozytywnym teście ciążowym, czeka na pierwsze usg i serduszko.

A co to wogóle tu sie wyprawia 😛😛 jakieś prywatne grupy sie tworzą a człowiek nic o tym nie wie, no no, koleżanki ja tu pracuje i chałupe ogarniam z dzieciakami.
Tylko jeżeli o tą "prywatkę" chodzi to prosze niech wszyscy mają szanse dołączyć, a nie że jakieś kryteria bo ja już kiedyś byłam na grupie że a to trzeba mieć 50 postów a jak dwa dni człowiek nie napisał to "żegnamy", nawet była taka jedna co to sprawdzała kto kiedy się logował i co przeglądał a potem wyzywanie od "cichych podglądaczy".
Weźmy pod uwagę, że to jeszcze wczesne ciąże, w każdej chwili ktoś się może jeszcze pojawić jak i ktoś może odejść. Ktoś może podczytuje ale jeszcze nie ma odwagi dołączyć bo póki co ciąże opiera się na pozytywnym teście ciążowym, czeka na pierwsze usg i serduszko.
Nie no myślę że tu takich jaj nie będzie 😊

ale oczywiście mnie też dopisz 😁😁

i co to jeszcze miałam napisać... a tak wam pozazdrościłam tych pierwszych emocjonujących wizyt, że sama się umówiłam prywatnie na ten czwartek do polskiego ginekologa, ponad 200 £ taka "impreza" ale raz sie żyje, to bedzie 7+2 u mnie wiec moje "być albo nie być" bo wszystko będzie już jasne 🙂

reklama
Do góry