reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Hej,chyba powoli mogę dołączyć do Październikowych mam 💞 termin z OM wychodzi na 28.10., więc ten październik to już rzutem na taśmę. To nie jest moją pierwsza ciąża, ale dzieci jeszcze nie mam. Z racji na jedno poronienie w 10 tyg i kilka wyłapanych biochemów staram się być ostrożna w swojej euforii, ale w środku bardzo się cieszę i jestem dobrej myśli 🥰 wiem, że dopiero dołączam, ale też chciałabym być w grupie prywatnej.
Pozdrawiam wszystkie mamy i ich maluszki w brzuchach 😜 trzymam kciuki za same pozytywne momenty aż do października 💞

reklama
Lekarz mi powiedział że jest zbyt wcześniej abym poszla na l4. Nawet nie dał mi zaświadczenia o tym abym nie pracowała w nocy. Chyba trafiłam na słabego lekarza bo akurat tego dnia co chcialam się umówić na wizytę to był tylko on. Zaczynam się stresować bo dopiero mam skierowanie na usg w okolicach 12.03.
Spróbuj poszukac innego lekarza..., bo naprawdę niektórzy chodza na l4 od samego początku, bo maja taką prace czy ciążę po stratach i lekarz moze takie zwolnienie wypisać😊ogólnie ciazowe chyba do 280 dni jest wiec cala ciaze mozna być na zwolnieniu😊

Ja jestem po ivf wiec l4 dostalam od razu po transferze. Najpierw zwykle a od serduszka ciążowe. Więc od 13.01 siedze w domu, a raczej leżę z workiem leków- proga i estrofemu... ale żeby nudno nie było to cukier wysoki...

Słaby lekarz. Jestes w ciazy i od początku pracodawca musi dostosować dla Ciebie warunki pracy. Lżejsza, zero nadgodzin i zadmych nocek. W ktorym tyg ciazy jestes?
Test robiłam 19.02 który wyszedl pozytywnie, równe 2 tyg po owulacji. Wiec sam początek. On sam mi powiedział że to jest sam początek i dopiero wszystko u mnie się rozwija. Dlatego dal to skierowanie na usg w okolicy 12.03. Zaczynam się stresować.

Spróbuj poszukac innego lekarza..., bo naprawdę niektórzy chodza na l4 od samego początku, bo maja taką prace czy ciążę po stratach i lekarz moze takie zwolnienie wypisać😊ogólnie ciazowe chyba do 280 dni jest wiec cala ciaze mozna być na zwolnieniu😊
Musze koniecznie poszukać. Nie wyobrażam sobie jeszcze przez 2 tyg pracować w takim trybie jakim pracuje teraz.

Test robiłam 19.02 który wyszedl pozytywnie, równe 2 tyg po owulacji. Wiec sam początek. On sam mi powiedział że to jest sam początek i dopiero wszystko u mnie się rozwija. Dlatego dal to skierowanie na usg w okolicy 12.03. Zaczynam się stresować.
Jeszcze dodam ze powiedzial mi , ze na podstawie pozytywnego testu nie może mi wystawić l4.

reklama
Jeszcze dodam ze powiedzial mi , ze na podstawie pozytywnego testu nie może mi wystawić l4.
No, ale to niestety prawda. Test robiłaś 2 dni temu więc szybko do lekarza poszłaś. 2-3 tygodnie po terminie @ powinnaś mieć usg więc skierowanie dał na dobry czas. Ale jeśli chcesz dostać jak najszybciej l4 to albo lekarz rodzinny albo za tydzień, półtora tygodnia spróbowałabym umówić się do prywatnego ginekologa (moja kolezanka w 5 tygodniu dostala juz l4 ciazowe).

Do góry