reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Dzień dobry 😍 Ja dzisiaj na snidanie lidlowskie musli bo po weekendzie to nie mam nawet chleba.. ale w sumie może i dobrze bo jak jest chleb to ciagle jem jajka w rożnej postaci. Nie mam pomysłu na nic innego. Awokado chyba dzisiaj kupię. I może w końcu zrobie twarożek ze szczypiorkiem? Serio nie mam pomysłów. Na obiad tak samo.
ja zjadłam banana i tez zastanawiam się co by zjeść na śniadanie ….
I co na obiad zrobić …
Mam łososia świeżego w lodowce, 8 filetów bez skory, ale jak myśle o przygotowaniu go i zapachach podczas pieczenia to aż mnie trzęsie 🙀

reklama
Dzień dobry 😍 Ja dzisiaj na snidanie lidlowskie musli bo po weekendzie to nie mam nawet chleba.. ale w sumie może i dobrze bo jak jest chleb to ciagle jem jajka w rożnej postaci. Nie mam pomysłu na nic innego. Awokado chyba dzisiaj kupię. I może w końcu zrobie twarożek ze szczypiorkiem? Serio nie mam pomysłów. Na obiad tak samo.
A ja od jakiegoś czasu czyt. Ok 3 tygodni dzień w dzień serek wiejski z dżemem i bula😆 a jak obiad to musi być coś takiego co przypomina smak octu, chociażby ogorki czy coś ostrego z cebula bądź porem🤦‍♀

Święta racja, jak można to trzeba leniuchować, już później nie ma takiego luzu. U mnie na stanie córeczka 14 miesiecy i nie ma opcji "przerwa"
Ja mam córcie 2'5 jak wracamy do domu po pracy to młoda idzie do swoich zabawek i daje mi chwile to ja w tym czasie sprzątanie gotowanie i te inne przyjemnosci, ale przychodzi taki moment że padam na pysk o chociaż by się waliło i paliło to 5min muszę przymknąć oko, o tyle jest ogarnięta że nie marudzi w tym czasie😘 chociaż jakiś czas temu siedzi mi na kolanach i tak z nikąd tekst "mamusiu a ty masz dzidziusia w brzuszku" A najfajniejsze jest to że jeszcze sama o tym nie wiedziałam bo byłam jakieś 5 dni przed testowaniem☺ ale powiem szczerze że jak ona mi tak wyskoczyła z tekstem to gdzieś w podświadomości wiedziałam że się udało🥰

ja zjadłam banana i tez zastanawiam się co by zjeść na śniadanie ….
I co na obiad zrobić …
Mam łososia świeżego w lodowce, 8 filetów bez skory, ale jak myśle o przygotowaniu go i zapachach podczas pieczenia to aż mnie trzęsie 🙀
Za łososia oddałabym wszystko inne z lodówki :D
Moje śniadania i kolacje też są cały czas takie same... nie wiem na co mam ochotę...

Witam dziewczyny. Dziś jestem po pierwszej wizycie 5+6. Widziałam zarodek, który ma 2,7mm (🥰)za dwa tyg kolejna wizyta, bo na dzień dzisiejszy serduszka jeszcze nie było widać. Byłam w dużym stresie, ponieważ w 2019 miałam puste jajo płodowe, które poroniłam. I pamiętam ten widok , gdzie dwie wizyty pod rząd na monitorze nie było nic, poza pustym pęcherzykiem.

Witam dziewczyny. Dziś jestem po pierwszej wizycie 5+6. Widziałam zarodek, który ma 2,7mm (🥰)za dwa tyg kolejna wizyta, bo na dzień dzisiejszy serduszka jeszcze nie było widać. Byłam w dużym stresie, ponieważ w 2019 miałam puste jajo płodowe, które poroniłam. I pamiętam ten widok , gdzie dwie wizyty pod rząd na monitorze nie było nic, poza pustym pęcherzykiem.
Wszystko będzie dobrze, tak naprawdę jesteś na takim etapie że jutro już może być bijące serduszKo😍 i tego Ci zycze

Dziewczyny a ja mam takie pytanie bo gdzieś kiedyś wyczytalam że ciąża po poronieniu jest traktowana jako ciąża wysokiego ryzyka. Czy to prawda i czy to się wiąże z każdym poronieniem czy z jakimiś konkretnymi przypadkami?
Ja poronilam w listopadzie, ciąża zatrzymala się na etapie 6tyg. Puste jajo zarodek się nie wykształcił mimo że byl pęcherzyk zoltkowy. Teraz jestem w 5+0 jeszcze jestem przed pierwsza wizyta i nie wiem czego mogę się spodziewać, jak z l4 czy będę musiała odejść czy nie... Wizytę mam dopiero na 4.03 na spokojnie po wcześniejszych akcjach i stresach chce mieć ich jak najmniej...
wiesz, w teorii powinno się ponoć .
Ale to zależy od innych czynników pewnie tez, od wieku, wyników w ciąży obecnej, stylu życia, ponoć nawet wagi matki.

Wszystko będzie dobrze, tak naprawdę jesteś na takim etapie że jutro już może być bijące serduszKo😍 i tego Ci zycze
Gdybym mogła to chętnie bym jutro pobiegła sprawdzić 😊Ale jak to się mówi cierpliwość popłaca 😊 wszystko okaże się za dwa tyg. Muszę podejść ze spokojną głową 🥰

Gdybym mogła to chętnie bym jutro pobiegła sprawdzić 😊Ale jak to się mówi cierpliwość popłaca 😊 wszystko okaże się za dwa tyg. Muszę podejść ze spokojną głową 🥰
Dokladnie tak, spokój tylko to nas ratuje. Ja mam wizytę 4.03 pierwsza... Z jednej strony poszłabym miejsca, ale po tym co przeszłam wolę poczekac ☺

reklama
@Ja90 ja to słyszałam że pierwsze i drugie poronienie to nie jest żadnym wskazaniem do dodatkowych badań,leków czy coś, że dopiero przy trzecim hmm. Ja miałam też jedno w październiku ale idę na wizytę i myślę że to że raz poroniłam niczego nie zmieni i ciąża będzie prowadzona jakby nic się wcześniej nie stało. No ale dowiem się na wizycie 2 marca czy dobrze myślę czy źle i co tam zobaczę

Do góry