Koniczyna82
Fanka BB :)
Nie pamiętam dokładnie od kiedy niby można bo podają chyba nawet 10 tydzień teoretycznie. Ale najlepiej zrobić tak 2 tygodnie po tym najwcześniejszym co podają, np. Po usg tym 11-12 tc. Zwłaszcza, że dowiesz się jaka przeziernosc karkowa płodu, czy przepływy ok i wtedy można jeszcze raz podjąć decyzję jak ktoś się wacha.@Betty2 To chyba ja, ale nie miałam zamiaru nikogo stresować. Z jednej strony uważam, że właśnie forum jest m.in. po to żeby podzielić się jakimiś doświadczeniami, spostrzeżeniami.
Pytam o te dodatkowe badania 35+, bo w pierwszej ciąży ( 34 lata) nic nie robiłam oprócz takich podstawowych. Słyszałam, że po 35 są zalecane, z tego co czytałam najlepiej wyniki porównywać jednocześnie( np: pappa i USG prenatalne) ileś czasu czeka się na wynik więc to w sumie taki temat zaraz dla tych, które takie badania planują.
@Koniczyna82 a Nifty kiedy można zrobić ( chodzi mi o TC ciąży)
Ja w ciazy z synkiem zrobiłam za szybko, tak szybko jak było można. Bo niestety mam złe doświadczenia z pierwszej ciąży, wcześniejszej. I to było za wcześnie, za mało materiału dla, maszyn. Była powtórka. Darmowa co prawda ale wszystko się niepotrzebnie przedłużyło