reklama
Koniczyna82
Fanka BB :)
Ja rocznik 82 ale na razie czuję się dobrze, ot lekkie nudności czasem czy uczucie, że muszę chwilę odpocząć. Na szczęście Na chwilę obecną jestem z 3latkiem w domu, do przedszkola jego rocznik idzie w najbliższej rekrutacji. Z synkiem w ciąży też było dobrze, jedynie co to stać w miejscu nie mogę bo pojawia się uczucie, że mogę nie ustać.I ja...choć już coś ginka wspominała bo ja rocznik 83
Zobaczymy
Co do badań to chyba nie ma specjalnie nic więcej w takiej ciąży niż u 20latki. Jedynie to pappa darmowe od 35. Na usg 11-13 tydzień ciąży trzeba się umówić z wyprzedzeniem by było w odpowiednim terminie i pewnie dlatego wspominała już teraz
Kochane a boli was bardziej brzuch jak zjecie za dużo ? O kurcze myślałam, ze nie wytrzymam, zjadłam kanapki 3 ze smalcem i ogórkami konserwowymi i były taaaaakie pyszne ale później pół dnia mi się po nich odbijało i żołądek dawał do wiwatu, jelita zaraz po tym potrzebuje kłódki na lodowce
Oliwia088
a z ciekawości jaka przeziernosc wyszła?Mnie pappa wyszła 1:3
Na usg teoretycznie wszystkie parametry w normie, przedziernośc też w normie się łapał. Choć specjalista kręcił nosem, powtarzał, nie podobało mu się coś tak intuicyjnie. Kazał koniecznie pappa. Mój gin prowadzący nie widział nic niepokojącego w tym usg ale jak specjalista zalecił to skierował na pappa. Wynik 1:3 (od 1:200 kierują na biopsję)
Biopsja potwierdziła
W kolejnej ciąży zrobiłam Nifty od razu
HelloKatie
Dziewczyny zauważyłam na papierze nitki krwi z odbytu. Nigdy tak nie miałam. Powinnam się martwić? Jednorazowa sprawa ale jestem już w panice
Koniczyna82
2,4a z ciekawości jaka przeziernosc wyszła?
Koniczyna82
Jak działa progesteron często są zaparcia. Więc jest szansa, że odbyt się lekko pokieraszuje. Może po prostu twarda kupa.Dziewczyny zauważyłam na papierze nitki krwi z odbytu. Nigdy tak nie miałam. Powinnam się martwić? Jednorazowa sprawa ale jestem już w panice
No i przy braniu acardu i heparyny a to często w ciazy jest znacznie łatwiej o wszelkie krwawienie
mnie strasznie i już opanowałam jedzenie z umiarem, bo później chodziłam jak napompowana.Kochane a boli was bardziej brzuch jak zjecie za dużo ? O kurcze myślałam, ze nie wytrzymam, zjadłam kanapki 3 ze smalcem i ogórkami konserwowymi i były taaaaakie pyszne ale później pół dnia mi się po nich odbijało i żołądek dawał do wiwatu, jelita zaraz po tym potrzebuje kłódki na lodowce
Ja też jem głównie kwaśne, ostre, przyprawione.
Ostatnia edycja:
HelloKatie
Właśnie niespecjalnie mam, a przynajmniej do tej pory nie miałam. Trochę mnie to martwi ale skoro to była jednorazowa sprawa to może coś tam strzeliło. To nie przy wypróżnianiu, tylko znalazłam trochę krwi na wkladce i szukałam źródła, byłam pewna ze zaczęło mi się jakieś krwawienie. Ale to było kilka godzin temu i od tej pory nic więc może nic takiegomnie strasznie i już opanowałam jedzenie z umiarem, bo później chodziłam jak napompowana.
Ja też jem głównie kwaśne, ostre, przyprawione.
@HelloKatie masz problem z załatwieniem się?
reklama
Sajfik
Wiesz, czasem krew na papierze jest normalna przy zaparciach a w ciąży chyba tym bardziej. Kiedyś lekarz mi mówił ze jednorazowe "wypadki" o niczym nie świadczą. By sie martwić, trzeba zauważyć ze sie regularnie powtarza lub nasila. Obserwuj się, możliwe ze wszystko jest w normie nie martw się!Właśnie niespecjalnie mam, a przynajmniej do tej pory nie miałam. Trochę mnie to martwi ale skoro to była jednorazowa sprawa to może coś tam strzeliło. To nie przy wypróżnianiu, tylko znalazłam trochę krwi na wkladce i szukałam źródła, byłam pewna ze zaczęło mi się jakieś krwawienie. Ale to było kilka godzin temu i od tej pory nic więc może nic takiego
Ja natomiast mam przeciwieństwo zaparć ale to z nerwów każdego ranka budze sie zestresowana...zimno, poca sie ręce i czuję niepokój. Mija do 2ch godzin od pobudki. Z czasem coraz szybciej sie uspokajam.
Myślę ze czasem za bardzo sie martwi kobieta, każdy symptom ją alarmuje. To dobrze że jesteśmy czujne ale w większości przypadków to po prostu "taka natura" ze czasem sie gdzies krewka pojawi. Obserwuj kolejne razy. Stres najgorszym doradcą