reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

@Sajfik ja byłam 4+1 po leki. Wizytę teraz mam 24 lutego( 7+1) dostałam skierowanie na morfologię, mocz, glukozę, TSH, ft4. Na inne badania mi jeszcze nie dał, jak zobaczymy serduszko to da resztę, mój gin z tych co nie każde pacjencie wywalać kasy za wczasu( będę robiła wszystkie badania prywatnie, bo aktualnie nie mam żadnego pakietu)
A może któraś z Was ma jakiś pakiet indywidualny( Medicover, Luxmed, enelmed, PZU lub inny) nie z ramienia firmy? W ramach którego można zrobić badania przez całą ciążę
Przez 2 lata miałam pakiet indywidualny z PZU Zdrowie ale jak tylko była możliwość dołączenia do ubezpieczeni z ramienia firmy to zmieniłam z uwagi na cenę i większy koszyk świadczeń. Teraz co prawda cześć badań mam za darmo a pozostałe ze zniżka 15% ale to zawsze mniej niż odpłatność 100% za wizyty i badania.
Wizyty i usg mam w ramach ubezpieczeni wiec teraz chodzę na kontrole co tydzień. Mam sporo badań do zrobienia wiec cześć będzie płatnych ze zniżka.
Korzystam od 5 lat i szczerze polecam 😊

reklama
Dziewczyny, to tak tylko na pocieszenie jakbyście juz nie dawały rady z tymi wymiotami😅🤢

IMG_20220220_133113_edit_1207638305674582.jpg

Ostatnia edycja:
Jakie bierzecie witaminuy, suplementy? 💊
Ja od kilku miesięcy bralam mamaDha ale tam zauważyłam nie ma witamin z grupy B🤔 a takie ponoć są ważne na początku ciąży...

bierzecie jakieś? Czy zalezy od zalecen lekarza?

Jakie bierzecie witaminuy, suplementy? 💊
Ja od kilku miesięcy bralam mamaDha ale tam zauważyłam nie ma witamin z grupy B🤔 a takie ponoć są ważne na początku ciąży...

Magne B6 2x1, prenatal uno takie z imbirem w składzie. Nic więcej puki co.

Ja biorę Prenatal uno( brałam go przed zajściem) i magne b6+ dodatkowy kwas foliowy( lekarz mi przepisał je na wizycie). W pierwszej ciąży brałam na początku witaminy tylko( Prenatal) magnez jak zaczęły mnie skórcze łydek łapać.

Ja w pierwszej ciąży chodziłam raz w miesiącu, teraz myślę że też tak będzie, u mnie wizyta 300 zł ( z USG) plus badania 😱 trochę tego będzie

Dziewczyny 35+ jakie badania będziecie robiły, bo chce się przygotować na wizytę ( do rozmowy, do zadania pytań) obowiązkowy jest test paapa? Czy robicie jeszcze jakieś inne Nifty itd.
Ja co prawda 32 ale Nifty będę robić na sto procent. Za tydzień mam wizytę to zapytam lekarza czy jest sens robić Pappa skoro robię Nifty.

Ja co prawda 32 ale Nifty będę robić na sto procent. Za tydzień mam wizytę to zapytam lekarza czy jest sens robić Pappa skoro robię Nifty.
Również mam 32 lata. Jestem troszke mniej w temacie ale staram sie nadrabiać.
Planujesz jakieś dodatkowe badania prócz nifty? Jakie sa wskazane kobietom 30+?

reklama
Do góry