reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Dobra, czuje się jak emeryt.. dzień bez drzemki to dzień stracony. 🙄
Ja nigdy nie śpię w dzień… ale ta pogoda tez dorzuca swoje, alerty przychodzą już codziennie. Oszaleć idzie 🤨
Dokładnie...W domu duszno jakoś a uchylę na rozszczelnienie to oknem szkubie i mało spokojnie się siedzi
...Ja chyba dziś szybciej w kimonko pójdę bo to i jutro szybciej będzie i wyśpię się (oby)

reklama
A czemu ?
No powiem ci że mój Em mega spokojny,ja tak falami bo nie wiem kiedy ta owu była,serce i usg ok...ale daleko u mnie do spokojności.
I ta atmosfera ukrywania nie pomaga,ale jeszcze chwila
bo w UK nie widzi Cie ginekolog, tylko położna cały czas. Nikt nie sprawdza tutaj spraw kobiecych tak jak się powinno.

Również mam 32 lata. Jestem troszke mniej w temacie ale staram sie nadrabiać.
Planujesz jakieś dodatkowe badania prócz nifty? Jakie sa wskazane kobietom 30+?
Chyba nie ma szczególnych badań dla kobiet 30+, Nifty robię dla siebie, żeby mieć spokojną głowę i tyle. Wiem, że trochę to kosztuje i miałabym za to porządny wózek ale i tak wolę zrobić.
Jasne...Poza tym chyba niepotrzebnie kolejna górka stresowa została tu wywołana. Nie potrzeba nam teraz tego(szanuje ale mi to nie pomaga-wy hasło ja w internet aaaaa) , poza tym gin nami pokieruje wiec może ...nie przyspieszajmy sami sobie i nie dodawajmy emocji ;)

Jutro po wizycie jak bedzie ok kupię jeszcze jakieś suplementy,kiedyś brałam Femibion.
Teraz mam letrox,folik i duphaston
Jejku, nie możesz tak panikować za każdym razem. Jest nas tu sporo, pewnie nie raz ktoś o coś zapyta albo komuś wyjdą nie do końca dobre wyniki badań ale to nie znaczy, że u Ciebie też musi być coś nie tak. Wiem, że mogę sobie pogadać bo jak jesteś typem panikary to moje słowa Cię nie uspokoją ale spróbuj trochę wyluzować dla własnego dobra :)

Jakie bierzecie witaminuy, suplementy? 💊
Ja od kilku miesięcy bralam mamaDha ale tam zauważyłam nie ma witamin z grupy B🤔 a takie ponoć są ważne na początku ciąży...

bierzecie jakieś? Czy zalezy od zalecen lekarza?
Ja biorę Pueria Uno. Na blogu "Pan Tabletka" polecał. Trochę drogie ale kupilam na promocji. 😁 Od 13 tyg. jest Pueria Duo.

Ja nie będę robiła nic poza trzema prenatalnymi, chyba że coś będzie nie tak, to zrobię to co lekarz zaleci, w pierwszej ciąży też tylko prenatalne, ale ja 2 lipcu kończę 27 lat. Jeżeli chodzi o test papa to w ogóle bym go nie robiła, tylko od razu nimfy, moja koleżanka z pracy miała 38 lat jak zaszla w ciąże, zrobiła papę i wyszło jej prawdopodobieństwo ZD i coś tam jeszcze, dopiero po 20 tc mogła zrobić aminopinkcje i okazało się, że dziecko zdrowe, a to co przeszła ile nerwów zjadła 🙄papa to statystyka i bardzo często po 35 r.z pokazuje głupoty 🙄
przerabiałam pappe na własnej skórze w pierwszej ciąży. Ryzyko zd wysokie, robiłam nifty, które wykluczyło wadę. Teraz jestem starsza, wiec jeśli biochemia wyjdzie tak samo niesprzyjająca to ryzyko będzie jeszcze większe. Daruję sobie tym razem tych stresów i zrobię tylko usg genetyczne.

Chyba nie ma szczególnych badań dla kobiet 30+, Nifty robię dla siebie, żeby mieć spokojną głowę i tyle. Wiem, że trochę to kosztuje i miałabym za to porządny wózek ale i tak wolę zrobić.
Ile kosztują? Troszke pogoglowalam co pokrywają i fakt, moze i mnie by uspokoiły. Na czym polegają te badania?

Ostatnia edycja:
przerabiałam pappe na własnej skórze w pierwszej ciąży. Ryzyko zd wysokie, robiłam nifty, które wykluczyło wadę. Teraz jestem starsza, wiec jeśli biochemia wyjdzie tak samo niesprzyjająca to ryzyko będzie jeszcze większe. Daruję sobie tym razem tych stresów i zrobię tylko usg genetyczne.
Mnie pappa wyszła 1:3
Na usg teoretycznie wszystkie parametry w normie, przedziernośc też w normie się łapał. Choć specjalista kręcił nosem, powtarzał, nie podobało mu się coś tak intuicyjnie. Kazał koniecznie pappa. Mój gin prowadzący nie widział nic niepokojącego w tym usg ale jak specjalista zalecił to skierował na pappa. Wynik 1:3 (od 1:200 kierują na biopsję)
Biopsja potwierdziła :(

W kolejnej ciąży zrobiłam Nifty od razu

W związku z tym, że leżę i czekam na rozwój wydarzeń, to właśnie dziś zaczęłam czytać o wszystkich badaniach. Głowa od tego boli, więc po prostu zapytam mojego lekarza i mu zaufam w tej kwestii :)

reklama
W związku z tym, że leżę i czekam na rozwój wydarzeń, to właśnie dziś zaczęłam czytać o wszystkich badaniach. Głowa od tego boli, więc po prostu zapytam mojego lekarza i mu zaufam w tej kwestii :)
I ja...choć już coś ginka wspominała bo ja rocznik 83
Zobaczymy

Do góry