reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
U mnie w pracy poza 1 koleżanką nikt nie wie. Ba! Nawet nikt się nie spodziewa, bo w końcu mam 12 latkę w domu i zaraz 35 lat na karku to w pieluchy bawić się nie będę (nie raz to w rozmowie wyszło z ich strony a ja spokojnie milczałam). Niestety ludzie podchodzą bardzo stereotypowo. Jak ciąża będzie się rozwijać prawidłowo to od kwietnia chcę iść na l4. Powiem tak ze 2 tyg. wcześniej, żeby kierowniczka miała czas na rozdysponowanie obowiązków. Praca biurowa ale stres jest, jak w każdej pracy a ja szybko się denerwuje.
Zazdroszczę, mnie nie ma dzień to już ktoś za mnie musi być na grupie :( ...kolejny kamyczek do słoiczka z napisem "czarne myśli "
Ps ten wiatr dziś robi jakis niepokój
Sobota tradycyjnie do teściowej na obiad,chyba tam z zapachów się zwrócę..Juz u mnie wczorajsze gotowanie rosołu było wyzwaniem

Że tyle wytrzymałas☺ ja mam wizytę na 4.03 i to będzie 6+4 mam nadzieję że zobaczę już maleńkie serduszko🥰
Kurcze, tak czytam ze chodzicie w 6tyg i sie zastanawiam czy ja nie wypaliłam ze swoją wizytą jak filip z konopii 😅 umowilam sie na ten wtorek na wizyte potwierdzająca, jednak to będzie dopiero wg apki 5+4 😬 nie za wcześnie? W sumie bardziej mi zależy na rozmowie i spisie badań jakie powinnam zrobić do kolejnej wizyty, krew, witaminy itd więc i tak pojde ale mam nadzieje ze to nie za wcześnie. Byla któraś z Was tak wcześnie?

Niestety, ledwo co się przywitałam, przychodź mi się żegnać. W nocy dostałam krwawienia i jestem obecnie na IP. Sprawa raczej jasna, także Wam życzę dużo dobrego.
daj znać czy coś więcej wiadomo.
Ja z płaczem jechałam na IP w 6tc bo się ze mnie lało.
A tam wszystko Ok, dzidzi serducho było, a krwawienia i byli w stanie zlokalizować ale nie było od dziecka.
I teraz to moje małe ma 3lata.
A uwierz mi- jechałam przekonana ze poroniłam po raz 5ty.
Leżałam na kozetce i wyłam. Także zawsze może się zdarzyć cud…. Trzymam kciuki żeby u Ciebie tez tak było ❤️💪

Kurcze, tak czytam ze chodzicie w 6tyg i sie zastanawiam czy ja nie wypaliłam ze swoją wizytą jak filip z konopii 😅 umowilam sie na ten wtorek na wizyte potwierdzająca, jednak to będzie dopiero wg apki 5+4 😬 nie za wcześnie? W sumie bardziej mi zależy na rozmowie i spisie badań jakie powinnam zrobić do kolejnej wizyty, krew, witaminy itd więc i tak pojde ale mam nadzieje ze to nie za wcześnie. Byla któraś z Was tak wcześnie?
Ja byłam wcześnie. W zasadzie wyszło to 11 dni po pierwszym teście pozytywnym - duszku, ale tylko tydzień po terminie miesiączki i nie widział nic :D trochę mnie nastraszył jak to lekarz ze diagnoza ciąża w nieznanym miejscu lub biochemiczna i potem się bałam, ale dziewczyny ostrzegały ze nic nie będzie widać, skoro miałam w dniu spodziewanego okresu betę 130, a poszłam 6 dni później.
Dał mi kupę zleceń na badania i zalecenia co mam jeść i odpowiedział na moje pytania więc jest to jakis plus
Za tydzień widać było już 4 mm zarodek z serduszkiem
Także 50:50 czy warto iść wcześnie czy nie, z jednej strony można się potem nakręcać jak ja, z drugiej strony badania załatwione i różne wątpliwości rozwiane :)

Ja byłam wcześnie. W zasadzie wyszło to 11 dni po pierwszym teście pozytywnym - duszku, ale tylko tydzień po terminie miesiączki i nie widział nic :D trochę mnie nastraszył jak to lekarz ze diagnoza ciąża w nieznanym miejscu lub biochemiczna i potem się bałam, ale dziewczyny ostrzegały ze nic nie będzie widać, skoro miałam w dniu spodziewanego okresu betę 130, a poszłam 6 dni później.
Dał mi kupę zleceń na badania i zalecenia co mam jeść i odpowiedział na moje pytania więc jest to jakis plus
Za tydzień widać było już 4 mm zarodek z serduszkiem
Także 50:50 czy warto iść wcześnie czy nie, z jednej strony można się potem nakręcać jak ja, z drugiej strony badania załatwione i różne wątpliwości rozwiane :)
Wiesz, dobrze ze to mowisz więc sie nie nastawiam wogole teraz ze bedzie cokolwiek widac ❤️ Nawet jak nic nie znajdzie, bede spokojna 😊 najwazniejsze żeby porozmawiać, da mi zalecenia, spis badań i umowie sie juz na ten czas, na którym cokolwiek będzie widać na luzie 😊 najwazniejsze sa te badania, chcialabym wiedzieć czy mój organizm jeet dobrze przygotowany i czy nie trzeba go wspomóc😁

Znalazłam moja rozpiskę z początków ciąży z moim najmłodszym ;)

Załączniki

• IMG_3641.jpg
    IMG_3641.jpg
    119,4 KB · Wyświetleń: 58
Coś będzie widać ale nie nastawiaj się na serce. No i ważna wizyta bo przecież wyklucza pozamaciczna.

Coś będzie widać ale nie nastawiaj się na serce. No i ważna wizyta bo przecież wyklucza pozamaciczna.
A na serce to juz wogole nie nastawiam jeszcze, dluga droga 😅 ja sie zastanawialam tylko czy mnie nie przegoni ze tak wcześnie sie pojawiłam 😅 ale jesli jest możliwość choc sprawdzenia czy nie jest pozamaciczna itd to mi wystarczy na poczatek to 🙏

reklama
Do góry