reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja też dzisiaj miałam problem ze spaniem! Może ta pogoda.
Słuchajcie ja się obudzilam dzisiaj o 4 rano po takiej ledwo przeżytej nocy i wkręciło mi się UWAGA ze moje 3 psy nie zaakceptują nowej bobasowej rzeczywistości i się obrażą na mnie, męża i dziecko 🙈
One są z takich ciężkich warunków, łańcuch, cały rok kojec, niedożywione a teraz skoro drugie życie to są rozpieszczone jak ksiezniczki i śpią na poduszkach, głaskanie na zawolanie i najlepsze smaczki, i tak patrze w środku nocy na te 3 śpiące kule i mi się głupoty wykręcały.
To bardzo miłe pieski, nie wiem co mi odbiło, żeby takimi rzeczami się przejmować zamiast spać :D

reklama
Powietrze się jeszcze raz, z córką to tylko kwaśne i ostre mi podchodziło i dużo mięsa. Cera mi się poprawiła, włosy miałam piękne i gęste. Wyglądałam lepiej niż przed ciążą i wszyscy mi mówili że to na pewno będzie chłopak więc dałam sobie to wmówić i nawet na połówkowym " klucilam" się z lekarzem. Przez chwilę było mi smutno że to nie chłopak, ale teraz mam tak że wiadomo byle zdrowe bo to najwazneisze, ale jeśli byłby taki guziki żeby wybrać płeć to ja wybrałabym dziewczynkę z dwóch względów: ekonomiczny bo mam masę ubranek i zabawek dla dziewczynki, drugi Gabrysia bardzo chcę mieć siostrę, nie wie jeszcze o ciąży ale cały czas pyta kiedy urodzę jej siostrzyczkę.
Ostatnio mi się zrobiło bardzo smutno bo rozmawiała ze mną o przedszkolu i powiedziała że to nie sprawiedliwe bo wszyscy mają brata albo siostrę a ona jest sama. Powiem Wam że to trochę zabolało,bo ja bym jej urodziła i brata i siostrę i nawet więcej byle by tylko nam się udało.
Wiem ze tak jest, to zabonony i każda kobieta ma inaczej 🤷‍♀️ myślę ze nie ma żadnej reguły i ostatecznie i tak dla każdej z nas najważniejsze jest żeby było zdrowe. Ale nie mniej uważam ze te sposoby na "przewidywanie" są po prostu urocze i nieszkodliwe nawet jeśli nic nie mają wspólnego z prawdą. U mojej mamy akurat się sprawdziło, przynajmniej ona tak mówi ;)
Swoją drogą Gabrysia cudowne imię ❤️

Wiem ze tak jest, to zabonony i każda kobieta ma inaczej 🤷‍♀️ myślę ze nie ma żadnej reguły i ostatecznie i tak dla każdej z nas najważniejsze jest żeby było zdrowe. Ale nie mniej uważam ze te sposoby na "przewidywanie" są po prostu urocze i nieszkodliwe nawet jeśli nic nie mają wspólnego z prawdą. U mojej mamy akurat się sprawdziło, przynajmniej ona tak mówi ;)
Swoją drogą Gabrysia cudowne imię ❤️
Pewnie że to przewidywanie jest urocze, ale ja dałam tak sobie wkręci babcine sposoby na odgadnięcie płci że aż mi teraz wstyd. Nastawiłam się na chłopca a tu ktoś ci go nagle zabiera i mówi że masz córkę. Ot co, miesiąc nie wiedzieliśmy jak do brzucha mówić bo mial być Antek 😉

Oszaleje. Tak tak. Oszaleje.

Załączniki

• IMG_3632.jpg
    IMG_3632.jpg
    117,1 KB · Wyświetleń: 83
Ja miałam chwilę tkliwe piersi, trochę mdłości, a tak w zasadzie nic, więc mega się bałam czy wszystko w porządku. Wczoraj zobaczyłam bijące serduszko przy totalnym braku objawów, więc już tak się tym brakiem nie przejmuję :)

Ja miałam chwilę tkliwe piersi, trochę mdłości, a tak w zasadzie nic, więc mega się bałam czy wszystko w porządku. Wczoraj zobaczyłam bijące serduszko przy totalnym braku objawów, więc już tak się tym brakiem nie przejmuję :)
ale cudnie! w którym dokladnie jesteś teraz tyg? Pieknie uczucie uslyszec bijące serduszko <3

ale cudnie! w którym dokladnie jesteś teraz tyg? Pieknie uczucie uslyszec bijące serduszko <3
USG było wczoraj - dokładnie skończony 6 tydzień, dziś + 1 dzień :) ja byłam przygotowana na najgorsze, więc po prostu się rozpłakałam.

Rozumiem Was wszystkie, bo ja też od ostatniego razu (poronienie zatrzymane w czerwcu, też nie miałam objawów) mam różne myśli. Ale nie dam rady ciągle podglądać na USG czy wszystko jest ok, także trzeba przyjąć jakąś taktykę - po swoim przykładzie wiem, że brak objawów o niczym nie świadczy. Wiemy to, że nic nie wiemy...

A ja się jakoś nakręcam. Pierwszy i trzeci czułość 25, środkowy 10. Wydaje mi się że za blade. Obecnie 34dc. Po co ja to wogole robię. Miałam jechać na badanie krwi ale pojechałam do pracy i lipa już dziś. Nie mam kiedy. Macie jakieś doświadczenie z wybarwieniem testów?

Ja wiem że lepiej do lab się udać. Wszystko wiem 😑 test dzisiejszy robiłam nie z porannego moczu.

Załączniki

• IMG_20220217_113443933.jpg
    IMG_20220217_113443933.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 72
reklama
Do góry