reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

chciałabym żeby się zmieniło, bo jednak brakuje tego męża na początku.. Gdzieś mi się obiło, tylko nie wiem kiedy to było, ale ze był moment gdzie tata jeśli jest zaszczepiony to może być 2 godziny po porodzie,ale nie wiem czy to dalej jest czy to się zmieniło. Gdzieś czytałam na jakiejś grupie o tym.
Szwagier wczoraj był przy porodzie. 21-6. Czyli 9h. W tym były 2h po narodzeniu. Warszawa Żelazna. Z tego co wiem już porody rodzinne są, ale wpuszczają na konkretnym etapie porodu. W Krk też czytałam na FB że są. Pewnie nie wszędzie jeszcze.

reklama
Hejo jeszcze mam takie pytanie: jeśli beta wczoraj wynosiła trochę ponad 5000 to czy w piątek będzie coś widać na usg?
Nie chce znowu się na słuchać jak w zeszłym tygodniu
Chociaż on sam kazał przyjść w piątek xD

Piję to na co mam ochotę, oprócz alkoholu ;) ostatnio najlepiej wchodzi mi kompot z wiśni. Ale wszystko w małych ilościach, po łyczku.

Na mnie najlepiej działa kiwi zjedzone na czczo ale w tej ciąży często się czuję jak balon...
Jutro robię kompot w wiśni, mam kwaśne, a to za mną chodzi, dzięki za pomysł. Ja mam narazie ochotę na kwaśne, ostre, pikantne,wytrawne, zero słodyczy

Jutro robię kompot w wiśni, mam kwaśne, a to za mną chodzi, dzięki za pomysł. Ja mam narazie ochotę na kwaśne, ostre, pikantne,wytrawne, zero słodyczy
Moja mama zawsze mówiła ze takie smaki "to na chłopca" :D tak samo jak się kobieta dobrze czuje i pięknie wygląda w ciąży że niby dziewczynki zabierają urodę mamom :D niby przesądy ale kto wie, ona urodziła 4 dziewczyny i ostatniego chłopca rodzynka, i podobno od razu wiedziała że "będzie Mikołaj" :p

Dzień dobry, nieśmiało się przedstawiam. Do tej pory tylko podczytywalam, bałam się dołączyć dopóki nie poszłam na wizytę i nie zobaczyłam bijącego serduszka. Jestem po jednej stracie w pierwszych tygodniach ciąży, także ciągle podchodzę z dużą ostrożnością. Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej.

6 tydzień, termin na 12.10

Dzień dobry, nieśmiało się przedstawiam. Do tej pory tylko podczytywalam, bałam się dołączyć dopóki nie poszłam na wizytę i nie zobaczyłam bijącego serduszka. Jestem po jednej stracie w pierwszych tygodniach ciąży, także ciągle podchodzę z dużą ostrożnością. Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej.

Hej,
Tez mam termin na 12.10 :) witaj wśród nas!

hejka kochana, witaj, rozgośc sie ❤️

Hejo jeszcze mam takie pytanie: jeśli beta wczoraj wynosiła trochę ponad 5000 to czy w piątek będzie coś widać na usg?
U mnie w poniedziałek przy becie 5020,5 było widać pęcherzyk 9,7 mm. Także szansa jest ☺️

reklama
Skoro prosił, żeby przyjść to nie miej wyrzutów sumienia :) powinien być widoczny pęcherzyk

U mnie następna wizyta za 4 tygodnie i to jest próba charakteru.

Do góry