reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Pierwsza ciąża CC, brak postępu porodu, plus córka zaczęła się dusić, rodziłam w Kutnie i nie polecam.
Pierwsze promienie w Kutno też dramat, niewybredne tekstu lekarzy. Trzy dni podawali mi tabletki poronne wiec trzy dni akcji porodowej zakończeń łyżeczkowanie i tekst lekarza przed skrobanką Pani to nie powinna mieć więcej dzieci po ani urodzić ani poronić pani nie potrafi.
Drugie poronienie ICZMP w Łodzi i tam czułam się jak człowiek, a mój lekarza tam nie pracuje, byłam tam bardzo zaopiekowana. Więc teraz rodzic chciałbym tam. Nie wiem jaki poród mi się trafi, najważniejsze żeby dziecko urodziło się zdrowe
Nie no za taki tekst to ten lekarz powinien wylecieć na zbity pysk!
Mi też się bardzo chcę, ale co począć trzeba czekać. Raz miałem tak realny sen że żałowałam że się obudziłam 🤦
Haha też mam takie sny :D
Dziewczyny, a właściwie czemu unikacie seksu? Coś się dzieje i to zalecenia lekarzy czy macie jakies swoje obawy?
Zalecenia. Miałam plamienie po stosunku i mam krótka szyjkę jak na początek ciąży.

reklama
Współczuję takich zaleceń i mam nadzieję, że mi się nie trafią, my normalnie działamy ja żadnych blokad nie mam😁

Mam do Was pytanie co pijecie? Ją generalnie jechałam na kawie i czarnej herbacie. Teraz pije dwie słabe, mleczne kawy, jedną czarną herbate i z resztą już mam problem. Kupiłam jakieś owocowe herbatki z herbapola ale za dużo nie da się ich wypić, robie sobie jedną melisę, czasami jedną miętę ale wolałabym coś wytrawnego, neutralnego jak czarna herbata tylko żeby można było pić to w dużych ilościach w ciąży bo ja mam permanentnego kaca

Dziewczyny, a jak sobie radzicie z zaparciami? Wcześniej chodziłam do kibelka przynajmniej raz dziennie, teraz bardzo rzadko, a jem trochę więcej. Boli mnie brzuch i czuje taki wzdety, jakbym chciała się załatwić a nie mogła. 😕😬

Współczuję takich zaleceń i mam nadzieję, że mi się nie trafią, my normalnie działamy ja żadnych blokad nie mam😁

Mam do Was pytanie co pijecie? Ją generalnie jechałam na kawie i czarnej herbacie. Teraz pije dwie słabe, mleczne kawy, jedną czarną herbate i z resztą już mam problem. Kupiłam jakieś owocowe herbatki z herbapola ale za dużo nie da się ich wypić, robie sobie jedną melisę, czasami jedną miętę ale wolałabym coś wytrawnego, neutralnego jak czarna herbata tylko żeby można było pić to w dużych ilościach w ciąży bo ja mam permanentnego kaca
od kawy mnie odpycha. Pije herbatę owocowa, miętę. No i wode i sok pomarańczowy wyciskany. 🙂

Ale w Warszawie podobno kilka razy drożej niż w Białymstoku. Podobno do Białegostoku przyjeżdżają z Warszawy na poród hmm.. Ja właśnie tu rodziłam i tu zamierzam ponownie :) boje się naszych polskich szpitali i podejścia położnych 🙆‍♀️
tak, w Warszawie jest o wiele drożej. U Aciszewskich jest bardzo przystępnie cenowo...I opieką to coś wspaniałego. Zrozumienie, pomoc...

Tez mam problem z piciem. Kilka łyków wody. Nie lubie wody nigdy. W ciąży czy nie z wodą mi nie po drodze. Ja piję kawę z mlekiem teraz 1 (tylko, bo normalnie 2,3,4😭), herbata z cytryną, czasem też trochę miodu, woda jedynie muszynianka lekko gazowana najlepiej z cytryną. Lub kranówka przefiltrowana z cytryną. Dramat to picie, w każdej ciąży byłam odwodniona i mocz zagęszczony 😳 normalne też ja raczej mało pije.

Dziewczyny, a jak sobie radzicie z zaparciami? Wcześniej chodziłam do kibelka przynajmniej raz dziennie, teraz bardzo rzadko, a jem trochę więcej. Boli mnie brzuch i czuje taki wzdety, jakbym chciała się załatwić a nie mogła. 😕😬
Robie domowe soki w sokowirówce jabłko, marchew, pomarańcz, burak - wnet mnie raz dziennie przeczysci. Dzieciom swoim daje i też muszę robić im przerwy bo gonią do WC. Na zaparcia u nas działa.

reklama
Ja też 2 marca i aż się zastanawiam czy nie za późno ale pozostaje czekać. Kiedy miałyście OM i jakie długie cykle?
13 stycznia om a cykle nie wiem w sumie jak liczyć bo po poronieniu miałam jeden cykl po 28 dniach a drugi po 29, a przed ciąża to zawsze było 30/31, w aplikacje wpisałam 29, ale zobaczę co lekarz powie :)

Do góry