reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

eh ale mnie nagle mdłości złapały, mąż smaży pomidory z puszki i jak poczułam ich zapach to myślałam że mu tą patelnie wywale [emoji1787]
a dziś cały dzień zwiedzania przedszkoli mnie czeka żeby wybrać jakieś dla córki, mam nadzieje że jakoś dotrwam do końca dnia [emoji51]

reklama
eh ale mnie nagle mdłości złapały, mąż smaży pomidory z puszki i jak poczułam ich zapach to myślałam że mu tą patelnie wywale [emoji1787]
a dziś cały dzień zwiedzania przedszkoli mnie czeka żeby wybrać jakieś dla córki, mam nadzieje że jakoś dotrwam do końca dnia [emoji51]
trzymam kciuki ;) ja w domu z 3latkiem, mąż w pracy, po starszaka o 15 muszę lecieć do szkoły, chałupę ogarnąć, obiad zrobić …. 🙀🙀🙀🙀

A ja w końcu znalazłam takie śledzie jakich szukałam chyba z tydzień 🤣 i już sałatka zjedzona, jeszcze na kolacje zostało 😄😄 ale pyszna była... O matko... ☺️☺️☺️I u mnie jeden szkrab śpi, zaraz obiad będę robić i pranie wieszać i przed 14 do szkoły po starszego ☺️☺️

Cześć i czołem 🙂 no powiem Wam, że coraz trudniej ogarnąć już forum i być na bieżąco, trzeba nadrabiać i nadrabiać, moje dzieciaczki chore i ja oczywiście też.
A ja moja trzecia ciąża przebiega identycznie jak pierwsza i druga czyli zero mdłości i wymiotów a wilczy apetyty i musze coś z tym zrobić bo znowu przytyje 20 😁
Udało mi się umówić prywatnie na badania krwi, co oprócz glukozy i tsh warto zbadać?
Mi lekarz dał skierowanie na morfologię, badanie ogólne moczu, glukoza, TSH i ft4

A ja w końcu znalazłam takie śledzie jakich szukałam chyba z tydzień 🤣 i już sałatka zjedzona, jeszcze na kolacje zostało 😄😄 ale pyszna była... O matko... ☺️☺️☺️I u mnie jeden szkrab śpi, zaraz obiad będę robić i pranie wieszać i przed 14 do szkoły po starszego ☺️☺️
moje mniejsze drzemek nie ma już od roku 😂 a co za tym idzie i dla mnie nie ma litości 😂 ja właśnie się biore za ogarnianie prania, nie mam kompletnie wizji i pomysłu na obiad, chyba zrobię chłopakom kiełbasę z grilla z cebulka i pieczonymi ziemniakami.
A o 15:00 wypad robię bo starszaka ;)

Hej dziewczyny, przepraszam, że tak wbijam do Was, ale wzięło mnie na wspominki. W zeszłym roku to ja byłam na Waszym etapie, po 2 latach starań się udało 🥰 04.10.2021r. urodziła się nam córeczka 🥰 życzę Wam spokojnych ciąż, mało mdłości, no i samych cudowności, aby ta grupa październikowa była tak samo zgrana jak moja😉😁 już znikam 😘😘😘

A ja dziś przez zakręcenie spaliłam naleśnika... jeden jedyny jaki był w domu i na którego moja córka miała ochotę. Więc od rana afera, nawet wyjście na plac zabaw nie pomogło, chata w tym czasie też nie wywietrzała, więc mamy ciekawie.
Swoją drogą czytałam o tych waszych objawach... nikt nie napisał że sapie jak stary dziad.🤔
Czy tylko ja potrafię się zmęczyć czytając dziecku książkę?

A ja dziś przez zakręcenie spaliłam naleśnika... jeden jedyny jaki był w domu i na którego moja córka miała ochotę. Więc od rana afera, nawet wyjście na plac zabaw nie pomogło, chata w tym czasie też nie wywietrzała, więc mamy ciekawie.
Swoją drogą czytałam o tych waszych objawach... nikt nie napisał że sapie jak stary dziad.🤔
Czy tylko ja potrafię się zmęczyć czytając dziecku książkę?
Ja sapie po schodach jak stary dziad ale to przed ciąża i w ciąży haha :D
Czytając się nie męczę na szczęście :D

reklama
Nie mam dobry wieści. Ogólnie po wizycie u gin wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem ciąży pozamacicznej. Coś widzieli w macicy ale uznali za pseudo pęcherzyk i coś w jajowodzie co uznano za możliwa ciążę. W szpitalu po wielu godzinach oczekiwania wydaje im się raczej, że pęcherzyk jest w macicy jednak za mały jak na ten etap ciąży. Prawdopodobnie zatrzymał się. To w jajowodzie to coś tam innego co podobno powstaje przy owulacji. Na razie czekam na wyniki bety. Ale z wielkiego romantycznego oczekiwania na serduszko zrobił się płacz i strach przed ciąża pozamaciczna. Teraz to z dwojga złego wolę zatrzymana w macicy. Choć wiadomo, gdzieś tam liczę na jakiś mega cud.

Do góry