reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

siedzę w UK od 2014, i tutaj położna od początku zajmuje się ciąża, także za kilka minut dzwonię, niech mnie rejestrują, badają, wszystko co trzeba żebym mogła trochę wyluzować, bo inaczej do 12tc osiwieje, oszaleje i zamknął mnie w psychiatryku 😂
no to ja siedze od 2013 😁 i dwie ciąże prowadzone tutaj i właście prowadziłam je sama bo te moje położne to pożal sie, a z której części UK jesteś?

reklama
Czyli jak to u Was jest? Nie chodzicie co jakiś czas do lekarza, nikt nie sprawdza co tam się dzieje 😱
U mnie to zawsze było tak, że
- koło 8,9 tc spotkanie z pielęgniarką na wywiad, pobranie krwi i moczu i zważenie,
- potem 12,13 tc usg prenatalne w szpitalu wykonywane przez technika ultrasonografii
- od 16 tc spotkania z położną do końca ciąży co 4 tygodniei wtedy dopiero założenie karty ciąży
- I W 20 tc drugie badanie usg przez technika
i to tyle dobrego, ginekologa to ja tu widziałam tylko przy porodzie

no to ja siedze od 2013 😁 i dwie ciąże prowadzone tutaj i właście prowadziłam je sama bo te moje położne to pożal sie, a z której części UK jesteś?
hrabstwo Hampshire- jakoś 70mil do Londynu mam.
Ja tylko jedna ciąże tu miałam, ale już od 5tc zaczęły się problemy wiec widziałam lekarzy dość często, lacznie miałam z 10 usg.

Ja słodycze moglabym jeść kilogramami ( nie przypominam sobie żebym tak w ciąży z synkiem miała) mąż na walentynki kupił mi m.in taki box, zjadłam sama prawie cały 😳🤦🏼‍♀️ nie staje na wadze, bo w żadne spodnie już się nie dopinam, brzuch mi tak urósł, jak w pierwszej ciąży w 5 miesiącu, najgorsze , że nie umiem się powstrzymać od jedzenia 🙄 a muszę jakoś przystopować, bo co będzie dalej, poza tym że cierpię na totalną bezsenność to objawow innych brak 🤷🏻‍♀️
U mnie też ciężko ze spaniem, innych objawów brak. Jestem już na l4, jak chodziłam do pracy to byłam ciągle zmęczona, zwłaszcza że bardzo dużo pracowałam i nieregularne godziny, w dzień zawsze drzemka 2h jak mogłam, a i tak wiecznie zmęczona byłam. Za to teraz na zwolnieniu, no to w tydzień nadrobiłam spanie, a w tym tyg to budziłam się ok8, 7.30, 7, wczoraj 6.15,a dzisiaj 5.10! Nie wiem co się dzieje :O Już wyspana i wogóle... Nie wiem czy to że stresu czy co, ale któraś dziewczyna pisała że się wybudza w nocy, ja też a zwykle mi się to nie zdarzało, teraz nawet po parę razy... A innych objawów brak, ten jedyny bardzo nietypowy :p
Czy któraś robi zastrzyki z heparyny?, mam pytanie
Ja
A bierzecie jakieś witaminy? Ja sie zastanawiam czy kupic juz doppelherz mama ativ, nie są przereklamowane a w poprzedniej ciąży pomogły mi utrzymać hemoglobinę na wysokim poziomie, bo po femibione spadała mi bardzo.
Ja od bardzo dawna pregna start, jak mi się skończy to prenatal Uno będę brać, do tego magnez i Wit d, czasem Wit C.
Ja robię z Neoparin,i tam w strzykawce jest trochę powietrza,zgodnie z instrukcją nie trzeba tego upuszczać i ja czasami czuję jak to powietrze wstrzykuję , a wczoraj to nie wiem co to było, jak zrobiłam zastrzyk to pod skórą czułam kulkę, a dzis rano mega siniak. Czy Tobie zawsze te zastrzyki się udawały bez problemów? Ogolnie narazie jest łatwo złapać skórę, ale co jeśli brzuch urośnie, to mnie trochę przeraża 😱
A igłę wstrzykujesz do końca? Może za słabo albo za mały fałd łapiesz. Ja miałam malutkie siniaczki po 3 pierwszych zastrzykach, teraz już nic, ani żadne kulki mi się nie robią. Miejsca po wstrzyknięciu nie wolno masować bo robią się wtedy siniaki. Ja tylko delikatnie przykładam wacik i trzymam z pół minuty.

hrabstwo Hampshire- jakoś 70mil do Londynu mam.
Ja tylko jedna ciąże tu miałam, ale już od 5tc zaczęły się problemy wiec widziałam lekarzy dość często, lacznie miałam z 10 usg.
no to widzisz, moje ciąże bezproblemowe, dlatego dwa usg, w drugiej ciąży wymusiłam na położnej trzecie ale musiałam sie naprosić a teraz to zobaczymy, ja z Kent.

reklama
U mnie też ciężko ze spaniem, innych objawów brak. Jestem już na l4, jak chodziłam do pracy to byłam ciągle zmęczona, zwłaszcza że bardzo dużo pracowałam i nieregularne godziny, w dzień zawsze drzemka 2h jak mogłam, a i tak wiecznie zmęczona byłam. Za to teraz na zwolnieniu, no to w tydzień nadrobiłam spanie, a w tym tyg to budziłam się ok8, 7.30, 7, wczoraj 6.15,a dzisiaj 5.10! Nie wiem co się dzieje :O Już wyspana i wogóle... Nie wiem czy to że stresu czy co, ale któraś dziewczyna pisała że się wybudza w nocy, ja też a zwykle mi się to nie zdarzało, teraz nawet po parę razy... A innych objawów brak, ten jedyny bardzo nietypowy :p

Ja

Ja od bardzo dawna pregna start, jak mi się skończy to prenatal Uno będę brać, do tego magnez i Wit d, czasem Wit C.

A igłę wstrzykujesz do końca? Może za słabo albo za mały fałd łapiesz. Ja miałam malutkie siniaczki po 3 pierwszych zastrzykach, teraz już nic, ani żadne kulki mi się nie robią. Miejsca po wstrzyknięciu nie wolno masować bo robią się wtedy siniaki. Ja tylko delikatnie przykładam wacik i trzymam z pół minuty.
Wsadzam igłę do końca, muszę jeszcze potestować. Nie dotykam po wogóle.
A czym robisz?( Chodzi o nazwę leku)

Do góry