reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Ja dziś mam 40tyg, brzuch się napina ale to już od długiego czasu.
Wizytę mam w pon.jak nie urodzę no i nie mam cukrzycy.
Ciekawe co Ci zdecyduje a z om i USG miałaś podobne terminy ?

reklama
Dziewczyny, a czy zawsze przed porodem brzuch jest dużo twardszy czy nie jest to reguła?
tak, mój jest znacznie twardszy i czuć tez po ruchach, ze mała ma tam mało miejsca 🙈 z reszta wczoraj na usg miała ręce i nogi blisko buzi wiec jest już tam ściśnietą 😂
Wczoraj 37.3 i mała ma 3464g, 2.5-3cm rozwarcia, szyjka miękka, skraca się, główka częściowo w kanale 🙈 powiedział, ze mam się nie bać bo teraz nie będzie wywoływania i daje mi maks tydzień 🙈

Ja dziś mam 40tyg, brzuch się napina ale to już od długiego czasu.
Wizytę mam w pon.jak nie urodzę no i nie mam cukrzycy.
Ciekawe co Ci zdecyduje a z om i USG miałaś podobne terminy ?
Mam podobne, jestem w szpitalu, bobas spać nie daje, szaleje strasznie, chyba czuje mój niepokój. Albo jest niewygodnie :p
Jutro będzie info kiedy zaczną wywoływać.

A brzuch czasem mi twardnieje, ale jakis bolesnych skurczy nie mam. W zasadzie w ogóle nie mam żadnych 🤷 ani rozwarcia ani nic
Jeśli mogę Wam doradzić, tym co jeszcze nie w szpitalu weźcie że sobą stopery i opaski na oczy do spania, przydadzą się bardzo:D

Ja właśnie tak się zastanawiałam nad tym twardnieniem aż dzisiaj pierwszy raz zaczął mi twardnieć i tak twardnieje jakoś od 17 za każdym razem jak tylko wstaje z łóżka, jak kładę się to przechodzi :D takie dziwne uczucie, jakby mi się ściskał ale niebolesnie raczej. Ktoś ma podobnie?

Ja właśnie tak się zastanawiałam nad tym twardnieniem aż dzisiaj pierwszy raz zaczął mi twardnieć i tak twardnieje jakoś od 17 za każdym razem jak tylko wstaje z łóżka, jak kładę się to przechodzi :D takie dziwne uczucie, jakby mi się ściskał ale niebolesnie raczej. Ktoś ma podobnie?
Z tym twardnieniem brzuszka to chyba różnie mi tak twardniał na 2-3tygodnie przed a na tydzień przed porodem to się uspokoiło i nie było wcale
Na ok 30-24h przed zaczęłam miewać skurcze pojedyncze nieregularne 😊
Ale bardzej wyczuwalne i boleśniejsze

Nawet się dziewczyny nie obejrzycie a wasze maleństwa będą kończyć 2 miesiące jak moja😉
A tęskno mi czasami za brzuszkiem kopniaczkami czkawką w brzuszku i wbitej stopy pod żebra 😄
Pamiętam jak dziś że tak bardzo nie mogłam się doczekać porodu
A czas mi leciał jak krew z nosa
A jak już się zaczęło niewiadomo kiedy a tu już 2 miesiąc leci😊

reklama
Mi tak przy ruchach to twardniał już dużo wcześniej, ale po odpoczynku się rozluźniał. I też kilka dni przed samym porodem jakby mniej było tych twardnień, często za to czułam pobolewanie w podbrzuszu. No i kość krzyżowa też mnie bolała, ale to już mi się wydaje, że bezpośrednio od nacisku głowy, bo córa była spora.

Do góry