reklama
tak, mój jest znacznie twardszy i czuć tez po ruchach, ze mała ma tam mało miejsca z reszta wczoraj na usg miała ręce i nogi blisko buzi wiec jest już tam ściśnietąDziewczyny, a czy zawsze przed porodem brzuch jest dużo twardszy czy nie jest to reguła?
Wczoraj 37.3 i mała ma 3464g, 2.5-3cm rozwarcia, szyjka miękka, skraca się, główka częściowo w kanale powiedział, ze mam się nie bać bo teraz nie będzie wywoływania i daje mi maks tydzień
OhKrysiu
Zaciekawiona BB
Mam podobne, jestem w szpitalu, bobas spać nie daje, szaleje strasznie, chyba czuje mój niepokój. Albo jest niewygodnieJa dziś mam 40tyg, brzuch się napina ale to już od długiego czasu.
Wizytę mam w pon.jak nie urodzę no i nie mam cukrzycy.
Ciekawe co Ci zdecyduje a z om i USG miałaś podobne terminy ?
Jutro będzie info kiedy zaczną wywoływać.
OhKrysiu
Zaciekawiona BB
A brzuch czasem mi twardnieje, ale jakis bolesnych skurczy nie mam. W zasadzie w ogóle nie mam żadnych ani rozwarcia ani nic
Jeśli mogę Wam doradzić, tym co jeszcze nie w szpitalu weźcie że sobą stopery i opaski na oczy do spania, przydadzą się bardzo
Jeśli mogę Wam doradzić, tym co jeszcze nie w szpitalu weźcie że sobą stopery i opaski na oczy do spania, przydadzą się bardzo
Ja właśnie tak się zastanawiałam nad tym twardnieniem aż dzisiaj pierwszy raz zaczął mi twardnieć i tak twardnieje jakoś od 17 za każdym razem jak tylko wstaje z łóżka, jak kładę się to przechodzi takie dziwne uczucie, jakby mi się ściskał ale niebolesnie raczej. Ktoś ma podobnie?
Madziszy
Fanka BB :)
Z tym twardnieniem brzuszka to chyba różnie mi tak twardniał na 2-3tygodnie przed a na tydzień przed porodem to się uspokoiło i nie było wcaleJa właśnie tak się zastanawiałam nad tym twardnieniem aż dzisiaj pierwszy raz zaczął mi twardnieć i tak twardnieje jakoś od 17 za każdym razem jak tylko wstaje z łóżka, jak kładę się to przechodzi takie dziwne uczucie, jakby mi się ściskał ale niebolesnie raczej. Ktoś ma podobnie?
Na ok 30-24h przed zaczęłam miewać skurcze pojedyncze nieregularne
Ale bardzej wyczuwalne i boleśniejsze
Madziszy
Nawet się dziewczyny nie obejrzycie a wasze maleństwa będą kończyć 2 miesiące jak moja
A tęskno mi czasami za brzuszkiem kopniaczkami czkawką w brzuszku i wbitej stopy pod żebra
Pamiętam jak dziś że tak bardzo nie mogłam się doczekać porodu
A czas mi leciał jak krew z nosa
A jak już się zaczęło niewiadomo kiedy a tu już 2 miesiąc leci
A tęskno mi czasami za brzuszkiem kopniaczkami czkawką w brzuszku i wbitej stopy pod żebra
Pamiętam jak dziś że tak bardzo nie mogłam się doczekać porodu
A czas mi leciał jak krew z nosa
A jak już się zaczęło niewiadomo kiedy a tu już 2 miesiąc leci
reklama
olala25
Mi tak przy ruchach to twardniał już dużo wcześniej, ale po odpoczynku się rozluźniał. I też kilka dni przed samym porodem jakby mniej było tych twardnień, często za to czułam pobolewanie w podbrzuszu. No i kość krzyżowa też mnie bolała, ale to już mi się wydaje, że bezpośrednio od nacisku głowy, bo córa była spora.