reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

U mnie może jest piąstkowe znieczulenie na zawołanie🤣 wyzwiesz i dostajesz z piąstki w twarz 🤣
moja koleżanka teraz rodziła to pół personelu się ja nią obraziło 😂 ona już nie wyrabiała z bolu i powiedziała lekarzowi „odejdź to boli” a on powiedział ze jej drugi raz jie podaje zastrzyku bo powiedziała do niego na Ty i wyszedł 😂😂😂 a Polozna nazwała ja dobra aktorka i kazała przestać się użalać. a żeby było śmieszniej na koniec powiedziała ze jeśli ja obsmaruje gdzieś w internecie lub w szpitalu to ona ja znajdzie .. 🙄
Dobrze ze Na mnie nie trafiła bo to byłaby ostatnia jej groźbą w życiu. Koleżanka rodziła 3h na pełnym i mały nie schodził w kanał a na koniec miała cesarkę..
mnie twardnieje ostatnio bardzo, wydaje mi się że miejscowo, bo młoda się wypina, ale jest inaczej niż było to na pewno. takie ciągniecie, spięcie ale nie boli. w poniedziałek na wizycie moja ginekolog mówiła, że mogą się już pojawić bolesne skurcze, jak na miesiączkę i to normalne byleby nie były regularne, nie narastały w sile i mijały po około godzinie...
moja Polozna mówiła ze jak nie będę pewna czy się zaczyna czy to przepowiadające to iść do wanny na ciepła kąpiel, jeśli po kąpieli przejdą to fałszywy alarm 😅😅😅

reklama
moja koleżanka teraz rodziła to pół personelu się ja nią obraziło 😂 ona już nie wyrabiała z bolu i powiedziała lekarzowi „odejdź to boli” a on powiedział ze jej drugi raz jie podaje zastrzyku bo powiedziała do niego na Ty i wyszedł 😂😂😂 a Polozna nazwała ja dobra aktorka i kazała przestać się użalać. a żeby było śmieszniej na koniec powiedziała ze jeśli ja obsmaruje gdzieś w internecie lub w szpitalu to ona ja znajdzie .. 🙄
Dobrze ze Na mnie nie trafiła bo to byłaby ostatnia jej groźbą w życiu. Koleżanka rodziła 3h na pełnym i mały nie schodził w kanał a na koniec miała cesarkę..
moja Polozna mówiła ze jak nie będę pewna czy się zaczyna czy to przepowiadające to iść do wanny na ciepła kąpiel, jeśli po kąpieli przejdą to fałszywy alarm 😅😅😅
Mi kazały się wstrzymać z rodzeniem bo chciały iść do domu i przekazać zmianę 🤣

To może zmieniając temat z porodu natiralnego... na cesarskie cięcie🙂 Jak wygląda obecność męża podczas cesarki? Może być? Może być, ale za drzwiami i wejdzie, jak zawołają? Jak to praktycznie wygląda?
U mnie w szpitalu jak jeszcze miesiac temu czytalam to partner mogl byc obecny podczas cc za oplata 200zl. Teraz juz ze wzgledu na covid znowu to zmienili i nie moze towarzyszyc podczas zabiegu..po wszystkim dostaje malucha na kangurowanie w osobnym pokoiku ktore trwa 20min i musi opuscic szpital. Jesli chce widziec sie z mama moze dokupic sobie prywatny pokoj (cena od 500-800zl za dobe w zaleznosci od standardu) jest ich niewiele wiec nie mozna sobie wybrac ktory sie chce tylko trzeba brac co akurat jest dostepne. Wtedy w tym pokoju cala rodzinka spedza dzien lub wiecej jesli zdecyduja sie na przedluzenie

U mnie w szpitalu jak jeszcze miesiac temu czytalam to partner mogl byc obecny podczas cc za oplata 200zl. Teraz juz ze wzgledu na covid znowu to zmienili i nie moze towarzyszyc podczas zabiegu..po wszystkim dostaje malucha na kangurowanie w osobnym pokoiku ktore trwa 20min i musi opuscic szpital. Jesli chce widziec sie z mama moze dokupic sobie prywatny pokoj (cena od 500-800zl za dobe w zaleznosci od standardu) jest ich niewiele wiec nie mozna sobie wybrac ktory sie chce tylko trzeba brac co akurat jest dostepne. Wtedy w tym pokoju cala rodzinka spedza dzien lub wiecej jesli zdecyduja sie na przedluzenie
O matko kochana jakie ceny za dobę..🤦

O matko kochana jakie ceny za dobę..🤦
Noo.. w ogole troche mnie to bawi bo niby covid covidem ale jak zaplacisz to juz covida nie ma.
Te pokoje sa naprawde ladne, wygladaja jak w hotelu, nie ma obok drugiej mamy, jest sie tam samemu z partnerem i maluszkiem ale jednak ten partner i tak do szpitala wejsc musi wiec ryzyko zarazenia czy przyniesienia czegos jest podobne.
Ciekawe jak bedzie z obostrzeniami w pazdzierniku, boje sie zeby w ogole wszystkiego znow nie zakazali bo chyba sie zalamie jak zostane tam sama, nienawidze szpitali

Noo.. w ogole troche mnie to bawi bo niby covid covidem ale jak zaplacisz to juz covida nie ma.
Te pokoje sa naprawde ladne, wygladaja jak w hotelu, nie ma obok drugiej mamy, jest sie tam samemu z partnerem i maluszkiem ale jednak ten partner i tak do szpitala wejsc musi wiec ryzyko zarazenia czy przyniesienia czegos jest podobne.
Ciekawe jak bedzie z obostrzeniami w pazdzierniku, boje sie zeby w ogole wszystkiego znow nie zakazali bo chyba sie zalamie jak zostane tam sama, nienawidze szpitali
Mi jak lekarz mówi muszę skierować do szpitala odrazu płacze mam fobie totalna nienawidzę szpitali też..

Tak mi też twardnieje i do tego takie bóle w dole brzucha jak na okres. Od tygodnia praktycznie codziennie tak miałam, ale wczoraj się uspokoiło i na razie dzisiaj też spokój.
ja też już mam bolesne, ale wczoraj np. nie było wcale 🙂 w pierwszej ciąży miałam dużo twardnień od 20. tygodnia, brałam magnez, no-spę a na koniec ciąży się wyciszyły 🙄 druga ciąża "bez wspomagaczy" zaczęły się dużo później a od 36. tygodnia te bolesne. Teraz już mam twardnienia od dawna i też nic na nie nie biorę a teraz zaczynają się te bolesne albo bóle podbrzusza 🙂 także wszystko ok, macica ćwiczy 😁

Już z grubsza wiem, jak jest w moim szpitalu. Mąż jest w specjalnej sali obok i dostaje dziecko na kangurowanie🙂

Ja dziś miałam wizytę 34+4, nasza gwiazda waży 2300g, lekarz mówi że mniejsza o tydzień, ale nadal w normie. Szyjka długa 35mm, ale główką napiera na pęcherz i stąd te moje częste wizyty w toalecie. Będąc na poczekalni dwa razy byłam 🤭 kolejna wizyta za dwa tygodnie i wtedy będę mieć pobierany też wymaz..

reklama
Czy któraś z Was nie chodzi często do toalety? czy tylko ze mną jest coś nie tak?
tylko w momencie kiedy czuje kopnięcie, uderzenie w pęcherz to muszę lecieć, ale tak poza tym to nie chodzę częściej niż przed ciąża....

Do góry