reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

U mnie sytuacja jest trochę skomplikowana bo z jednej strony też mam stresującą prace ale z drugiej nie ma mnie kto zastąpić. Chciałabym pracować do końca lipca i chociaż odrobinę wdrożyć koleżankę, a później już na macierzyńskim chyba podpiszę umowę zlecenie i będę im pomagać. Boję się, że jak powiem zarządowi o ciąży to dostaną zawału :)
U nas też nie ma kto mnie zastąpić, będą musieli zatrudnić kogoś na zastępstwo, ale powiem tak wolę nie narażać się na stres, sama ciąża napawa mnie lękiem więc pracę sobie odpuszczę 😉

reklama
Hej,
To ja się tez ostrożnie witam.
W lipcu skończę 33 lata, mam prawie 8letniego syna. 18.01 miałam inseminację w Danii. 10 dni po inseminacji beta 19,6, 12 dni 66,4, a 14 dni po 199,4. Tsh 1,64.
Jestem na progesteronie dopochwowym w żelu.
Jestem w absolutnej panice oczywiście.
Powtórzę jeszcze betę w weekend i pewnie na kolejny piątek się zapiszę na wizytę.
Termin teoretycznie 13.10, ale pewnie będzie wcześniej, bo muszę mieć cc, także obstawiam umówionie jej wcześniej.
Miłego dnia :)

@Tinulka dobrze jest czasem zmienić otoczenie, w końcu mimo całej tej pandemii udało nam się dograć wszystko i wyrwać i jest naprawdę super 😍

@Lea2022 witamy❤️ trzymamy kciuki!

Co do pracy, to ja nie wróciłam po macierzyńskim i jestem jeszcze w domu z synkiem,ale ze względu na moją pracę i tak musiałabym iść na zwolnienie. W poprzedniej ciąży w sama porę odeszłam na zwolnienie, bo po moim odejściu w przeciągu miesiąca pielęgniarka pracująca u nas zaraziła covidem pacjentow, lekarzy, personel.. A że większość to pacjenci leżący to niestety trzech zmarło...

Tak ja obiecałam tak pisze . Miałam wizytę w sumie USG . Jest pęcherzyk na to wychodzi ,że to wczesna ciąża . Mówił ,że nie dużo urosło . Ale nic poza tym . Znowu mam iść do kontroli za tydzień na USG skontrolować wzrost . Boję się panicznie . . Może któraś z Was tak miała i było wszystko w porządku?...

Tak ja obiecałam tak pisze . Miałam wizytę w sumie USG . Jest pęcherzyk na to wychodzi ,że to wczesna ciąża . Mówił ,że nie dużo urosło . Ale nic poza tym . Znowu mam iść do kontroli za tydzień na USG skontrolować wzrost . Boję się panicznie . . Może któraś z Was tak miała i było wszystko w porządku?...
A który wychodzi Ci tydzień i co ostatnio lekarz na wizycie mówił?

A który wychodzi Ci tydzień i co ostatnio lekarz na wizycie mówił?
No właśnie tu jest problem bo nie pamiętam ostatniej daty okresu .na tym się nie skupiliśmy . Prawdopodobnie doszło później do zapłodnienia ..z moimi problemami Na razie mnie kontroluje nie mówiąc nic o tygodniu ciąży . Kilka razy poroniłam więc pewnie dlatego..jest pół na pół ..

No właśnie tu jest problem bo nie pamiętam ostatniej daty okresu .na tym się nie skupiliśmy . Prawdopodobnie doszło później do zapłodnienia ..z moimi problemami Na razie mnie kontroluje nie mówiąc nic o tygodniu ciąży . Kilka razy poroniłam więc pewnie dlatego..jest pół na pół ..
Też jestem po 2 poronieniach

Ja jestem po trzech ..dlatego tak się martwię o tą ..mam syna . Ma zaniedlugo 6 lat ..ale chce mieć bardzo rodzeństwo..nie wiem co mam w sumie myśleć bo strach jest niesamowicie ogromny . Kiedy się udało ...aż mi słabo na samą myśl ..będę czekać do następnego tyg..mając nadzieję,że sytuacja będzie dużo lepsza ..

reklama
Do góry