reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Ja jestem po trzech ..dlatego tak się martwię o tą ..mam syna . Ma zaniedlugo 6 lat ..ale chce mieć bardzo rodzeństwo..nie wiem co mam w sumie myśleć bo strach jest niesamowicie ogromny . Kiedy się udało ...aż mi słabo na samą myśl ..będę czekać do następnego tyg..mając nadzieję,że sytuacja będzie dużo lepsza ..
Mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz. U mnie to jest pierwsza ciąża i też się boję.
Ale musimy myśleć pozytywnie i się nie stresować.
Z tego co czytałam to jeśli to jest wczesna ciąża to lekarz może jeszcze nic nie widzieć na usg i nie jest to nic niezwykłego. Dlatego najlepiej pójść na wizytę nie wcześniej niż w 6 tyg.

reklama
Ja jestem po trzech ..dlatego tak się martwię o tą ..mam syna . Ma zaniedlugo 6 lat ..ale chce mieć bardzo rodzeństwo..nie wiem co mam w sumie myśleć bo strach jest niesamowicie ogromny . Kiedy się udało ...aż mi słabo na samą myśl ..będę czekać do następnego tyg..mając nadzieję,że sytuacja będzie dużo lepsza ..
Ja po 2 poronieniach urodziłam dzieciątko na odpowiednich lekach, a teraz znowu mam paniczny strach

Trzymam kciuki żeby było dobrze 🤞🤞🤞
Ja też jestem po stratach więc wiem co czujesz

Hej, witam wszystkie nowe dziewczyny, gratulacje ♥️. Ja już po konsultacji z endokrynologiem, dostałam eutyrox 50. Mam nadzieję że to pomoże unormować tsh, żałuję że nie brałam już wczsnsiej ale każdy lekarz odradzał a dziś endokrynolog mówił że jednak trzeba było zbic wcześniej :( i kogo tutaj słuchać...

Hej, witam wszystkie nowe dziewczyny, gratulacje ♥️. Ja już po konsultacji z endokrynologiem, dostałam eutyrox 50. Mam nadzieję że to pomoże unormować tsh, żałuję że nie brałam już wczsnsiej ale każdy lekarz odradzał a dziś endokrynolog mówił że jednak trzeba było zbic wcześniej :( i kogo tutaj słuchać...
Spokojnie :) najważniejsze że już masz :)

Co do pracy, to ja nie wróciłam po macierzyńskim i jestem jeszcze w domu z synkiem,ale ze względu na moją pracę i tak musiałabym iść na zwolnienie. W poprzedniej ciąży w sama porę odeszłam na zwolnienie, bo po moim odejściu w przeciągu miesiąca pielęgniarka pracująca u nas zaraziła covidem pacjentow, lekarzy, personel.. A że większość to pacjenci leżący to niestety trzech zmarło...
Ja też jestem na wychowawczym, póki co ustaliłam do czerwca i pracodawca jest świecie przekonany, że wtedy wracam. Jak napisałam wniosek o wychowawczy po macierzyńskim zaczął się dopytywać kadrowej czy może się nie zgodzić 🙈
Wykonczylismy dom i mieszkam teraz 30 km od miejsca pracy, więc już tam nie wracam 😀

Tak ja obiecałam tak pisze . Miałam wizytę w sumie USG . Jest pęcherzyk na to wychodzi ,że to wczesna ciąża . Mówił ,że nie dużo urosło . Ale nic poza tym . Znowu mam iść do kontroli za tydzień na USG skontrolować wzrost . Boję się panicznie . . Może któraś z Was tak miała i było wszystko w porządku?...
Jak miałam taką sytuację w pierwszej ciąży. Zrobiłam test 27 lipca, ostatnia miesiączkę miałam 23/26.06 poszłam do ginekologa 31 lipca, pierwsza ciąża więc chciałam wszystko wiedzieć co i jak.Powiedzial że nic nie widzi, kazał przyjść za tydzień znowu nastraszył i na tym się skończyło. Betę miałam wtedy na poczatku 66 więc malutka, poszłam na wizytę 14sierpnia już do innego lekarza i dopiero wtedy był widoczny zarodek z serduszkiem.

Ostatnia edycja:
Ja też jestem na wychowawczym, póki co ustaliłam do czerwca i pracodawca jest świecie przekonany, że wtedy wracam. Jak napisałam wniosek o wychowawczy po macierzyńskim zaczął się dopytywać kadrowej czy może się nie zgodzić 🙈
Wykonczylismy dom i mieszkam teraz 30 km od miejsca pracy, więc już tam nie wracam 😀

Jak miałam taką sytuację w pierwszej ciąży. Zrobiłam test 27 lipca, ostatnia miesiączkę miałam 23/26.06 poszłam do ginekologa 31 lipca, pierwsza ciąża więc chciałam wszystko wiedzieć co i jak.Powiedzial że nic nie widzi, kazał przyjść za tydzień znowu nastraszył i na tym się skończyło. Betę miałam wtedy na poczatku 66 więc malutka, poszłam na wizytę 14sierpnia już do innego lekarza i dopiero wtedy był widoczny zarodek z serduszkiem.
Czyli ja mam jeszcze szansę ..?jest nadzieja ,że mimo wszystko będzie na dobrej drodze ..

@Kati33 zawsze jest szansa! Teraz stres jest najbardziej szkodliwy, staraj się nie myśleć o tym, chociaż wiem, że trudno.. Ale trzeba być dobrej myśli! Mocno trzymam kciuki za Ciebie ❤️✊

Czyli ja mam jeszcze szansę ..?jest nadzieja ,że mimo wszystko będzie na dobrej drodze
Mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz. U mnie to jest pierwsza ciąża i też się boję.
Ale musimy myśleć pozytywnie i się nie stresować.
Z tego co czytałam to jeśli to jest wczesna ciąża to lekarz może jeszcze nic nie widzieć na usg i nie jest to nic niezwykłego. Dlatego najlepiej pójść na wizytę nie wcześniej niż w 6 tyg.
Tylko żebym to ja wiedziała ,który to tydzień mógłby być orientacyjnie ..ciężko nie myśleć ..już nawet nie wiem czy cieszyć się mogę ..dziękuję Ci za wsparcie. Miło jest wiedzieć ,że się je ma . A jeszcze bardziej miło ,że od osób ,które mnie nie znają a mimo to są bliższe niż Ci z otoczenia .

reklama

Czyli ja mam jeszcze szansę ..?jest nadzieja ,że mimo wszystko będzie na dobrej drodze
@Kati33 zawsze jest szansa! Teraz stres jest najbardziej szkodliwy, staraj się nie myśleć o tym, chociaż wiem, że trudno.. Ale trzeba być dobrej myśli! Mocno trzymam kciuki za Ciebie ❤️✊
Dziękuję Ci za słowa otuchy !❤️

Do góry